Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, veletek szokott ilyen...

Vegák, veletek szokott ilyen lenni?

Figyelt kérdés
Mindig úgy éltem, hogy azt eszek, amit a szervezetem megkíván. Februárban egyáltalán nem kívántam a húst, márciusban sem, és utána sem, így eldöntöttem, hogy vega leszek. Egészen idáig sikerült kizárnom minden olyat, amihez valamilyen állatot megöltek. Ma anyukám szalonnát sütött apukámnak, és én annyira bekattantam, hogy ebéd óta kívántam a húst, és most csináltam egy baconos melegszendvicset. Nem tudom, hogy meg fogom e enni, mert már most rohadtul bűntudatom van, viszont a szervezetem nagyon kívánja (nem tudom miért, ettem tojást, ettem tejtermékeket, tofut is, és a disznóhúst egyáltalán nem bírom). Veletek is fordult már elő ilyen? Ellenáltatok, vagy megengedtétek magatoknak?
2014. júl. 17. 19:22
 1/7 anonim válasza:
Én elvből nem eszek ilyet. Nem is kívánom. Nagyon állatmániás vagyok. Nyársalásra is különböző zöldségeket viszek magammal, sosem gyengülök el.
2014. júl. 17. 21:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha nem csak az ízét kívánod, hanem valóban a szervezeted kívánja úgy érzed, akkor szerintem edd meg. Én hiszem, hogy a szervezet mindig jelez, hogy mire van szüksége, miből van hiánya, és azt kívánja az ember. Minden bizonnyal ezt megeszed, aztán talán hónapokig ismét nem fogsz kívánni semmi húsfélét. Vagy esetleg ha ez kevés lesz, akkor még néhány napig kívánsz, így eszel valami húst, aztán ismét rendben lesz minden, ismét hanyagolhatod. Feltöltődsz abból, amiből most kell.

Én a tejtermékkel voltam így. Évek óta nem eszek, talán néhány havonta olyat, ami tartalmaz valahol mélyen, de volt néhány nap, hogy nagyon ehetnékem volt valamit. Ahogy gondolkodtam, hogy mit is ennék, mindig valami tejtermék jutott eszembe. Túró rudi, tej, joghurt...Nagynehezen beadtam a derekam ettem egy kis pohár joghurtot, meg két-három alkalommal habarással készült ételt, és utána ismét nem kívántam a tejterméket azóta sem.

2014. júl. 17. 21:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Én sem ettem, most nem tudom mi történt velem, de aztán végül nem ettem meg.
2014. júl. 17. 21:28
 4/7 anonim válasza:
Első vagyok. Nem lehet, hogy nem viszed be helyesen a fehérjéket? Nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába, hogy nem eszik meg a húst, viszont nem helyettesítik a kieső fehérjét. Erre tudok gondolni csak. :)
2014. júl. 17. 21:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy a tojásban, tejben, tejtermékekben ugyan úgy megtalálható az állati fehérje, mint a húsban. Ezekből eszek rendszeresen, de ha mégsem lenne ez igaz, hetente kétszer eszek tofut. Ezért nem értem, hogy miért kívántam meg most ennyire.
2014. júl. 17. 21:48
 6/7 k.zl ***** válasza:
Az ízét kívánod. És még nagyon sokáig fogod, hiszen évtizedeken keresztül etted. De nem azért kívánod, mert a szervezeted kívánja. A sült szalonna már messze nem az a hús, amire a testednek szüksége van. Tömény sós, zsíros valami. Ha a húst kívánnád, akkor egyszerűen elkészítve is megőrülnél érte. Én 4 éve vagyok vega, és bár már nem tudom elképzelni, hogy bevegyem a számba, vagy akár lenyeljem, de a füstölt illatra, vagy pl. a téliszalámi illatára még mindig gerjedek. De ezek mesterséges ingerkeltők, amiknek pont az a célja, hogy a fogyasztó megvegye a terméket. Egy vegetáriánusnak egyébként nem kell betegesen figyelnie, hogy elég fehérjét vigyen be. Már csak azért sem, mert tejtermékeket és tojást általában fogyasztanak. De még növényi táplálkozásból is hozzájuthatunk eléghez. Ne parázz.
2014. júl. 18. 18:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Pedig teljesen olyan volt, mintha a szervezetem kívánta volna, mert amúgy meg a szám nem kívánta, ezért nem ettem meg, hanem főztem inkább tojást, és jobb lett... :-D
2014. júl. 18. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!