Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti ezeket hogy eszitek?

Ti ezeket hogy eszitek?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy a tejbegrízt, mákos gubát és a hasonló ételeket mikor eszitek? Délben, mint ebéd, vagy ez inkább reggeli, vacsora? Sokak szerint annyira laktató, hogy reggelire és vacsira nem ajánlott, de nekem ezek annyira nem "ebédek". Érdekelne, hogy ki hogy van vele. Illetve megköszönném, ha írnátok pár példát, mit szotatok fogyasztani reggelire és vacsorára :) Köszönöm !
2013. máj. 29. 15:46
 1/7 anonim válasza:

én eleve nem tudom az ilyet megenni, mert nekem túlságosan is édesek.. de a családban én fozok, s mindig estére van rá igény.. tehát nálunk vacsiként megy...

nem kell belole eszméletlen nagy mennyiséget készíteni, csak annyit, amennyi jólesik, s akkor akár vacsiként is megállja a helyét.. de ha reggel van elég idod vele poszmotolni, akkor reggelinek is tartalmas, s legalább segít elindítani a napodat..

ez szerintem sem ebéd, esetleg a mákusguba, ha kiadós leves (babgulyás, káposztaleves, halászlé) van elotte..

2013. máj. 29. 16:04
 2/7 anonim válasza:

(1. vagyok)..

amúgy reggelire: rántotta, bundás kenyér, pirítós, korozott paradicsommal és paprikával, lágytojás sok zoldséggel, jogurt egy kis zabpehellyel és gyumolccsel..

vacsorára akár tejbegriz, tejberizs (bár ezt csak a családnak fozom meg), de amúgy sok-sok zoldség - túró / hal / tojás / sajt.. vagy héjában sult krumpli savanyúkáposztával..

remélem, hogy tudtam segíteni =)

2013. máj. 29. 16:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen, segítettél, köszönöm. :)

Elég szétszórt vagyok, össze-vissza eszek, inkább csak nassolok, minthogy rendesen étkezzek. Nem is rendes kaját szoktam, mirelit és félkész dolgokat, de érzem, hogy ez baromi egészségtelen, szeretnék változtatni.

Ezért kértem a tippeket :)

2013. máj. 29. 17:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Második válaszoló fogyózik vagy súlyt tart szerintem, amúgy én is ilyeneket eszek:)

Nálunk is a családnak van csak, kiadósabb leves után,

vagy egytálétel után, de van, hogy vacsorára.

Én reggelire mindig mást eszek.

-zabkása almával, joghurttal vagy túróval

-tk kenyér, főtt tojás, uborka, retek

-tk kenyér, sonka, sovány sajt, zöldségek

-tükörtojás, paradicsom

-rántotta mindenfélével ami van itthon

-tk magvas zsemle, körözött, paradicsom

vacsorára

zöldésg, gyümölcs, husos levesek(lightosabb-szal tészta nélkül, májgombóc a betét, sok sok öldség, pulykahusi(pl gulyásleves vagy raguleves)

rizs párolva hozzá hús vagy hal és saláta

rántotta

főtt tojás

paradicsomos hal

sült máj, hal, hús

2013. máj. 29. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Sűrű, húsos leves után ebédre tökéletes, pl: palócleves, gulyásleves, babgulyás stb.
2013. máj. 30. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Bármikor :) Reggelire mondjuk nem készítem, de ha maradt előző napról, akkor simán.
2013. máj. 30. 17:45
 7/7 anonim válasza:
betegség után lefogytam 8kg-t, s mivel máj/lép problémáim vannak, így kénytelen vagyok ilyen étrendet betartani... de részben jó, mert legalább tudom tartani a súlyomat is, s nem terhelem túl a szervezetemet..
2013. máj. 30. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!