Tényleg nem mentek meg egy állatot sem, mert nem eszek húst?
Láttam egz dokumentum filmet, a vágóhídakról!
Annyira előttem van a képe, pedig fél éve láttam.
És elhataroztam, hogy nem támogatom ezeket a szívtelwn gyilkosokat, akiknek az állati élet, az caak pénz forrás!
És a rokonok fél éve piszkálnak, hogy nem mentesz meg egy állatot sem, egyél már rántott húst velünk!
Most belw gondoltam, hogy lehet tényleg ugyan annyi állatot ölnek meg, hiába nem eszek húst többé?
Fél éve nem eszek és jól vagyok, de a rokonok folyton piszkálnak!
17f
Csökkented a keresletet, elég picivel, de ha nagy tömegek ezt teszik, akkor a kínálat is logikusan csökken, hisz nem üzlet feleslegesen húst termelni. Ezt most elég leegyszerűsítve írtam le, de mindegy.
Mindenesetre ha nem akarsz húst enni, ne egyél s tanuld meg kezelni a piszkálódásokat, sokak hajlamosak rá, mindig lesznek körülötted ilyenek.
A gyilkossággal nekem viszonylag kevés bajom van, a Földön élünk (bár ha nem muszáj húst ennem, jobbnak tartom, ha nem teszem), de az ipari állatkínzás nem az a műfaj, amit támogatni kívánnék. Kifejezetten megfelelőnek tartom eme hozzáállást, bármennyit is gondolkodom rajta.
Ha nem akarsz húst enni, a te dolgod, attól, hogy semmit nem érsz el vele, (a hiánybetegségeken kívül) még nem kell megadni magad a piszkálódásnak.
Természetesen ez attól még csak egy jelképes gesztus , egy elméleti dolog marad, nyilván, ha egész életedben nem ennél meg 3 deka húst se, azzal se mentenél meg egyetlen állatot sem.
De ettől még ha a te morális értékrended békéjéhez szükséges ez az áldozat, és az elveidnek akarsz élni, anélkül is, hogy bármi gyakorlati haszna lenne, az a te szuverén döntésed.
Csak nem árt tisztában lenni vele, hogy ez maximum egy jelképes dolog.
Szóval társaságban ne mondj ilyeneket, hogy ettől kevesebb állatot ölnek meg, mert egy demagóg idiótának fognak nézni.
Mondd azt, hogy tudod, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de fecskék nélkül nincs nyár!
Nincs ezzel semmi baj, csak kezeld a helyén, hogy mit miért csinálsz.
Ha viszont valóban csupán ennyi volt a cél, hogy megments néhány állatot, azért mondjuk tényleg totál fölösleges lemondani a húsról.
Nem, nem mentesz meg egyet se.
Mert bár igaz, hogyha 100 emberből 20 úgy dönt, hogy ők most nem esznek húst, akkor kevesebb húsra lesz szükség a piacon. De ez hogy fog kinézni?
-> Kevesebb disznót tenyésztenek, ivartalanítással, elzárással csökkentik a szaporodásukat. Magyarul 100 helyett csak 80 disznó fog születni, de azt a 80-at ugyanúgy levágják.
Másrészről: sokkal humánusabb emberileg megölni egy disznót, tyúkot, marhát, mint mikor a természetben több száz méteren át üldöz egy oroszlán egy gazellát, majd úgy eszegetik, hogy nem biztos hogy az még halott. A mi módszerünk legalább arra megy, hogy minél kevesebb stressz között, minél gyorsabban haljon meg.
A minőségi húsoknál nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az állatnak ne legyen stresszes élete, sőt, ne legyen stresszes halála. Igazából szerintem ez egy "cserekereskedelem". A disznónak nem kell egész életében rettegnie, hogy tegnap is itt járt egy ragadozó, és a halála is gyors halál lesz, cserébe mi megesszük. Persze, ezt a disznó nem fogja fel, de mi emberek megérthetnénk, hogyha most szabadon engednénk az összes telephely összes csirkéjét, akkor azok a csirkék ugyanúgy meghalnának, csak nem biztos hogy megérnék az 1-1,5 éves kort, hanem még kiscsibeként elvinné őket a róka.
