A fehér káposzta és a fejes káposzta ugyanaz?
Én egész életemben úgy tudtam, és használtam, hogy egy és ugyanaz:)
Ettől eltérőt, csak lila (vörös,piros),savanyúkáposzta, ami szintén fehér, vagy fejeskáposztából van szerintem , és kelkáposztát ismerek.
a fejeskáposztában még megkülönböztetnek nyári, illetve téli káposztát. a nyári laza, friss zöld, és szinte lehetetlen reszelni, csak nagyon éles késsel vékonyra szelni.
De lehet, hogy tudatlan vagyok :) a képek sem győztek meg sajnos.
fejeskáposzta (Brassica oleracea var. capitata f. alba) és a vöröskáposzta (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) a keresztesvirágúak családjába tartozó zöldség. A korai káposztát augusztusig szedik el, ennek levelei lazább szerkezetűek, színe sárgászöld. Friss fogyasztásra alkalmas, tartósításra nem érdemes felhasználni. A késői káposzta tömött fejű, színe fehér, 2 -3 kg-ra is megnőhet, szeptember után szüretelik. Nyersen történő tartósításra elsősorban a zártabb levelű, gömbölyű, kemény káposztafejek alkalmasak. Az élénk lila színű vöröskáposzta inkább ételek színezésére alkalmas, ezenkívül saláták alkotórésze és párolva is fogyasztható.
Táplálkozás-élettani jelentősége
A fehér káposzta egyik legfontosabb C-vitaminforrásunk, különösen nyersen és savanyítva. Energia és
Az első képen még fiatal,nem teljesen összeborult levelű káposzta van, a másodikon már teljesen "megérett.
A fehér káposztán kívül van vöröskáposzta, és kelkáposzta is. A kelkáposzta is "fehér", de a levelei fodrosak.
Valójában a fehér káposzta levelei is halvány zöld színűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!