Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ebédet lehetne kihozni...

Milyen ebédet lehetne kihozni max 1 ezresből?

Figyelt kérdés
Anyuék dolgoznak,és gondoltam,ha már itthon vagyok,jó lenne főzni valamit. (nem tudok főzni) De csak egy ezresem van,szerintetek ennyiből mit lehetne főzni?
2013. febr. 1. 09:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, fiú vagy lány?

Zsír, olaj, krumpli, tojás, liszt, hagyma ilyesmi van-e otthon?

Hány főre akarsz főzni?

2013. febr. 1. 09:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Én tegnap ezt főztem elég olcsó,és nem nehéz igaz sütegetni eltart egy ideig

tojásleves,lepcsánka vagy tócsni ki hogy ismeri,fokhagymás tejföllel.

2013. febr. 1. 09:58
 3/7 A kérdező kommentje:
igen,ezek vannak itthon. Lány vagyok, 15 éves. 4 főre kellene főzni
2013. febr. 1. 10:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Kb. 80 dkg, max. 1 kg. májat veszel cca 600-700 Ft-ért resztelt májat tudsz csinálni:

Mint a pörkölt:

apróra vágott vöröshagymát megdinsztelsz, ráteszed a májat (ha sertés, akkor csíkokra vágod előtte), átforgatod a hagymával addig, míg kifehéredik a színe. Törtpaprikát szórsz rá, felengeded annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a májat. Ha felforrt, vedd egy kicsit takarékra, és néhányszor forgasd át, hadd főjön össze rendesen. Néhány perc 6-8 perc fövés után vágj ketté egy-két darabot, ha már a közepe nem véres, akkor kész. Ne főzd tovább, mert bekeményedik. Tehetsz bele egy kis őrölt borsot is. Sót ne, majd csak a tányérba!

Másik edényben sós vizet forralj, hasábra szelt burgonyát főzd meg. Néhány szem szemes köményt rakhatsz a főzővízbe. Amikor megfőtt, leszűröd. Ehhez a mosogatóba tégy egy fazekat, rakd rá a tésztaszűrőt, és a krumplit a forró vízzel két kézzel fogva öntsd bele.

2013. febr. 1. 10:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ezekből a hozzávalókból lehet nudlit készíteni, a boltban zsemlemorzsát és lekvárt esetleg fahéjat vegyél. Kiadós, és nem nehéz elkészíteni :)

[link]

2013. febr. 1. 10:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Krumplis tészta, vagy paprikás krumpli kolbásszal. :) örök klasszikus vagy főzelék (bab, zöldbab, borsó,krumpli) virslivel vagy tükörtojással, vagy melegszendvics egy nagy doboz tejfölbe reszelsz 30 dkg párizsit vagy sonkát, lila hagymát pirospaprikát, sót, borsot, reszelt sajtot kenyérre kened megsütöd.
2013. febr. 1. 10:35
 7/7 anonim válasza:

Szerintem is krumplis tészta, vagy tojásos nokedli. Amihez elég 1 kg liszt, néhány tojás, egy doboz tejföl, kis só és olaj, vagy ha olajra már nem futja és nincs otthon, bármilyen zsiradék megteszi. De jó még a morzsás tészta is. Ha van otthon prézli, kicsit meg kell pirítani zsiradékon, egy-két kanál kristálycukkorral elkeverni a morzsát, és a kifőtt tésztával összekeverni. Ha van lekvár lehet rátenni belőle, de van, aki anélkül is elég édesnek találja. Ajánlok neked az interneten egy praktikus oldalt, itt is találhatsz tippeket. Sok sikert! :)

[link]

2013. febr. 4. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!