Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A paradicsom zöldség vagy...

Dragneel kérdése:

A paradicsom zöldség vagy gyümölcs?

Figyelt kérdés

2014. júl. 11. 09:40
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:

A paradicsom bogyótermése botanikailag gyümölcs, hasonlóan a paprikáéhoz, vagy a tökfélékéhez. Ettől függetlenül mind termesztéstechnológiáját, mind felhasználását tekintve egyértelműen zöldségféle. A gyümölcsök termesztése minden esetben évelő, több évig termő ültetvények formájában jellemző (eltekintve a szamóca napjainkban használatos egyéves technológiájától).

A zöldségféléket - így a paradicsomot is - jellemzően egyéves kultúraként termesztjük, melyet minden évben újra kell telepíteni.

2014. júl. 11. 14:10
 12/36 Tanita25 válasza:
48%
Na és mi van a tarhonyával???? :-D
2014. júl. 11. 16:36
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
12. Ne is kérdezd, a nagyanyám tarhonya ültetvényen dolgozott, bele is rokkant szegény. Gondold el, szemenként válogatni azt a sok honyát, mire az ültetvény tar lett. Kaptam én is még anno palántákat, elvetettem a hátsó kertben, de a sok eső és a napsütés nem tett jót neki, mert idejekorán köretté értek. Dágványoztam mellé hagymákat is, gondoltam, már csak meg kell kicsit futtatni.
2014. júl. 11. 19:40
 14/36 Tanita25 válasza:
48%

Szegény szerencsétlen....:-(

Az én öreganyám egész évben kinn ült a napraforgó ültetvényen és végig azt figyelte, hogy a napraforgó magja nehogy héjat növesszen. Ott zacskózta őket szegényem. Ami túlérett azt a két fogával kifejtette...

2014. júl. 12. 08:37
 15/36 Kachy1 válasza:

Sózott gyümölcsnek hívtág régen.

A tarhonyával meg ne hülyéskedjetek, mert még tényleg ehiszi valaki, és beveti a kertjét! :D

2014. júl. 12. 10:58
 16/36 anonim ***** válasza:

Én épp ma akartam megfuttatni a hagymán, de úgy elfutottak, hogy egy szál se maradt. Lehet a szomszéd lovasította meg őket, de nem vagyok biztos benne, mert nem találtam patanyomokat.

(Kedves modik, nem ér kimoderálni, csak viccelődünk és nem a kérdezőn :-) )

2014. júl. 12. 11:02
 17/36 A kérdező kommentje:
Mindent félretéve a tarhonya tésztaféle :D
2014. júl. 12. 11:05
 18/36 Tanita25 válasza:

Kösz az infót!:-)

Akkor hiába vetettem be az egész kertet.

A sózott gyümölcsök teszik lehetővé, hogy öreganyámnak legyen munkahelye, a gránátokat már rég kikapálta és lehordta a méhtelepre.

2014. júl. 12. 15:59
 19/36 anonim ***** válasza:

A paradicsom egy növényfaj: Lycopersicon esculentum .

A termése botanikailag (morfológiailag) gyümölcs.

De a táplálkozástudomány, kertészet, növénytermesztés a zöldség kategóriába sorolja.

Az én besorolásom szerint nem lehet gyümölcs, mert nem lehet belőle pálinkát főzni.

2014. júl. 16. 01:20
 20/36 Tanita25 válasza:

Pálinkát bármiből lehet... olaszba a gyíkpálinka a tuti.

Paprikapálinka?

2014. júl. 16. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!