Libamellet szeretnék készíteni, már csak filé, mert meggondolatlanul kicsontoztattam. Hogyan varázsoljak belőle isteni ebédet?
egészben süsd meg.
A sütöben is megsütheted és fent a főző lapon is.Én a föző lapon szoktam.
A liba mellet sozd le. A serpenyöbe tegyél 1dl vízet ,majd a liba mellet a börével lefelé tedd rá és kislángon lefedve kezd el sütni ha már jól kiengedte a zsirját akkor forditsd meg és a másik felét is letakarva süsd meg. Ha szeretnéd ilyenkor betehed a sütöbe is csak legyen zsir alatta. vigyáz mert könyenn túl szárazra lehet sütni..
pontosan így csinálnám, ahogy előttem írták. bőrével lefelé, és utána megfordítani, ha már megkapta egy kicsit.
esetleg finoman be is kockázhatod a bőrét, szép lesz, amikor ropogósra sül.
fűszerezni én csak egy kis fokhagymával szoktam, de egy csipet majoranna sózáskor is mehet rá, nem rontja el.
Szoktam tölteni disznóhúst, csirkee, vagy pulykaszeleteket gombás-aszaltszilvás töltelékkel, de én amondó vagyok, hogy a liba maradjon libasült, szóval az előzőek szerint.
köretnek én mindenképpen valami finom káposztát pl almás-lilakáposzta, e a fehér is finom, plusz valamilyen krumplit adnék mellé, vajas krumplipürét, vagy petrezselymeskrumplit.
Ha szereted a pikáns dolgot, akkor 2 narancs levét csavard bele a vízbe, amit a tepsibe öntesz. Én még a héját is belereszeltem, és mikor megfordítod a melleket, bőrével felfelé, akkor időnként ezzel meglocsolgatod. Mikor kész, kiöntöd az összegyűlt lét, átöntöd egy lábosba, felforralod, és elkutymolsz benne egy kiskanál lisztet, hogy zaft legyen. Ezzel lehet pl a rizst megöntözni. De ha megdermed, kenyérre is finom.
Persze akkor, ha nem idegenkedtek az ilyen pikáns ízektől/narancsos kacsa/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!