Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Jo vagy rossz vegetáriusnak...

Jo vagy rossz vegetáriusnak lenni? Mert szeretem az állatokat, de amikor a hús az asztalra kerül valahogy fel tőr bennem az érzés hogy meg őlték és igy sajnálom az állatot. Most mitt tegyek?

Figyelt kérdés

2014. jún. 10. 12:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
"mézelnek" -és utána mennek a méhvágóhídra. Ja. Az álszentség meg nem ez, de ez olyan jól hangzik, hogy nem szokták kihagyni a kommersz, reflexszerű, gondolkodásmentes válaszadók.
2014. jún. 10. 15:32
 12/31 Andizsuzsi ***** válasza:
44%
Na sikerült fogást találnod, boldog lehetsz. De ettől még a tény tény marad. A méhcsaládokat, tehebeket, tojótyúkokat rendszeresen cserélik, és csak addig tartják, ameneddig gazdaságos az etetésük. Nekem semmi bajom azzal, ha valaki eszik vagy nem húst. De azt mondani, hogy a tojás és a tej, a bőrcipő és a gyapjú kabát rendben van, mert azért nem kell öln
2014. jún. 10. 21:33
 13/31 Andizsuzsi ***** válasza:
72%
ölni, egyszerűen nem igaz. Azok az állatok nem fogják egy gazdag legelőn boldogan leélni a nyugdíjas életüket. Aki ilyenekkel él, ugyan úgy kihasználja az állatokat, csak szép köntösbe öltöztetve.
2014. jún. 10. 21:36
 14/31 anonim ***** válasza:
84%

Nem sikerült kifogni a kérdező kérdéséből a lényeget, Andizsuzsi. Ezért írod ezeket. A kérdező részvétet érez az állatok iránt. Ez akadályozza, a húsevésben. Nem érdekes ebből a szempontból a cipő, a méhek, a papír, stb, semmi. Ez más síkon van. Az indiánok, ha egy bölényt leöltek, akkor minden részét felhasználták. A bölény szellemét megkövették. Az egészet feláldozták és hálát adtak érte. Ez egész más, az ÁLDOZATTAL függ össze, más, mint ami most itt állatfeldologzás címén zajlik.

A kérdező lelkében valami ősi magas szellemiség él. Persze itt és ma ez nem divat, sok baja is lesz belőle.

A kérdés nem új. Már Buddha idejében is felmerült: a tanítványok nehezményezték, nem tudták betartani Buddha tanácsát, hogy húst ne egyenek. Ezért Buddha engedett: akkor ne egyen, ha hallotta a leöléskor az állat kétségbeesett hangját. Ennek mély szellemi háttere van, a szellemmel a tudattal és a hangok világával kapcsolatban, nem megyek bele, de könyörgöm, ne álszentezzen senki.

2014. jún. 11. 09:52
 15/31 anonim ***** válasza:
16%
Azzal tisztában vagytok, hogy kifejezetten beteges dolog állatokat emberi személyiséggel és emberi érzésekkel elképzelni?
2014. jún. 11. 09:57
 16/31 anonim ***** válasza:
49%
Ez hol volt előző? benned. De az állatoknak van lelkük, tudatuk. É R E Z N E K. (személyiségük nincs, éntudatuk nincs, de ez itt nem is merült fel)
2014. jún. 11. 10:03
 17/31 anonim ***** válasza:
67%

még annyit a 14-hez, Andizsuzsinak, hogy az asztali áldás ennek a tradícionális szemléletnek a változata. Persze azóta világhírű szovjet tudósok feltalálták, hogy mindez elmaradottság, mese, butaság, jéghideg pepsicola az igazi, jön a másik oldalról, nem kell semmi,csak betömni az ételt.

Igen, megköszönni, a növénynek, az állatnak, hogy feláldozta magát, hogy ne éhezzek, hogy tanulni, dolgozni tudjak, és hogy szellemi tevékenységet végezzek. Ez emeli fel a növényt, állatot, ez az áldozat. Mindez a világ jóságával, a szeretettel függ össze, kétezer éve ezt is tanította az Ács Fia.. Uram ez étel jóságod ajándéka.

2014. jún. 11. 10:36
 18/31 Andizsuzsi ***** válasza:

Kedves 67%-os!

Te nem fogtad ki a válaszomból a lényeget. Értem én, hogy a kérdező sajnálja az állatot, de csak hús formájában, az összes többi "származékát" boldogan használja. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha valakinek erkölcsi aggálya van az állatok elpusztításával kapcsolatosan, akkor az általam felsoroltakat is vegye figyelembe. Egyébként eszem ágában sincs elítélni/megítélni senkit sem amiatt, amit gondol vagy érez, pláne ahogy étkezik, ez mindenkinek saját szíve joga. Én személy szerint azt az álláspontot képviselem, hogy az élelmiszert (húst is) azért termeljük, hogy megegyük, a húsfogyasztás az élet természetes része. De azt gondolni, hogy azért, hogy tojást egyek, nem kell elpusztítani a csirkét, csak féligazság. Van neki másik oldala is. Lehet, hogy kicsit sarkalatos voltam, csak időnként megdöbbenek, amikor valaki úgy gondolja (és sajnos sokan), hogy pl. a tehén olyan, mint a csap, kinyitjuk és jön belőle a tej. Bármikor, bármeddig. Vagy a birkák addig szaladgálnak a legelőn, amíg végelgyengülésben ki nem múlnak. Nem így van, és ez az igazság másik fele. Csak ezt akartam elmondani, nem erkölcsi prédikációt vagy ilyesmit tartani.

2014. jún. 11. 10:57
 19/31 anonim ***** válasza:
52%

"Te nem fogtad ki a válaszomból a lényeget"

Lehet. Megpróbáltam a szellemi hátterét a kérdező érzésének feltárni, mert hasonló volt nálam is, nagyon jól ismerem. Nem tudtam, hogy kötelező azon a szinten maradni, hogy a cipő bőrből van.

Ez olyan - és most megint fellépek egy más szintre a konkrét témától egy hasonlat erejéig-, mint amikor a világ szellemi hanyatlásáról és az sötétkor egyre intenzívebb elsötétedéséről, a durva és otromba materializmusról beszélünk, akkor valaki diadalittasan felkiált: nem tudnál internetezni! de jó itt minden.

Mindazonáltal köszönöm a beszélgetést.

Pax et bonum!

2014. jún. 11. 11:07
 20/31 anonim válasza:
16%
Igazából ez az élet rendje hogy az ember húst egyen, tápláléklánc stb nem hiszem hogy emiatt bárkinek rosszul kéne magát érezni, ne értsetek félre nagyon szeretem az állatokat, de ha az ősember sem evett volna húst mert jajj de kis édi mamut, ezt életben hagyom, akkor most nem itt tartanánk a fejlődésben
2014. jún. 12. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!