Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A szemivegetáriánus elnevezés...

A szemivegetáriánus elnevezés ugyanazt jelenti mint a félvegetáriánus?

Figyelt kérdés

Úgy tudom mindketten esznek halat és baromfit.

Tudom, hogy egyik sem igazi vegetáriánus, csak nem tudom, hogy a kettő elnevezés ugyanazt jelenti-e.

2014. márc. 30. 17:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz, a "szemi-" előtag mindig felet jelent. Ettől függetlenül mindkettő nem létező kifejezés, aki eszik halat, az nem vegetáriánus és kész.
2014. márc. 30. 17:47
 2/13 anonim ***** válasza:
Én is így gondolom. (Vega vagyok)
2014. márc. 31. 06:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az ilyen kamu irányzatok szeretik magukat különféle nyelveken és szavakkal hívni, hogy eladják a köztudatnak a saját tudományosan vega mivoltukat.

szemi (latin semi-) = fél, félig

peszki (latin pesci-) hal

Közkeletű még az "amerikai vegetariánus" kifejezés, mert főleg az amcsiknál eléggé elterjedt a tévhit, hogy a hal az nem hús.

(Mondjuk az átlagos mekkdonáld-amcsi konkrétan élelmiszer-termesztést és -előkészítést se látott még. Kb. azt gondolják, hogy a répa a répafán nő.)

2014. márc. 31. 20:01
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Mindenkinek ment a zöld.
2014. márc. 31. 21:19
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
A hal az nem hus!
2014. ápr. 17. 16:09
 6/13 A kérdező kommentje:
Húsnak általában az elfogyasztott állatok izomzatát nevezzük, ilyen értelemben pedig a halhús is hús. A vegetáriánusok pedig nem esznek húst (halhúst sem), mert az az állat halálával jár.
2014. ápr. 17. 16:41
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 5-ös!

Szólj, mikor lesz felétek halszüret, mert kíváncsi vagyok, milyen fán terem a hal. Én még olyant sajnos nem láttam, városi ficsúrgyerek vagyok.

2014. ápr. 17. 16:53
 8/13 A kérdező kommentje:

Időközben még egy kérdés felmerült. A flexiteriánus kifejezés is ugyanaz, mint a szemi vagy félvegetáriánus?

(Istenem ezt a sok baromságot ki találja ki? Ezek miatt van a sok keveredés, és hiszi sok ember, hogy halat azért lehet enni vegetáriánusként, vagy csirkét néha stb.)

2014. ápr. 22. 15:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Ezt a szót így még nem hallottam. Ha a flexibilis (rugalmas) szóból eredeztetik, akkor valami olyasmi lenne, aki rugalmasan kezeli a vega kérdést? O.o
2014. ápr. 22. 18:00
 10/13 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy rosszul írtam flexitáriánus. [link]

Ha jól értem kevesebb húst esznek. Ettől persze még nem vegetáriánusok, csak azt nem értettem, mi a különbség köztük és a szemik között. De talán az (most hogy gugliztam), hogy a flexik ugyanúgy mindent esznek, a szemik meg fehér húsokat és halat. Ha jól értem. de nem biztos. Utálom ezt a sok művega kategóriát, mindenkit csak összezavar.

2014. ápr. 22. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!