Miért jó a szejtán?
A szejtán más nevén búzasikér.
Nem tudom pontosan mire irányul a kérdésed, én a következőket tudnám felhozni mellette:
- semmilyen káros anyagot nem tartalmaz, teljesen bio
- habár nem teljes értékű fehérje (nem található meg benne minden esszenciális aminosav), mégis magas fehérjetartalmú étel.
- kifőzve és fűszerezve állagában és ízében is hasonlít a húsra, így annak, aki húspótló termékeket szeretne fogyasztani, kiváló. (Húst is fogyasztó ismerőseimmel kóstoltattam pl. szejtános "húsos" palacsintát, azt mondták, hogy szinte olyan, mint az igazi, és ha nem mondom meg, rá sem jönnek. Az egyöntetű vélemény az volt, hogy egy egészen enyhén kesernyésebb utóíze van, mint az eredetinek.)
- a húshoz hasonlóan sokféleképpen elkészíthető és fűszerezhető étel.
Utolsó:
Olyanok is vannak ám, akik pl. valamilyen betegség vagy allergia miatt nem fogyaszthatnak húst, de szeretik...
Olyanok is, akik vallási meggyőződésből, esetleg csak böjt idejére pl.
Olyanok is, akik így tartják egészségesnek, de a hús ízével semmi bajuk.
"Olyanok is vannak ám, akik pl. valamilyen betegség vagy allergia miatt nem fogyaszthatnak húst, de szeretik...
Olyanok is, akik vallási meggyőződésből, esetleg csak böjt idejére pl.
Olyanok is, akik így tartják egészségesnek, de a hús ízével semmi bajuk."
Ezek közül egyik sem indokolja, hogy olyan valamit egyen az ember, aminek sem az ize, sem az állaga nem hússzerü, a szejtán még csak véletlen sem hasonlit rá.
"Ezek közül egyik sem indokolja, hogy olyan valamit egyen az ember, aminek sem az ize, sem az állaga nem hússzerü, a szejtán még csak véletlen sem hasonlit rá."
Nézd, ha rosszul készíted el, nyilván nem hasonlít rá. Csak annyit mondanék, hogy el lehet készíteni úgy is, hogy hasonlít rá, sőt szinte teljesen ugyanolyan.
17:40-es:
"Nézd, ha rosszul készíted el, nyilván nem hasonlít rá. Csak annyit mondanék, hogy el lehet készíteni úgy is, hogy hasonlít rá, sőt szinte teljesen ugyanolyan."
Nemcsak nekem nem sikerült még soha olyat összehozni belöle, ami csak picit s hasonlit - mert nekem nincs gyakorlatom, csak egyszer próbáltam meg -, de több, állítólag tapasztalt ismerösnél sem volt jóformán semmi hasonlóság a hús és ez között izben.
Egyébként is elképzelhetetlen számomra, hogy egy sikérmassza (ami kb a nyers tésztáta emlékeztet leginkább izben) hogyan lehetne akármilyen füszertöl is húsizü, a húsnak ugyanis van saját ize, söt mindenféle húsnak más-más, és ezt füszerekkel módositani lehet, de helyettesiteni nem.
De ha annyira biztos vagy benne, hogy TE tudod a megfelelö receptet, akkor ugyan ird már be ide, de lehetöleg pontosan.
Én fél éve vagyok vegán. Az első pár alkalommal nekem sem sikerül jól elkészíteni a szejtánt, nem is estünk hanyatt tőle. Azonban utoljára olyan jól sikerült, hogy finomabb is lett mint a hús és az állaga tökéletes.
Én bármilyen formában is készítem el, előtte mindig pácolom, hogy ízes legyen.
A párom húsevő, de így ő is nagyon szereti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!