Mért lesz valaki vega?
Sose értettem mi visz rá valakit a vega kajára pedig a hús evésben nincs semmi egészségtelen csak okosan kell,bár én jobb szeretem ész nélkül.
Ha sajnálom is az állatokat de a szója zabálásra nem álnék rá mert sok helyen olvasni.hogy egészségtelen főleg férfiakra.Ezt először tényészbikáknál vették észre mivel sok elhullott azok közül amelyeket szójával etettek.Bár régen használják a szóját a keleti kultúrák de nem főételként és nem minden nap inkább főleg köretként alkalmazzák .
Aki divatvega azt nagyon utálom. De ha valaki amiatt vega, mert a gondolattól is kiokádja a belét, hogy egy állatot megegyen, azt elfogadom és megértem.
Én nem vagyok vega, imádom a húst. De csak a baromfikat eszem meg, a vaddisznót és házidisznót, meg a muflont.
A nyuszitól öklendezek.... nem az íze miatt hanem a tudat miatt, hogy az egy szőrös nagyszemű tapsifüles volt.
a vegetáriánusok sem nap mint nap esznek szóját.. zöldséges, tésztás ételeket ugyanúgy, sok főzeléket, olyanokat eszem mostmár, amiket régen meg se kóstoltam volna, és nagyon finomak.
a húsevés tényleg nem egészségtelen, bár a felvágottakban, a húspogácsákban és hasonlókban elég durva dolgok fordulhatnak elő, főleg, ha nem vmi nívós termék... maacfarka,szeme, orra.. de nem hinném, hogy károsak igazából. talán ennék is ettől még, ha ennék húst - mivel nem ilyenek miatt álltam le vele, hanem az egésztől undorodom, ahogy van, hogy megölik őket aztán becsomagolják, vagy megölik őket és egymásra dobálva hányják a pultra.. vagy nem is csinálnak velük semmit, mert nem fogy a termék, és százéletszáll el hiába...
persze most jöhet az, hogy a növények gyorsabban nőnek ha énekelnek nekik... de inkább megeszem azt, aminek nincs idegrendszere ( :S ) mint egy olyan élőlényt, ami tuti szenved, ami talán tudja, mi folyik körülötte...
Én a mi kultúránkban négy alapvető okot tudok elképzelni:
- sajnálja az állatokat
- meggyőződésből egészségtelennek találja a húsevést
- az orvos/dietetikus tanácsára lesz (akár csak időlegesen is) vegetáriánus
- divatból (mert az olyan menő)
Üdv! Zsoel (26)
jaaa, régen, mikor az átlag életkor 40 év volt, akkor főleg :)
elég baj az, hogy ezért tatják az állatokat, ez a rohadt kiábrándító, tudod az volt a szép és a helyes, mikor szabadon éltek. nem azt mondom, hogy ne egyen senki húst, mert egyen, de a mértéken és a módszereken rohadtul változtatni kéne, mert ami ma megy az ocsmány és kiábrándító. és szar, hogy nem változtatok rajta azzal, hogy sonkás pizza helyet margarétát eszem, de legalább részt sem veszek benne... a libák tömésében, a tyúkok naponta 3x tojatásában az apró, semmit nem érő tojásokért, az undorító masszával tömött disznók hízlalásában, az életük semmibe vételében.
lennének állatok, ha mindenki vegetáriánus lenne.
olyan állatok lennének, akik éltek a halál előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!