Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vega nők! Ti hogy süttök,...

Vega nők! Ti hogy süttök, főztök párotoknak, aki húspárti?

Figyelt kérdés
Még nem tartok ott, mert fiatal vagyok, de nemsokára eljön az ideje, h nekem kelljen főzni, és kíváncsi vagyok, hogy ha pl. nem kóstoljátok meg a húst, honnan tudjátok, mikor jó? Vagy hogy finom, stb.

2013. febr. 11. 23:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
29%
NEM. Ezt a szót kell egy új oldaláról megismerni :) Az, aki az őszinte, igaz párod lesz, nem várja el, hogy olyat csinálj HELYETTE, amit te nem akarsz. Nem a nő dolga a sütés-főzés, hanem annak a dolga, aki meg tudja csinálni, mert van ideje. A hozzá nem értés nem kifogás, nyegle papucs-pasik! A főzés tanulható. Hidd el, nagy különbség, ha akár egy fűszeres sajtos tésztával várod haza a hosszú nap után fáradt barátnőd, mint ha azzal a kérdéssel, hogy no asszony, mi lesz a vacsora!
2013. febr. 11. 23:25
 2/21 anonim ***** válasza:
36%

Ez érdekes kérdés.

Én nem vagyok vega, de biztos vagyok benne, hogy egy ilyen kapcsolat nem igazán működőképes.

Pont az ilyen apróságok miatt, mint a főzés.

Bár legkésőbb akkor, mikor gyerek születik, kell valami megoldást találni, hiszen egy gyerek nem lehet vega.

Jó módszer pl. az előre bepanírozott húsok, halak, arra rá van írva, hány percig kell sütni a sütőben, fűszerezve is van, tehát tényleg csak tálalni kell.

2013. febr. 12. 00:58
 3/21 anonim ***** válasza:
50%

Az elsőnek különös felfogása van a házasságról: a férj, ha normálisan akar étkezni, akkor főzzön magának!

Vega nő NE menjen férjhez olyan férfihez, aki egészségesen akar étkezni! A vega kaja sokkal drágább, hiánybetegségeket okoz, a szója rákkeltő. Egy férfi nem lakik jól zöldségekkel.

2013. febr. 12. 06:18
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 20 éve vagyok vega, nekem ez a fajta étkezés megfelel, viszont nem várom el másoktól, hogy miattam ne egyen húst. Figyelek általában arra, hogy pl szeletelt legyen a hús, vagy a párom felszeleteli, ha meg egyik se megoldható hát nekiállok. Tény, hogy majd kifordul a gyomrom, de ugye nem kényszerít senki, lásd 1.mondat. Nekem viszonylag nagy gyakorlatom van a főzéshez, így az ízesítés már érzésre megy, meg figyelek pl a ha felöntöm a hús 1/2 l vízhez kk só, vagy beleszúrok egy kést, hogy puha e. Ha vki otthon van, az kóstol, amikor még a szüleimmel éltem és nem voltak otthon simán átmentem a szomszédba kóstoltatni. :) A párom imádja a zöldségeket, neki tökéletesen megfelel az én kajám, max kiegészítjük néha. Tudod, minden megoldható, csak akarni kell. :)
2013. febr. 12. 07:07
 5/21 anonim ***** válasza:
80%

Én vega vagyok, az aki nem szereti a hús ízét, nem pedig "felfogásból", elejétől kezdve megcsinálom a húst megszokás kérdése...egy idő után el lehet találni az arányokat kóstolás nélkül is, elejébe pedig a férjemet kérdezgettem hogy mit tegyek még hozzá, már ha otthon volt..

Én alapból nem sóztam semmit, tesz rá magának mindenki annyit amennyit akar...

Mondjuk mióta megvannak az ikrek, és elkezdtek enni (mármint nem csak tejet :)) megkóstolom, mert nekik mindent megadok, és tudom hogy szükségük van rá, és az én "hülyeségem" miatt nem ehetnek rossz ízűt, ők még nem tudják maguknak fűszerezni....egy ici pici falatba pedig nem halok bele.

2013. febr. 12. 08:33
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok vega,de én se kostolgatok közben,meg nem enném még megnyalásra se a nyels hust (pl fasirt).

Kostolás nélkül ráérzel miből mennyi kell,majd a pasi visszajelez,hogy mennyire izlett.

Kollégámnak a felesége vega,de megfőz bármit,de meg nem kostolja.Viszont eszméletlen jól főz húsos kajákat is,első 1-2 alkalommal nem az igazi az izük,a férje mondja hogy miből kell több vagy kevesebb bele,aztán onnantól jó. Villával megszurkájva meg érzed hogy jó avgy sem.

2013. febr. 12. 09:34
 7/21 anonim ***** válasza:
28%
Hármas, szerintem neked van különös felfogásod a házasságról. A feleséget nem rabszolgának veszed! Ha nem őszinte, igaz társak vagytok, hanem csak eszközként tekintesz rá, akkor előre sajnálom a gyerekeiteket is... Az biztos, hogy ők sem lesznek talpraesettek és önállóbbak az életben soha, mint te... Vagyis de, nálad biztosan jobbak lesznek :)
2013. febr. 12. 09:51
 8/21 A kérdező kommentje:
Aki a kérdésre válaszolt, annak sok köszönet!
2013. febr. 12. 20:59
 9/21 anonim ***** válasza:
80%
Én vega, a család (különösen fiúk) húsosak. Ha húst akarnak enni, akkor megfőzik maguknak, és el is mosogatnak utánna. Kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymás szokásait.
2013. febr. 14. 10:37
 10/21 A kérdező kommentje:

Lehet nem fogalmaztam elég érthetően.

Szívesen megfőznék neki húsos kajákat is, és ehhez kérném olyanok tanácsait, akik egy cipőben járnak velem.

Nem arra voltam kíváncsi, ki mit hogy tart jónak.

Köszi :)

2013. febr. 14. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!