A paradicsom zöldség vagy gyümölcs?
A paradicsom bogyótermése botanikailag gyümölcs, hasonlóan a paprikáéhoz, vagy a tökfélékéhez. Ettől függetlenül mind termesztéstechnológiáját, mind felhasználását tekintve egyértelműen zöldségféle. A gyümölcsök termesztése minden esetben évelő, több évig termő ültetvények formájában jellemző (eltekintve a szamóca napjainkban használatos egyéves technológiájától).
A zöldségféléket - így a paradicsomot is - jellemzően egyéves kultúraként termesztjük, melyet minden évben újra kell telepíteni.
Szegény szerencsétlen....:-(
Az én öreganyám egész évben kinn ült a napraforgó ültetvényen és végig azt figyelte, hogy a napraforgó magja nehogy héjat növesszen. Ott zacskózta őket szegényem. Ami túlérett azt a két fogával kifejtette...
Sózott gyümölcsnek hívtág régen.
A tarhonyával meg ne hülyéskedjetek, mert még tényleg ehiszi valaki, és beveti a kertjét! :D
Én épp ma akartam megfuttatni a hagymán, de úgy elfutottak, hogy egy szál se maradt. Lehet a szomszéd lovasította meg őket, de nem vagyok biztos benne, mert nem találtam patanyomokat.
(Kedves modik, nem ér kimoderálni, csak viccelődünk és nem a kérdezőn :-) )
Kösz az infót!:-)
Akkor hiába vetettem be az egész kertet.
A sózott gyümölcsök teszik lehetővé, hogy öreganyámnak legyen munkahelye, a gránátokat már rég kikapálta és lehordta a méhtelepre.
A paradicsom egy növényfaj: Lycopersicon esculentum .
A termése botanikailag (morfológiailag) gyümölcs.
De a táplálkozástudomány, kertészet, növénytermesztés a zöldség kategóriába sorolja.
Az én besorolásom szerint nem lehet gyümölcs, mert nem lehet belőle pálinkát főzni.
Pálinkát bármiből lehet... olaszba a gyíkpálinka a tuti.
Paprikapálinka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!