Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Lehet belőle valami? Többi lent!

Lehet belőle valami? Többi lent!

Figyelt kérdés
12éves vagyok, rendszeresen sportolok,és megutáltam a húst. Egyáltalán nem eszek már, amúgy is nagyon válogatós voltam,nem szerettem sok mindent(pl. az összes tejtermék,édességek..stb..). Az lenne a kérdésem hogy ez hátráltathat-e a sportban?. ( akrobatikus rock and rollt táncolok,elég sok ugrálást meg edzést igényel. 2csapatban vagyok benne,így dupla energia szükséges az egészhez mint általába.)

2012. dec. 27. 16:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
28%
szerintem igen, az ember mindenevő, kell neki a hús.
2012. dec. 27. 16:50
 2/16 A kérdező kommentje:
például mi? arra gondolok hogy pl.nem fogom úgy bírni az edzéseket meg ilyenek..
2012. dec. 27. 16:58
 3/16 anonim ***** válasza:
65%

Nem vagyok vegetáriánus, és nem is vagyok benne biztos, hogy 12 évesen mellőzni kellene a húst. De ha egyébként sem szereted, akkor megpróbálkozhatsz a vegán életmóddal. De min. szülői felügyelet mellett.

A sportban nem fog akadályozni, a szükséges tápanyagok (fehérje) másban is megvannak.

Példaként említeném pl. Kőbán Ritát (kajak) és Carl Lewis-t (futó), mindketten vegetáriánusok. És a sportkarrierjük alatt is azok voltak ;)

2012. dec. 27. 17:14
 4/16 anonim ***** válasza:
75%

Ja, a megfelelő étrend összeállítása ebben az esetben is nagyon fontos! Ha nem szeretsz valamit, akkor keresni kell helyette mást, ami tartalmazza a szükséges mennyiségű tápanyagokat.

A táncot nem azért nem fogod bírni, mert elhagyod a húst, hanem azért, hogy ha nem viszel be elég "energiát".

2012. dec. 27. 17:19
 5/16 A kérdező kommentje:

köszönök minden választ!:)

Apukám megengedi,anyukám pedig nem ezt az életmódot.:(

És igen, a húst amúgy sem szeretem, de anyumnak az a gondja, hogy sok más ételt sem,amikben van fehérje,abba is alig nyugodott bele,hogy semmilyen tejterméket nem eszek:)

2012. dec. 27. 17:45
 6/16 anonim ***** válasza:
58%
Az biztos, hogy nem szerencsés, ha ilyen válogatós vagy :) Keressetek szüleiddel közösen vegán (nem vegetáriánus!) életmóddal foglalkozó blogokat, oldalakat, ezekből megismerhetitek ennek a táplálkozásnak a lényegét, és a lehetőségeket is.
2012. dec. 27. 17:51
 7/16 A kérdező kommentje:
oké utánna nézünk:))
2012. dec. 27. 18:44
 8/16 anonim ***** válasza:
69%
Rengeteg vegan testepito van. Ha normalisan odafigyelsz, hogy mit eszel akkor meg jobban fog menni a sport. :D
2012. dec. 29. 15:16
 9/16 anonim ***** válasza:
53%

Azt ajánlom mindig bízz az ösztöneidben, az élet minden területén, és sosem fogsz csalódni.

Próbálgasd hogy milyen ételek ízlenek ,egyszer menjetek el vegaboltba vásárolni mert ott vannak olyan húspotlók amik hagyományos boltban sosem kaphatók (Szejtán,virslik,kolbik)

Anyud biztosan szívesen elkészíti neked,mert sokkal hamarabb kész van mint a húsos ételek. Sok sikert !!! :-)

Ha pedig valaki azt mondja hogy hús nélkül nem lehet élni, akkor válaszolja meg azt is hogy én meg sok barátom miért nem halt már meg az utóbbi 15-20 évben, mióta nem ettünk húst?? Egy kis iróniát nekik .. :-)

2013. jan. 2. 20:07
 10/16 anonim válasza:
25%
Nézzél Dr House t. Volt egy rész amikor egy sportoló egyre rosszabbul lett és erre elkezdte mellőzni a húst (amúgy se evett sokat) és ez végleg betett neki. De sikerült megmenteni az életét. Az embernek kell a hús!
2013. jan. 9. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!