Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen lábast, serpenyőt,...

Milyen lábast, serpenyőt, vízforralót vegyek?

Figyelt kérdés

Főzéshez, kajákhoz kellene egy, -gondoltam a rizs-szerűségeknek, köreteknek, krumplinak jó lesz egy zománcos. ?? -az jó???

Kellene egy amiben zöldségeket, ilyesmiket csinálok- ez nem tudom milyen legyen -másik zománcos??, vagy kerámia serpenyő??, vagy egy sima tapadásmentes wok.???

Kellene egy tejes cuccoknak, tej melegítéshez,-ez megint zománcos???

Meg teavíz forralásához.Na ehhez azt hiszem agyag, vagy kerámia kell.


Segítene akinek van tapasztalata, hogy ezeket miben érdemes főzni, hogy megmaradjon az ételek tápanyag tartalma, és egészséges legyen?



2013. ápr. 9. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ahogy írtad, kigondoltad, azok jók, már csak azt kell kitalálnod, hogy miben főzöl meg pl. egy fincsi húslevest, vagy éppen gyümölcslevest, ill. egy adag csirkepörköltet, vagy pl. bármilyen főzeléket?


Mert hogy rizst, krumplit, köretnekvalót megfőzöl egy zománcosban, az egy dolog = 1 db., de az még nem lesz elég 1 komplett étkezés főzéséhez.

A serpenyő, ill. a wok a zöldségek, húsok párolása, sütése tökéletes.

De egy pörkölt vagy főzelék hasonlók elkészítéséhez sem ártana valami.

Mondjuk tej forraláshoz vennék valami jénait, és azt biztosan másra nem használnám.

Egy csésze teavizet abban a zománcos "nyeles kiöntőben" szoktam forralni, amit egyébként főzés közben használok, hogy bármikor kell, kéznél legyen egy kis víz, akár az étel levének szaporítására, akár rántás készítésnél, stb.

2013. ápr. 10. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, én is úgy gondoltam hogy leg. 2-3 db kell csak hogy jaj melyik... ?! :))

Szóval ahogy írtad én is úgy gondoltam hogy kell egy amiben a tejet forralom - és csak erre használom.(=1.db)

(vmi ilyen csőrösre gondoltam: zománcosra.. [link]

Azt írják fémbe ne forraljunk tejet, ezért gondoltam.

Akkor egy kell a köretnek, ez megint zománcos sima lábas.(talán..??:)(=2.db)

Amihez a köretet csinálom,(pl. hús+zöldségek, szószok..), az lenne egy kerámia serpenyő vagy wok... ??(-ezek jók erre??) (=3.db)


És akkor a teavíznek kell még egy. Ezzel az a bajom, hogy szoktam csinálni ilyen "vegyes teát" aminek az összetevőit pár percig főzni kell, de nem akarom hogy átvegye a forraló a fűszerek ízét. Szóval az vmi vagy füles zománcos, vagy agyag kanna(bár sztem ez pont átvenné pl.a fahéj ízét, de nem tudom)


Pörkölthöz, főzelékekhez, leveshez, hosszabb idejű főzésekhez megint zománcos?


Ja meg palacsinta sütéshez is kellene.. de ahhoz már nem tudom milyen, csak hogy nem alu és nem teflon. Vastag kell legyen, az alján olyan kis lukacsok vagy mik, a bevonaton kis világos minták. (sajnos csak blogokon látom, de nincs róluk info, )

(pl. ez jó? [link]

de ezt sem tudom milyen, sztem ez nem jó, vagy de...

[link]

2013. ápr. 10. 10:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Amiben a pörkölteket, hasonlókat főzöd, arra minimum teflont vegyél, a kerámiát és a hasonló újabb lábasokat nem ismerem, de az biztos, hogy pörköltnek a zománcos hosszútávon nem lesz jó.

Levesnek jó a zománcos, a palacsinta-sütő ismét csak minimum a teflon, vagy amik még annál is jobb valamik.


Az ilyen "vegyes-tea" főzéshez viszont valami krómozott vékony falú fazekat vagy lábast keresnék, hogy gyorsan felmelegedjen benne a víz, és a tisztítás is könnyen menjen. Persze akkor ezzel is az a helyzet, hogy másra már nemigazán tudod használni, max. ha valamihez síma vizet kell forralnod.


Bízzunk benne, hogy jönnek még válaszolók, akik ismerik a legújabb féle-fajta termékeket is.

2013. ápr. 10. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Palacsintához azt hiszem öntött vas kellene, de hogy azt honnan, azt még nem tudom.. ?
2013. ápr. 10. 11:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Pörköltnek milyen lenne jó?
2013. ápr. 10. 11:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!