Vegák ti miből és hogyan készítetek brassóit? Szoktatok-e egyáltalán ilyet készíteni?
Én magam nem vagyok vega, bár sokszor rámjön, hogy akármit ennék, de hús nem kell.
Mivel szinte sosem rakok a fagyóba egy-egy marék husit, ami egymagam részére egy-egy adag brassóihoz kellene, de az ízét és a hozzá kapcsolódó fűszerezést szeretem.
Szóval szoktatok ilyet készíteni, és miből, hogyan?
Igen, én is kizárólag ez miatt tartok itthon szója-kockát. Csak gondoltam, valami más zöldféléből valaki már "kitalált" valami hasonló kaját.
Mindegy, ha valakinek van valami ötlete, vagy próbálkozott már valamivel ezen a téren, várom a válaszokat!
Mindenkinek megy a zöld-pacsi!
Az mi?
Ezt még nem hallottam, vagy valami más néven lehet ismerős?
A vegák nem készítenek brassóit, esetleg brassói módon készült zöldségféléket.
Nagyon finom pl a fokhagymás , majorannás sültkrumpli, összekeverve egy kis petrezselymes, bazsalikomos sültkrumplival.
De kockázott sült padlizsánnal, ami szintén fokhagymás is érdemes a krumplit összekeverni.
Sokan a húsos brassóit is zöldborsóval ismerik, így a hús nélküli változat is elképzelhető egy vega életében.
Én friss erdei gombából! ISteni! Én majorannával, borssal, sóval, pirospaprikával fűszerezem.
Szeretem a tofut, de az szerintem nem annyira jó erre. A brassóiba olyasmi való, ami maga is ad egyfajta ízt, párolódik a saját levében, tehát zöldségekkel logikusabb helyettesíteni a húst, mint szójával/tofuval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!