Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit tegyek? Nagyon válogatós...

Mit tegyek? Nagyon válogatós vagyok, Húst eggyáltalán nem eszem. Mi legyen?

Figyelt kérdés
2-3 éves koromig mindent amit elém tettek meg ettem.(hús,spenót,sóska,süti,gyümőlcs...) De mára (12/F) semmiféle főzeléket,húst nem eszem.Eddig nemvolt baj evvel,de szeretnék barátnőt ésha meghívnak ebédelni vagy valami ilyen és megkínálnak hússal vagy valami mással akkor félek hogy nem eszek belőle és rossz benyomást teszek. Lécci segítsetek vagy ötleteket.

2013. ápr. 29. 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Miket eszel? Próbálkoztál már az általad undort keltő ételekből, alapanyagokból valami újjat csinálni?
2013. ápr. 29. 22:02
 2/5 anonim ***** válasza:
26%
A válogatós kutyáknál úgy csinálják, hogy elé teszik az ételt öt percig előtte hagyják, ha nem eszik akkor elveszik, másnap ugyanúgy elé teszik a kaját öt perc és elveszik....és ez így megy eddig amíg meg nem tanulja, hogy azt eszi amit kap, nem azt amire gusztusa van...... Ha nincsenek egészségügyi problémáid pl: lisztérzékenység, laktóz stb és csak válogatós vagy akkor NE egyél két három nap múlva úgy tolod a kaját, hogy öröm nézni. Azért vagy válogatós mert nem éheztél még ellenben több százezer gyerekkel ellentétben akik szívesen ennének de nincs mit.
2013. ápr. 29. 22:40
 3/5 anonim ***** válasza:
52%

"A válogatós kutyáknál úgy csinálják"

Még ekkora tahót, mint te. Itt egy emberről beszélünk, akinek joga és lehetősége van megválasztani, mit eszik, mit szeret. Mi a francért kellene beléerőltetni azt, amit nem szeret és nem is feltétlenül egészséges?

Kérdező: ne aggódj a rossz benyomás miatt, ha kínálnak mondd, hogy köszönöm nem kérek. Ha rákérdeznek miért, mondd egyszerűen, hogy nem szeretsz húst enni, nem ízlik sajnos. Ha normálisak megértik, ha nem, akkor nem kell vele foglalkozni.

Ha mentek valahova vendégségbe, jelezd előre, hogy nem eszel húst, csakhogy ne helyben érje a házigazdát a kellemetlenség - mármint hogy nem tudott megfelelően felkészülni.

Nincs ebben semmi szégyellnivaló. Én sem eszek pl. céklát meg káposztát, hiába kínálnak vele mindig, maximum megmondom, hogy fáj tőle a hasam ha nem hagynak békén(nem igaz, csak nem szeretem, de van aki tényleg nem fogja fel).

2013. ápr. 29. 22:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Mindkét válaszolóval részben egyértek. Ilyen koromban én is nagyon válogatós voltam és egy csomó mindent nem voltam képes megenni, és mindél jobban kínálták, annál rosszabb lett. Nem akartam megsérteni a szakácsot, de volt, hogy alig bírtam az öklendezést visszatartani.

Mára kinőttem és mindent megeszek, ami egészségesnek és ízlésesnek tűnik. Nem vagyok képes ételt kidobni, kikotorni, mert nagy érték.

Ha vendégségben vagy, keress egészségügyi indokot tényleg, és legyél udvarias és akkor biztos jó benyomást fogsz tenni.

2013. ápr. 30. 00:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Remélem énis kinövöm!
2013. ápr. 30. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!