Hol vannak bizonyítékok arra, hogy az ember nem mindenevő?
Itt, a gyakorikerdesek.hu - n több vegetáriánustól is láttam azt, hogy az ember nem mindenevő, s erre bizonyítékok vannak.
Nem vagyok kíváncsi arra, hogy "ez nem igaz, az ember mindenevő, gumószápfog, stb.", mert szeretném megismerni az ettől ellentétes véleményt is, akkor is, ha nem értek vele egyet!
szia énse vagyok vega de énis elgondolkozom hogy mit eszek meg.. egyedül a csirkehúst szeretem meg néha a disznót, atótl függ mije és mibe meg hogy van megcsinálva.
amugy nekemis nemrég esett le h úristen, az emberek növényeket és állatokat esznek.. mennyire durva:)
Alapból a magyar hagyományokhoz hozzátartozik a hús. Pl. a disznó hús, tyúkleves. Ráadásul (nem vagyok orvos) de jobban táplál szerintem egy karaj mint bármilyen más alga.
És ha azt mondjuk h minek kell megenni az állatokat akkor ennyi erővel a növényekre is lehet gondolni mivel azoknak is ugyanaz a céljuk: túlélés és szaporodás (csak ők nem mozognak és nem "tudatosan" cselekednek).
A disznónak (sertésnek) gumós zápfoga van. Az előzápfogak a húsevők secodont, a hátulsók a növényevők lophodont fogaihoz hasonlítanak. Szemfoga is van, néha jó nagy és éles. Mindenevő. Húst hússal eszik? Megeszi a Cirmos cicát? Gumószápfog! Gumószápfog?!
Ne tessék a fogazatról ítélni! A maunikasóban nincs gumószápfog - sem! Mégis leszalad a kolbász. Tessék az emésztést biokémiai folyamatnak tekinteni, nem pedig a gumószápfog...
Az ember táplálkozási szervrendszere sokkal közelebb áll a növényevőkhöz, mint a ragadozókhoz. Az emésztő traktus hossza, a testhőmérséklet, a különböző biokémiai reakciók környezete (pl. pH), és még sorolhatnám. De ha tényleg érdekel a téma, ne "ezen" a honlapon tedd fel, hanem olvass utána! Ne a teletexen vagy a Füttymagazinban, hanem könyvtárban vagy az internet elfogulatlan rétegeiben.
Gumószápfog, bazze!
Elnézésüket kérem a nyers megfogalmazásért, de még így is sok "nyersnek" lesz nyers válasza, hogy a gummószáffog...
"A vaddisznó egerészik,a házi sertés a fogával töri a diót,elkapja a tyúkot és ropogtatja a csontjait,utána meg békésen legeli a füvet.Na,ők a mindenevők."
Szerinted nem egyezik meg a sertés és az ember fogsora? Ha megegyezik, akkor valami hasonlóság van közöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!