Mikor & miért döntöttetek úgy hogy vegetáriánusok
lesztek? Egyből elhagytátok a húst vagy fokozatosan? A
környezetetek mit szólt hozzá?
11/18 A kérdező kommentje:
A másodikkal mi a probléma? A kérdésre válaszolt! Belinkelt egy videót, amin állatokat kínoznak, neki ez adta a (kezdő) löketet ahhoz, hogy elhagyja a húst. Miért kellene moderálni?
Belinkelt egy videót, de saját bevallása szerint nem az adta a löketet, (hanem az első kommentben lévő videó). Szóval nem a kérdésre válaszolt. Ahogy a 9-10 komment fele nem a kérdésre érkezett. Szóval vagy moderáltasd azokat is, vagy valld be, hogy az ellenkező véleményünk miatt voltunk moderálva gyerekes módon:)
2013. márc. 14. 13:22
13/18 A kérdező kommentje:
Nem az ellenkező vélemény dehogyis, a környezetemben sem sokan támogatják a vegetáriánus életmódot, szóval már megszoktam. :) Egyszerűen csak nem akarom, hogy egy jó szándékkal feltett kérdés alatt virtuálisan szétverjétek egymást!! :)
Nem verek szét senkit, kulturáltan alkottam véleményt, és nem is a vega életmód ellen szólt, inkább egy suta érv ellen. Engem nem zavar ha valaki vega, ő dolga, nem az enyém.
2013. márc. 14. 13:30
15/18 A kérdező kommentje:
Na jó, de érted, nem mindenki tud higgadt maradni és úgy érvelni.. Így jobb, ha nincsen olyan tartalmú dolog itt a kérdés alatt, mert valaki úgyis el fog kezdeni majd "boxolni"
Kérdező,
Itt (részemről legalábbis) nem a vegetáriánus életmód ami böki a szememet (negyedszerre is leirom, hátha ezt elolvasod mielőtt kimoderáltatod), hanem ez a stilus ami itt megy. Elkezditek szidni a húsevőket, majd amikor azok megvédik a saját életmódjukat (miközben szerintem én nem irtam semmi sértőt a vegákra), akkor kimoderáljátok őket. Nem kell elferditeni, hogy mi itt bumbi02-vel vega-ellenesek vagyunk, szimplán megvédtük a saját életvitelünket, anélkül, hogy egy rossz szót szóltunk volna a konkrétan a vegákra.
Egyetértek bumbi02-vel, ha hiteles akarsz maradni, hogy azért moderáltatod ki a válaszokat, mert nem a kérdésre válaszol, akkor menj végig az összes válaszon most, és töröltesd ki az összeset, válogatás nélkül, ami nem felel meg annak a feltételnek. Egyébként nekem is úgy tűnik, hogy egyszerűbb neked az érvekkel alátámasztott ellen-válaszokat egyszerűen kitörölni.
2013. márc. 14. 13:34
17/18 anonim válasza:
Én nem vagyok vegetáriánus és elnézést hogy nem az eredeti kérdésre válaszolok de brutális az első videó,végig sem bírtam nézni....amúgy ha a környezet elitél mert te mást kívánsz tenni a tányérodra mint ők az legyen az ő bajuk!szerintem mindenkinek a saját felelőssége hogy hogyan él!!!Nem kell velük foglalkozni,majd megszokják!
2013. márc. 18. 13:12
18/18 anonim válasza:
Először a terhességem alatt nem kívántam a húst, akkor 22 éves voltam. Szedtem terhes vitamint, valószínű folsav hiány okozta az undort, a terhesség vége felé egyre többet ettem, majd rendesen ettem újra. Egy ideig. 7 hós a fiam, nem tudom megenni a húst. Ez kb. 2 hónapja van. Ma már semmilyen húst nem eszem meg, de fokozatosan hagytam el. Eleinte egyre kevesebbet, majd már egyáltalán nem. Rossz arra gondolni, hogy egy állat, aki élt, ott van a tányéromon. Ezért nem bírom megenni. Mivel itthon a férjem húst eszik, ezért egy ideig alig ettem valamit, mert nem igazán tudtam, mit ehetnék hús nélkül. Most már készítek magamnak hús mentes ételt. A fiamnak is adunk húst, ha nagyobb lesz, eldönti, akar-e enni vagy sem.
2013. márc. 25. 08:34
Kapcsolódó kérdések: