A vegetáriánusok közt tényleg ilyen sok buta ember van, hogy elhiszik ezt?
Ezen az oldalon azt akarják bizonyítani, hogy az ember növényevő.
"A húsevőknek karmai vannak, mely a zsákmány megragadására és szétmarcangolására szolgál. Egy almát vagy egy reteklevelet nem kell ízekre szedni fogyasztás előtt, ezért a növényevőknek és természetesen az embernek sincsenek karmai (Darwin)"
1) Darwin soha nem mondott ilyet
2) Hülyeség, hogy a növényevőknek nincsenek karmaik mert a karom nem csak a hús szétmarcangolására szolgálhat, tehát 1000%, hogy ez az idézet nem Charles Darwintól van, ő biztos nem mondott volna ilyen hülyeséget.
Az írás többi részében meg a húsevőket és a növényevőket hasonlítják össze aminek semmi köze nincs az emberhez, mert az ember egy harmadik csoportba tartozik, a mindenevőkhöz.
"akkor miért nem tudod megemészteni a cellulózt?"
Azért mert az ember nem növényevő.
A vegetáriánizmus az emberi tudat egyik zsákutcája.Ha az evolúciót mint az ember testének évezredes kifejlődését nézzük,akkor semmi sem magyarázza a vegetarizmust.Az ember fogazata heterodont, ami azt jelenti, hogy a táplálkozási specializációnak megfelelően egy quadránsban lévő fogak meghatározott arányban más-más alakúak.(örlő-metsző-szemfog stb).Ezzel párhuzamosan a gyomrunk, a beleink, a kiválasztó rendszrünk is ennek alapján fejlődött ki.Ez tény.Akárhogy csűrjük csavarjuk,a seggünket a földhöz verhetjük akkor is mindenevő fogazatunk van,innentől kezdve mindneféle táplákozás ami ettől eltrő természetellenes,egészségtelen és genetikailag nem kódolt.Egyen zöldséget az a faj akinek arra való a fogazata és a szervezete.Mint ahogy ragadozzon az az a faj akinek arra való a fogazat és a szervezete.Az emberi test ebben a formájában -annak minden sejtjével,szövetével,szervével,és szervrendszerével együtt- vegyes táplálkozásra van teremtve/kifejlődve (ki amiben hisz) Ha vegetáriánusnak kéne lennünk az evolúció/vagy Isten megoldotta volna, olyan fogazattal meg redős gyomorral meg stb. De nem.
Gondolkodjunk józan ésszel,minden más csak humbug meg divathóbort,az emberi öntudat egyik zsákutcája.Gondoljunk csak bele, a zsiráfnak nincs öntudata,és nem jut eszébe anyonrűgni és megenni egy másik állatot(csakmert egy biznyos tápanyagot abból is betud vinni) hanem természetszerűen a testével optimális módon táplákozik.Nekünk is ezt kéne tennünk.Summ summarum a vegetarianizmus az ember öntudatának egy káros csökevénye,semmiféle tudományos, biológiai, vagy genetiakai alapja nincs,el kéne már végre felejteni.Pont.
Kedves utolsó válaszoló,ezt hány helyre illeszted még be?
Kiábrándító és rém unalmas ez a vita vegák és vegyesen táplálkozók között,úgy érzem magam, mint az oviban.Vagy mintha sok ember másutt nem tudná kiélni támadó hajlamát.Szánalmas.Charles Darwin pedig köztudottan vegetáriánus volt,tehát akár írhatta volna Ő is a fenti idézetet.Nekem mindegy melyikőtök hangosabb,mindenre lehet magyarázatot találni.Az ember bélrendszere valóban meg tudja emészteni a húst,de közel sem hasonlít a többnyire húsevő állatok bélrendszerére,pontosabban egészen más felépítésű és működésű.
"Charles Darwin pedig köztudottan vegetáriánus volt,tehát akár írhatta volna Ő is a fenti idézetet.Nekem mindegy melyikőtök hangosabb,mindenre lehet magyarázatot találni.Az ember bélrendszere valóban meg tudja emészteni a húst,de közel sem hasonlít a többnyire húsevő állatok bélrendszerére,pontosabban egészen más felépítésű és működésű."
Tökmindegy, hogy Darwin vegetáriánus volt vagy sem, ilyen hülyeséget akkor sem mondott, hogy a növényevőknek nincsenek karmaik.
Másrészt persze, hogy nem hasonlít a bélrendszerünk a húsevőkére, mert az ember nem húsevő, hanem mindenevő.
Hiába lett leszavazva az a regény, igaz ami benne van. Mondjuk zsákutcának túlzás mondani, mert elél rajta egy darabig, aztán majd rájön idősen az összes vérszegény, hogy valamit elrontott.
Mindenevők vagyunk ezt kell elfogadni, és nem kell a baromságot téríteni és az alapján ítélni, nem ettől függ, hogy jó valaki vagy rossz hanem a hozzáállásáról.
Én eszem húst, és nem azért mert nem szeretem az állatokat, hanem azért mert kell a szervezetemnek a benne elevő dolog és ez így természetes, másképp nem kívánnánk.
Tudod a cigi sem okoz halált, csak okozHAT, összefügg. Nézz utána.
Egyik orvosi cikkből:
"A vashiány világszerte a vérszegénység leggyakoribb oka. A hazai átlagos vegyes táplálkozással a vasbevitel megfelelő, de mivel a növényi ételekben lévő vas felszívódása gyengébb, szélsőségesen vegetáriánus értrend során mérsékelt vashiány alakulhat ki"
Ne kötözködj, tanulj. Sose volt bajom a vegetáriánusokkal, csak a leállni nem bíró, sablonszöveget nyomó tudatlan térítőkkel.
Vérszegénységhez:
ha valaki vega, főleg, ha vegán, sokkal jobban oda kell figyelnie. hogy mit eszik meg, esetleg egyes vitaminokat, ásványi anyagokat, meg külön pótolni.
Abban lehet valami, hogy ha a méreganyag tartalmú húsok helyett más fehérje+ásvány+vitamin+aminosav tartalmú növényeket eszünk, akkor az összességében jobb.
A túlzott húsfogyasztás okozhat köszvényt, meg hasonlókat.
Azt meg megfigyelték, hogy ha cukorbeteg eszik vegán módon, sokkal jobbak lesznek az értékei, mintha mindent enne.
De én eszek húst, de azokat is megértem, akik nem. A mániákus hirdetőket én se szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!