Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A paradicsom zöldség vagy...

Dragneel kérdése:

A paradicsom zöldség vagy gyümölcs?

Figyelt kérdés

2014. júl. 11. 09:40
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"Pálinkát bármiből lehet"


Pálinkát csak gyümölcsből.


Alkoholt lehet cukorból, krumpliból, kukoricából, de az nem pálinka.


A paprikából, gyíkból sem lehet, de bele lehet dobni a pálinkába...

2014. júl. 16. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/36 A kérdező kommentje:
Inkább úgy forgalmaznék pálinkát mindenből lehet főzni aminek van cukor tartalma, így a paradicsomból is lehet. Nekünk speciel van Sütőtök pálinkák.
2014. júl. 16. 12:42
 23/36 anonim ***** válasza:

Sütőtök pálinkát ittam már (ismerős főzte ki, főzdében).


De a paradicsom cukortartalma olyan alacsony, hogy az valószínűleg nem alkoholosan erjed, hanem inkább csak rothad, és a cukrot a gombák megeszik minthogy alkoholt csinálnának belőle...

2014. júl. 16. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/36 Tanita25 válasza:

Én csak figyelek és tanulok tőletek. :-)

Mi is főzünk, de mi inkább kajszit meg cseresznyét.

A sütőtökre kíváncsi lennék.

Diót ittam már, elég karakteres az íze.

Egy biztos... a házi a tuti. Mi szoktuk csinálni itthon ilyen "nőies" likőröket, azoknak az igazi házi pálinka a lelke.

2014. júl. 16. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/36 A kérdező kommentje:
Kicsit kijavítalak ha nem baj. A mai nemesített paradicsomnak, amit boltban vesznek az emberek azoknak ténylegesen nagyon alacsony a cukortartalmuk, de mondjuk a Black cherry vagy az ökörszìv esetleg a kis és a nagyszilva ezek mind paradicsom fajták, amiknek olyan magas a cukortartalma, hogy simán lehet belőlük pálinkát főzni.
2014. júl. 17. 12:58
 26/36 anonim ***** válasza:

Valóban?

Tudnál konkrét értékeket írni?


Nekem van 25-30 fajta paradicsomom, köztük ökörszív és black cherry is...


Az ökörszívvel nagyon el vagy tévedve, mert igaz, hogy édes az íze, de sokkal kevesebb (kb fele-harmada) a cukortartalma, mint egy koktélparadicsomnak (cherry típusú), de az utóbbiban magasabb a savtartalom, ami "elnyomja" a cukor ízét, és így lesz "harmonikus" aromája (van savas, és édes íz érzetű paradicsom is, attól függően, hogy savból vagy cukorból tartalmaz többet)....


A görögdinnye sokkal édesebb, mint a paradicsom, mégsem lehet belőle cefrét/pálinkát készíteni, mert szintén nagyon magas a víztartalma...

A 90-95% víztartalommal (görögdinnye, paradicsom) nem lehet cerfét erjeszteni.

2014. júl. 17. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/36 anonim ***** válasza:

Ja a 90-96%-os (vagy inkább 93-96%) víztartalom mellett van 5-10 szárazanyagtartalom, aminek csak a fele szénhidrát.

Egy 2-5 cokorfokos cefréből nem lenne sok pálinkád (feltéve, ha alkoholosan erjedne, de nem fog).

2014. júl. 17. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/36 anonim ***** válasza:

Ja az első 3 válaszolónak 100%-ban igaza van, hogy zöldség, mert gasztronómiai szempontból a zöldségek közé tartozik. (és a kérdés ebben a ilyesmi íródott)


Ha a kert kategóriába írta volna a kérdező, akkor ott már nem lenne egyértelmű a válasz...

2014. júl. 17. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/36 A kérdező kommentje:
Most már tisztában vagyok a paradicsom és a pálinka kapcsolatával. :D Köszi :)
2014. júl. 17. 18:26
 30/36 Tanita25 válasza:
És a Bloody Mary? :-D
2014. júl. 17. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!