Milyen ebédet lehetne kihozni max 1 ezresből?
Hány éves vagy, fiú vagy lány?
Zsír, olaj, krumpli, tojás, liszt, hagyma ilyesmi van-e otthon?
Hány főre akarsz főzni?
Én tegnap ezt főztem elég olcsó,és nem nehéz igaz sütegetni eltart egy ideig
tojásleves,lepcsánka vagy tócsni ki hogy ismeri,fokhagymás tejföllel.
Kb. 80 dkg, max. 1 kg. májat veszel cca 600-700 Ft-ért resztelt májat tudsz csinálni:
Mint a pörkölt:
apróra vágott vöröshagymát megdinsztelsz, ráteszed a májat (ha sertés, akkor csíkokra vágod előtte), átforgatod a hagymával addig, míg kifehéredik a színe. Törtpaprikát szórsz rá, felengeded annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a májat. Ha felforrt, vedd egy kicsit takarékra, és néhányszor forgasd át, hadd főjön össze rendesen. Néhány perc 6-8 perc fövés után vágj ketté egy-két darabot, ha már a közepe nem véres, akkor kész. Ne főzd tovább, mert bekeményedik. Tehetsz bele egy kis őrölt borsot is. Sót ne, majd csak a tányérba!
Másik edényben sós vizet forralj, hasábra szelt burgonyát főzd meg. Néhány szem szemes köményt rakhatsz a főzővízbe. Amikor megfőtt, leszűröd. Ehhez a mosogatóba tégy egy fazekat, rakd rá a tésztaszűrőt, és a krumplit a forró vízzel két kézzel fogva öntsd bele.
Szerintem ezekből a hozzávalókból lehet nudlit készíteni, a boltban zsemlemorzsát és lekvárt esetleg fahéjat vegyél. Kiadós, és nem nehéz elkészíteni :)
Szerintem is krumplis tészta, vagy tojásos nokedli. Amihez elég 1 kg liszt, néhány tojás, egy doboz tejföl, kis só és olaj, vagy ha olajra már nem futja és nincs otthon, bármilyen zsiradék megteszi. De jó még a morzsás tészta is. Ha van otthon prézli, kicsit meg kell pirítani zsiradékon, egy-két kanál kristálycukkorral elkeverni a morzsát, és a kifőtt tésztával összekeverni. Ha van lekvár lehet rátenni belőle, de van, aki anélkül is elég édesnek találja. Ajánlok neked az interneten egy praktikus oldalt, itt is találhatsz tippeket. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!