Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Katonaságon megoldható a...

Katonaságon megoldható a vegetáriánusság?

Figyelt kérdés
2008. júl. 27. 22:13
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
13%
Nem hiszem hogy ott majd külön foglalkoznak a vegetáriánusokkal,sőt.
2009. okt. 29. 14:21
 22/36 anonim ***** válasza:
74%

Vegetáriánus vagyok (növényi+tojás+tejtermék), 185 cm magas, 90 kg, atléta alkat, súlyzóval edzem. Annak idején először alkalmasnak nyilvánítottak, és több kört kellett lefutnom azért, hogy a második, harmadik körben kiharcoljam az alkalmatlanságot. Részben ez is oka volt (meg az, hogy pacifista vagyok, és diplomásként semmi kedvem nem volt aluliskolázott tahók parancsaira ugrabugrálni).

Ma szerencsére nincsen kötelező katonaság. Ne is legyen soha! "Csak az gyüjjön katonának, aki ilyet szeret..."

2009. nov. 10. 22:00
 23/36 anonim válasza:
89%
Nézd az én tapasztalataim szerint kivitelezhető, max néha csak a köretet eszed meg ennyi. Jól járnál abból mindig több van.
2009. dec. 18. 08:59
 24/36 anonim ***** válasza:
32%
Katonák!Javaslom,hogy gyakoroljátok a vegetarianizmust!A háborúban olyan helyre is tévedhettek,ahol csak fű van.Mi lesz veletek,ha hús nélkül nem tudjátok elég messzire hajítani a kézigránátot? (Nyilván lesz majd böjtje a húsevő egyeduralomnak)
2010. jan. 7. 09:47
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: 100%-ban igazad van :D Hajrá növényevők :D

Amúgy én is szerettem volna a katonai pályát kipróbálni, a katonatisztire akartam jelentkezni, csak hát lány is vagyok, vega is vagyok :P Képzelhetitek hogy örültek volna szüleim. Bár nagypapám mindig látta h érdekel, és mindig kérdezgette, h nem akarok-e katonának menni :D Végül csillagász lettem :D Fűben az erő :)

>> Bubbles <<

2010. jan. 8. 19:37
 26/36 anonim ***** válasza:
32%

Az első hozzászólóhoz annyit fűznék hozzá, hogy sok nem vega azt hiszi a vegetáriánusság annyit jelent, hogy nem eszünk húst. Ez ennél sokkal komplexebb. Például egy vegetáriánus nem eszik zsírral készült ételeket, kerüli a zselatint (mivel azt porított marha/disznó lábszárcsontból készítik), nem hord állati eredetű ruhát: szőrme, bőr. Szerintem idővel a katonaságnál is belátják, hogy a vegetariánus étkezés sokkal egészségesebb, és helyesen összeállítva több energiát nyújthat, és tudományosan bizonyított, hogy a húsok emésztése megterheli az emberi tápcsatornát (jobban mint a növényi eredetű táplálék). Bár sajnos nem hiszem, hogy eddig megoldott lett volna a vegák sorsa a seregben, és szerintem még évtizedek kellenek hogy valami icipici változás is történje, majd kiforrjon az "étkezési egyenjogúság". Remélem nem bántottam meg senkit sem.

19/L

2010. jan. 8. 19:42
 27/36 anonim ***** válasza:
69%
Nem, hiszen azért azért katona valaki, hogy önmagát is beleértve bárkit bármire rákényszerítsen. Ha egyenruhát akarsz mindenáron, menj apácának.
2010. máj. 9. 16:59
 28/36 anonim ***** válasza:
91%

Nem, a vegetáriánus étrend nem fedezi azt a menniséget és minőséget, ami a normális katonának szükséges az étkezésekor, hogy bevethető legyen. Harctéren gyorsan hasznosuló energiaforrás kell, ami megtölti a hasat, de nem puffasztja túl, és elég belle az ásványi anyag.

Egyéb iránt nem hinném, hogy külön kocsit szerelnének fel vegaséffel és alapanyagokkal..

2010. máj. 19. 23:21
 29/36 anonim ***** válasza:
0%

gratulálok tudományos kísérletekkel dobálózó vega barátom. Ne egyél húst, és kihullik az összes fogad, elbutulsz és egyéb tünetek mutatkoznak majd rajtad..

Mindenre lehet tudományos eredményt kreálni, ha van pénz, de azt nem szabad elfeledni, hgyha emberelődeink nem ragadoznak, és fogyasztják az energiadús húst, ami ellátja az agyat is, akkor biza nem azon tanakodnánk, hogy miért nem lehet egy jó 125 köbcentis motort vezetni jogsi nélkül, hanem, hogy miért nem léptük fejben túl az 50 köbcentit....

2010. máj. 19. 23:27
 30/36 anonim ***** válasza:
62%

"Ne egyél húst, és kihullik az összes fogad, elbutulsz és egyéb tünetek mutatkoznak majd rajtad.. "

Ezek szerint te sem eszel húst, ha ennyire tudod, mi vár ránk :D

(34 éves, 20 éve vegetáriánus, több diplomával és 32 saját foggal :D :D )

2010. máj. 20. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!