Melyik az a gyümölcs amiben a legtöbb fajta vitamin van?
Alma:
Tartalmaz: A, B-vitaminokat, és egy kevés C-vitamint is. Magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, kalciumot, foszfort, vasat. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően kiválóan hat az emésztésre.
Banán:
Tartalmaz: A, B, C-vitaminokat, kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, enzimeket. Ennek a gyümölcsnek a legmagasabb a B-vitamin tartalma. Magas szénhidrát tartalma miatt hízásra hajlamosak csak módjával fogyasszák. Hatásai: serkenti az agyműködést, megelőzi a vastagbélgyulladást, és a gyomorfekélyt.
Citrom:
Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Alkalmazható: vértisztításra, megfázás, és vírusok ellen. Mivel ezt a gyümölcsöt általában magában nem nagyon fogyasszuk, maximum csak ízesítésre, ezért nagyobb mennyiségben kell magunkhoz venni, ha a hatásait tapasztalni szeretnénk.
Cseresznye:
Tartalmaz: A, B, és C-vitaminokat, kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort. Jó hatással van a bőrre, pattanásokra, reumatikus fájdalmakra, és a hormonelégtelenségre.
Eper:
Értékes vitaminokat, és ásványi anyagokat tartalmazz. Nagyon jó baktériumölő, ezért kiváló sérülések kezelésére, valamint fogtisztásra. Segít megelőzni a súlygyarapodást is.
Görögdinnye:
Kis mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, de mivel általában ebből a gyümölcsből elég sokat szoktunk enni, nem pedig pár dekát, így jelentős mennyiség jut szervezetünkbe is. Vizelethajó hatású, ezáltal tisztítja a beleinket, vesénket, és a vérünket.
Kiwi:
Nagy mennyiségben tartalmaz A,C és K-vitamint, valamint káliumot. Alkalmazható a koleszterin szint csökkentésére, valamint természetes antioxidánsként is.
Körte:
Kiválóan hat a beleinkre, hiszen számos bélbetegséget meglehet vele előzni. Továbbá használható reumatikus fájdalmakra, és légúti panaszokra. Vitaminokban, és ásványi anyagokban nem oly erős, mint társai.
Meggy:
Jelentős a B-vitamin tartalma miatt kifejezetten jól hat az emésztésre. Magas antioxidáns tartalommal rendelkezik.
Narancs:
Jelentős vitamintartalma mellet, még az egyik legerősebb antioxidánsként is ismerhetjük. Kedvezően hat a gyomorra, és a véráramlatunkra.
Őszibarack:
Nagyon gazdag ásványanyag forrás. Magnéziumból van benne a legtöbb, de kalciumban is gazdag, így segítik egymás hatását. Tartalmaz még A, és C-vitamint, valamint szelént és káliumot. Megelőzhető vele a száraz bőr, és az érrendszeri megbetegedések. Segít a szervezet, és a bőr tisztításában is.
Csinálj akár ezekből egy finom gyümölcssalátát!
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!