Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi értelme van a vegetarianizm...

Mi értelme van a vegetarianizmusnak?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ki miért csinálja? Vannak akik vallási vagy állatvédői okok miatt.. őket megértem, de vannak akik csak divatból. az mire jó?:D
2009. dec. 13. 15:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nagyon jól össze van foglalva:

[link]

2009. dec. 15. 12:35
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Földlakók c. filmben a vegetárianizmus sok aspektusát elmagyarázzák:

[link]

2009. dec. 15. 16:05
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Tanárnőmnek mellrákja volt, ezért ellett vegetáriánusnak lennie 40 éves korára. de jól viselte.
2009. dec. 16. 16:42
 14/34 anonim ***** válasza:
60%

Én nem vagyok vega, de régen az voltam. (mert nem szerettem), de aztán rájöttem, hogy muszáj ennem húst, mert már alig volt kaja amit megettem. (mert a zöldségeket se szerettem XD).

De attól még állatvédő vagyok, és nem értem mit van azon nem érteni, hogy valaki jobban szereti az állatokat, mint az embereket. Személy szerint ugyanígy vagyok ezzel. De mért is? Mert az emberek között már kevés a jó ember, és mindenki megbántja a másikat valamivel. De az állatok jók, nem beszélnek, így megsérteni se tudnak. Türelmesen végighallgatnak, ha magyarázol valamit, és azonosulnak a bánatoddal. Ha érzi, hogy szomorú vagy, akkor leszegik a fejüket, és nem csóválják a farkukat (a kutyák), de a többi állat is ilyen.

És nagyon sajnálom azokat az állatokat, akik szenvednek a kísérletek alatt, vagy elpusztulnak azért, hogy valaki nehogy ne egyen húst, mert jaj istenem, másképp nem lehet megélni. Szomorú, de így van.

Le lehet pontozni a drága húsevőknek. Nem érdekel.

2009. dec. 19. 19:33
 15/34 anonim ***** válasza:
27%
nem ide tartozik, de én pont az előző hozzászóló ellentéte vagyok. Én nem szeretem az állatokat, és nem is tudom őket megérteni, viszont az embereket igen. Mindegyik emberben van valami jó, és szinte mindenki jó valakihez. Az állatokkal valahogy nem vagyok kompatibilis.
2009. dec. 19. 20:41
 16/34 issti ***** válasza:
86%

Mi értelme van a húsevésnek?...

Az ember alapból növényevő volt, de voltak időszakok amikor rákényszerült hogy pótolja az egyre kevesebb növényt, és a szervezete megtanulta feldolgozni a húst is. Rossz üzemanyaggal is működik egy ideig a motor, de nagyon rosszul, és nem sokáig. Ezért érdemes a hús fogyasztását minimumra csökkenteni annak, aki tovább akar jó kondiban létezni. Én is sajnálom az állatokat, de nem ezért nem eszem húst. Ha ragadozó lennék, akkor csak azt ennék, ez az élet rendje.

Nézzük a tényeket:

- A ragadozók állkapcsa csak függőlegesen mozog, az emberé oldalra is, hogy megőrölje a növényeket.

- A húsevők bélrendszere tizede a növényevőkének (pl. ember), hogy mihamarabb ürítse a károsan bomló húst.

- A húsevők gyomorsava sokkal erősebb az emberénél, hogy még a csontot is megeméssze.

Az ember tehát még mindig sokkal inkább növényevő, de képes valamennyire elbánni a hússal is, csak emiatt nem igazán egészséges.

Az állati zsiradékra viszont szükségünk van, ezért a tojás, tejtermékek nélkül ugyanúgy nem lehet egészséges. Ez az ovo-lakto vegetáriánus étrend. Ez a legjobb a szervezetnek hosszú távon. Én 20 éve ezen élek, és köszönöm nagyon jól vagyok. Brahiból kipróbáltam pár hónapig annak idején, és annyival jobban éreztem magam, hogy eszem ágában sem volt azóta sem visszatérni a húsra.

Nekem így jó, másnak meg máshogy. Én tisztelem mások véleményét, amíg ők is az enyémet.

2009. dec. 20. 12:06
 17/34 anonim ***** válasza:
78%

jaj, erről egy hülye vicc jut az eszembe:

képzeld, vega lettem!

tényleg? ennyire szereted az állatokat?

nem, utálom a növényeket :p

megértem, ha valaki hús nélkül is megvan, de én nem vonom meg magamtól a sült csirkecombot, ha belehalok is :)

2009. dec. 20. 14:36
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem, hogy ha mindenki nyugodt szívvel megeszi az állatokat, akkor az embereket miért nem lehetne lemészárolni és megenni? Tudom, hülyeségnek hangzik, de az állatok is éreznek.

meg miért akarsz egy ilyet megenni? :) [link]

2009. dec. 27. 21:53
 19/34 anonim ***** válasza:
48%
nem értek egyet 12:06-tal. A növényevőknek olyan fura őrlőfoguk van. nekünk, húsevőknek pedig gumós. Plusz még tépőfogunk is van, hogy eltépjük a húst.
2009. dec. 27. 22:10
 20/34 anonim válasza:
26%

Próbálj meg egy malteres talicskát feltolni a 3.ra egy articsóka után.

Akik védik az állatokat, azok meg gondoljanak arra hogy ami zöldséget megesznek azt is valami növényevőtől veszik el.

Vagy arra, hogy milyen jó rántott csirkecombból bevágni 6ot.

2009. dec. 30. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!