A tápláléklánc, az tápláléklánc. Abban nincs semmi kegyetlenség. Az az életrendje. Hány vegetáriánus utálja a ragadozó állatokat? Pl a macskákat?
Utolsó. Egy húsáért tartott disznó a nagyüzemi állattartásban 3-5 hónapot él. Egy csirke 39! napot. A nyulak kb. 3 hónapot, a borjak 2hetet, szóval ne magyarázz itt cserekereskedelemről, mert még gyerekek, amikor levágják őket. Szinte semmit sem élnek, ráadásul azt sem lehet ÉLETnek nevezni, maximum vegetálásnak.
Az embert pedig ne keverd a ragadozókkal, mert semmi köze hozzá. A ragadozó nem válogathat a módszerekben, hogy hogyan öl. És nyilván nem érez sajnálatot a zsákmánya iránt. De mi képesek vagyunk minderre, és arra is, hogy egyáltalán ne szenvedjenek az állatok, akiket később megeszünk. De nem így teszünk, mert az nem érné meg. Ajánlom menj el egy állattartó telepre vagy vágóhídra dolgozni (másképp nem engednek be, és nem véletlenül). Azután te is azért imádkoznál, hogy inkább egy tigris szorítsa el az ütőered és alig egy perc alatt elveszítsd az eszméleted, csak ne úgy kelljen élned és meghalnod, mint a "haszonállatoknak".
Látom "mindenevőként" kommenteltem ide, és máris 22%-on vagyok, pedig normális hangvételben fogalmaztam. Gondolom, ha azt írtam volna hogy mentsük az állatokat, akkor 110%-os válasz lenne.
Kis pontosítás végett: a húsáért tartott disznó 200-210 napos korában lesz vágva, a 3 hónapos az csak újévi MALAC lesz.
A borjút - attól borjú, hogy fiatal - természetesen fiatalon vágják. De a marhát 1,5-2 éves korában.
És itt jön a plusz: tejmarha és tenyészállatok.
Ők 4-5 évet is állományban vannak. Szerinted a természetben az oroszlán válogatja a gazellákat? Az ott egy tehén, azt nem bántom, mert biztos borjai vannak, akiket szoptatnia kell. Az meg ott épp vemhes, azt azért nem bántom.
Semmivel se kegyetlenebb az ember, mint a természet. Ha valakinek azzal van baja, hogy a vágóhídon hogyan vágják az állatot, akkor vegyen háztáji csirkét, háztáji disznót. 6 éves korom óta vagyok állandó részvevője a disznóvágásnak, és az a lényeg, hogy minél gyorsabban haljon meg a disznó. Nem pedig az, hogy a haláltusáját elhúzzuk.
Tehát summa summarum: a természetben még ridegebb kegyetlenséggel ölik meg az állatok egymást, mint mi tesszük. Ott a 3 napos csibét ugyanúgy elviszi a róka, mint a tojótyúkot. Nálunk legalább egy 3 napos csibének, egy tojónak, egy tejmarhának, egy tenyészbikának nincs félni valója. Odakint a természetben ezek a kifejezések nem léteznek, csak egy: táplálék.
De mint kérdeztem előbb is: melyik vegetáriánus utálja a macskákat? Az elkapott egeret sokszor a kölykeinek adja, hogy ők végezzenek vele, játszanak vele. És az egér már félig halott, de még azért él.. Nem nevezném gyors halálnak. Melyik vegetáriánus utálja a kutyákat? A kutyám rendszeresen elkapdossa a galambokat. Ok nélkül!! Hisz etetjük, nem éhezik. Én legalább csak akkor eszek húst, ha éhes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!