Kenőmájast vagy májkrémet hogyan készítetek otthon 1 éves babának? Meddig tartható hűtőben, vagyis mekkora adagot érdemes készíteni?
Én az egész családnak készítek, sokkal finomabb és sokkal olcsóbb, és hamarabb elkészül, mintha boltba mennék.
30 dkg pulykamájat hagymás zsíron megsütök. Egy nagy krumplit hajában megfőzök.
Ezeket egy nyers hagymával összedarálom húsdarálóval, és fél vajjal kikeverem. Én szoktam sót, frissen őrölt borsot, esetleg főzéskor szárított majorannát, vagy keveréskor frisset teszek bele.
Ha ezekből valamelyiket még nem eszi akicsi, nyugodtan hagyd ki. Vaj hejett olaj, zsír is jó, csak lágyítsa!
Ezt eheti az egész család, és ő is, pár napig eláll a hűtőben, de elfogy úgyis.
Én pont a héten csináltam májkrémet. Lilahagymát megpiritottam olajon, majd fél kg csirkemájat tettem rá. A máj kb 20 perc alatt megdinsztelődik. Amikor kihűlt 10 dkg margarinnal, egy evőkanál mustárral, pici sóval, borssal összeturmixoltam. Anyukám főtt tojást is szokott bele tenni.
Az én babám még nem eszik ilyeneket (6 hónapos). Később neki is csinálok majd ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!