Húst és/vagy tojást nem fogyasztók, ti miért nem eszitek meg ezeket?
Éppen egyik nap gyűjtöttem vegetarianizmussal kapcsolatban idézeteket mert egy vadbaraom lehülyézett azért mert vega vagyok.(nem csak ennyit mondott de ha kiírnám miket mondott a moderátorok letiltanának)Szóval:
"Egész egyszerűen nem akarok megölt állatokat enni, ahogy megölt embereket sem! Az élet szeretete az, ami meggátol abban, hogy húst egyek."
“Az állatok a barátaim, és a barátaimat nem eszem meg!”
"Ha megteheted, hogy egy élet elpusztítása nélkül is életben maradj, akkor miért ne?"
"13 évesen lettem vegán, és ez a legjobb dolog, amit életemben tettem. Okos kis kölyök voltam. Nem tudtam a legjobb műveltséget pénzen megvenni, de azt tudtam, húsevés nélkül is megkapom az összes tápanyagot, amire szükségem van. Megnyugtatott, hogy eszem az ételemet, tudva, hogy egyetlen állat sem halt meg a vitaminjaim miatt. Felszabadító érzés számomra és az állatoknak is. És még egy dolog: a vegán csókok kellemes ízűek."
"Az élettelen húst el kell temetni, nem pedig megenni"
"Na jó.Ha egy állat megöl egy embert az állatot szintén megölik.Ha egy ember megöl egy állatot az embert miért nem ölik meg??"-mondom én-
Ez viszont teljesen jogos :)
Itt szeretném azért hozzáfűzni, hogy én nem szeretném leszólni azokat, akik nem esznek húst, csupán kifejtettem (volna) egy ellenérvet. Csak ugye a magyar társadalomban teljesen elfogadott, ha az ember nem hajlandó nyitni a másik irányába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!