Miért helytelen a politén és polietén elnevezés?
Ugyanaz, de magyarul elsődlegesen az etilén. Ez etén gondolom a nemzetközi formátumból "ethen" jöhet. A polietilénnek is van ilyen "polyethene" nevet amit mondhatunk polieténnek. Önmagában szerintem bármelyiket használhatod akár szakdolgozatban is. De ha már kevered más vegyületek nevével akkor szerintem nem szerencsés eténnek hívni.
Túlzással, de kicsit talán olyan mint amikor valaki következetesség nélkül irkál magyar, latin, angol szavakat egy témában. Érti mindenki valószínűleg azt az de van akinek szúrhatja a szemét.
Ez már más... Ezesetben nem szívesen szólok hozzá mivel versenykérdés, de azt hiszem muszáj kompenzálnom magam...
Az etilén polimerizációjakor eltűnnek a kettős kötések, így lényegében óriás alkánmolekula keletkezik. Az "-én" postfix pedig alkénekre utal.
Azonban megkérlek, hogy a továbbiakban tartózkodj attól, hogy mi oldjuk meg neked a versenykérdéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!