Mért lesz valaki vega?
Sose értettem mi visz rá valakit a vega kajára pedig a hús evésben nincs semmi egészségtelen csak okosan kell,bár én jobb szeretem ész nélkül.
Ha sajnálom is az állatokat de a szója zabálásra nem álnék rá mert sok helyen olvasni.hogy egészségtelen főleg férfiakra.Ezt először tényészbikáknál vették észre mivel sok elhullott azok közül amelyeket szójával etettek.Bár régen használják a szóját a keleti kultúrák de nem főételként és nem minden nap inkább főleg köretként alkalmazzák .
A természet rendje és a fogyasztói társadalom azért eléggé távol állnak egymástól. Az, amikor a tényleges szükségleted szerinti állatmennyiséget ( de csúnyán hangzik ) levágod és megeszed, az normális. De, amikor a húsokat romlottan meg kell semmisíteni, mert tönkrementek, az nem természetes.
Az állatvédelemhez pedig csak annyit, hogy régen, amikor állatokat tartottak a gazdák, akkor vigyáztak is rájuk, becsülték őket, hiszen az adta meg a gazda rangját, hogy mennyi állata van és milyenek.
Vagy vegyük a bálnavadászatot, ugye ez most különösen aktuális téma. Régen, ha egy eszkimó törzs fogott egy bálnát, akkor az sok embernek volt élelmiszer, eszköz ( a csontok ), meg más, hiszen minden porcikáját felhasználták.És nem fenyegette a kihalás a bálnákat, mert mértékkel vadászták őket. Nem így a természetes ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!