Milyen ebédet lehet főzni egy fazékkal?
Szárazbab leves
Kelkáposzta leves, vagy főzelék, ehhez lehet(ne) valami vega fasírozott, ha lenne, amiben ki tudod sütni (krumplifasírt, rizsfasírt, kölesfasírt)
Falósra főzött zöldséges tésztaleves (ahogyan én készítem)
krumplit darabolsz, karikára szelt répát-gyökeret, felengeded vízzel, sót, ételízesítőt, bele, kevéske törtpaprikát a tetejére és kb. fél diónyi fehér zsírt és picike vöröshagymát apróra vágva. Ha van mehet bele zöldpaprika és apróra vágott petrezselyem is, esetleg 1 szem paradicsom. Én szoktam bele rakni 1-2 gulyásleves kockát, de ha nem akarsz, anélkül is jó.
Amikor félfövésben vannak, akkor főzöm bele a fodros-kocka tésztát. Egytálételként szoktam.
Valóban nincs más edényed, se egy tepsid, se hőálló jénai, sem egy palacsinta-sütőd, semmi????????
zöldséglevest
paprikásan krumplit, ha eszel tojást akkor tudsz ráütni tojást is
zöldséges tarhonya
grízestészta, mákostészta, káposztástészta
lecsó, paradicsomos káposzta
Egyetlen fazékban hogyan csinálod meg, hogy a tésztát is kifőzöd, és a káposztát is megdinszteli.
Hogy ne kelljen állandóan mosogatni, a különböző műveletek, alapanyagok elkészítése közben, gondolom, a kérdező ezt szeretné elkerülni.
Tepsit olajozd és lisztezd ki (ha zsírt nem használsz), majd vékonyra szelt (uborkagyalun) nyers krumplit egy rétegben bele, sózod, borsozod, majd ismét a krumpli, só, bors....
Sűrűre kavart palacsinta tésztával öntsd fel úgy, hogy kb. 1-2 cm-rel fölötte legyen. Forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig süsd. Ha egy kicsit hűlt, mint a túróslepényt fogod tudni kikockázni belőle.
Én a különböző fasírokat amúgy is jobban szeretem sütőben készíteni, úgy nem lesz annyira olajos. A sütőnk tud grillezni is, azzal pirítom meg a végén. Szóval ha valami főzeléket csinálsz, ahhoz tudsz a sütőben feltétet készíteni.
Másik: főzz meg egy csomó, különböző zöldséget. Utána a nagy részét szedd ki, tedd egy tálba (annak már nem kell tűzállónak lennie). A főzővízből készíts levest, a sütőben pedig fasírtot a főtt zöldséghez.
Amúgy mikró nincs? Ha van, és van egy nagyobb jénai (kerek üveg, hőálló) edényed, abban is tudsz főzni. Itt találsz egy pár receptet, most nem írnám le, hogy én hogy szoktam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!