Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetáriánusok miért nem...

Bumbi02 kérdése:

A vegetáriánusok miért nem fogadják el más véleményét?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy ők elvárják, hogy elfogadják azt, hogy ők vegetáriánusok, de a vegetáriánusok nagy része, a húsevőket finoman - vagy sok esetben durvábban - szapulja, hogy "buták"? Nekem nincs azzal bajom, ha valaki vega, mindenkinek szíve joga, egyszerűen csak a támadó viselkedést nem értem náluk. Miért van az, hogy például moderáltatják a válaszom, ha az nem "vega-párti"?

A kérdés nem provokáció, egyszerűen csak a szituáció ilyen:)

2013. márc. 14. 13:19
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%

Egyetértek teljes mértékben a kilences válaszolóval.

Az a baj, hogy a sok divat vega lett a mintakép mindenki előtt és ha meghallják azt a szót hogy vegetáriánus akkor az ilyen ugrik be neki először.

Pedig kérdem én, hány húsfogyasztó tudja pl ilyen szépen a fehérjék alfajait, ahogy a 9-es válaszoló felsorolta? Nem hiszem hogy sok. És az engem is bánt, mikor valaki egy tök következetes, okos étrend szerint élő vegát bánt meg azzal, hogy "tök egészségtelen, hülye vagy!" Miért, a reggelre párizsis zsemle, ebédre rántott hús vagy pörkölt, vacsorára pedig virsli kombináció mennyivel jobb? Miért jobb? Mert van benne hús? Ja, hogy tök egészségtelenül/zsírosan van elkészítve és amit mellé fogyasztanak az már lényegtelen, mert van benne hús..

Na az ilyenektől falra mászok. Ti itt most normálisan írtátok le a véleményeteket, de higgyétek el, hogy nagyon sok ember igazán paraszt tud lenni, ha meghallja, hogy valaki nem eszik húst..

Valamint én azt vettem észre, hogy ez az ellenségeskedés főként csak itthon érzékelhető, a világ összes többi részén teljesen elfogadott, sőt, vannak olyan országok, ahol a lakosság nagyobb százaléka egyáltalán nem fogyaszt húst. De itt, Magyarországon miért kell mindent ellenségesen fogadni, ami új vagy ami más? Most nem csak a vegetarianizmusra gondolok feltétlen, de az itt élő emberek nagy hányada egyszerűen akár tudatlanul is leszól mindent. Itt van pl a paleolit diéta ami a világban mindenhol elismert, orvosok ajánlják és kórházban gyógyítanak ezzel, de itthon amint megjelent, már kezdődött az ellenségeskedés.. És sorolhatnám még.

Nem baj ám az, ha kicsit nyitottak vagyunk az újdonságokra!

2013. márc. 14. 20:00
 12/15 gyorki92 ***** válasza:
75%

Az emberek egy része azért idegenkedik a vegetáriánusoktól, mert jópár megpróbálja lenyomni a többiek torkán az életmódot, és nem érdekli, hogy a másiknak mik az érvei, vagy esetleg szimplán nem akar lemondani egy kis húsételről, mert szereti.

Ez nem a vegákra igaz csak persze, a visszája is érvényes, illetve minden ideológiában és életvitelben megtalálhatóak a hasonló személyek. Erre vagyok én allergiás inkább.

2013. márc. 14. 21:04
 13/15 szokratesz ***** válasza:
41%

Gondolkodásom szerint nem véletlen, hogy az ember kialakulása során mindenevővé vált és nem kizárolagosan növényfogyasztó. Ugyanis a növény fogyasztás rengeteg idővel jár mivel a tömegéhez képest kevés energiát tartalmaz. Tehát túl sok idő ment volna el azzal, hogy élelemet keres majd megeszi. Mivel mennyiségben nem tud magához venni annyit amellyel akár napokig kibírta volna, ezért a húsevés ezt a problémát kiküszöbölte. Tehát maradt idő fejlődni. Tapasztalatot szerezni. Egy növény evő életének nagy része csak a táplálkozásra megy el (meg a menekülésre a húsevők elől-ami ugye megint csak energia igényes folyamat).

A vegetarianizmus ellen elég alapvető tények szólnak az ember esetében: fogazat, emésztőredszer felépítése. Ezek pedig makacs tények.

Már korábban is írtam, hogy azokat akikmérzelmi okokból utasítják el a húsevést még valahol meg is értem. Azonban akik arról akarnak meggyőzni, hogy a húsevés káros az egészségre azokat nem tartom épeszűeknek. S egyébként Ők azok akik nem tudják elfogadni más véleményét.

2013. márc. 15. 08:45
 14/15 anonim ***** válasza:

'a vegetáriánusok nagy része, a húsevőket finoman - vagy sok esetben durvábban - szapulja, hogy "buták"'

Szerintem nem igaz, hogy a nagy része. Rossz a mintavételezésed. Nekem nem ez a tapasztalatom.

Az pedig nem csoda, hogy vannak ilyenek, hiszen ha valaki buta, attól még ugyanúgy lehet vegetáriánus vagy nem vegetáriánus.

2013. márc. 15. 11:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Én annyit tennék csak ehhez hozzá, hogy bár igazatok lehet, kedves vegák, és tényleg sok vega egészségesebb és karcsúbb, de nem azért, mert nem eszik húst, hanem azért, mert a népesség nagy része- én is- egészségtelenül táplálkozik, többnyire anyagi okokból. Egy vega is lehet ugyanolyan egészségtelen, mint egy mindenevő, és egy mindenevő is lehet példásan egészséges.

Ezt csak azért írtam le, mert szerintem önmagában egyik étrend sem egészségesebb a másiknál, csak mindenféle étrendnél rohadt sok pénzt kell ahhoz költeni, hogy valóban jól étkezz.

Viszont azt már kész vagyok tényként elfogadni, hogy a vegetáriánusok sokkal igényesebben állítják össze az étrendjüket- többségében.

Ellenben egyszer olvastam, hogy a húsban lévő fehérje elengedhetetlen a gyermekek fejlődéséhez, mivel másfajta fehérje, mint pl. a mandula. Ezt nem tudom, azóta már megcáfolták-e vagy sem, de tény, hogy kiráz a hideg ha egy gyereket vegának nevelnek, hiszen a döntéshez való jogát veszik el, így korlátozzák őt. Persze a későbbiekben gondolom egy vegaként nevelt gyerek is dönthet a húsevés mellett.

2013. ápr. 4. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!