Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szeretnék vegetáriánus lenni,...

Wolfox20 kérdése:

Szeretnék vegetáriánus lenni, de úgy érzem, hogy még fiatal vagyok hozzá, és még fejlődik a szervezetem, még növök. Mikor kezdhetek bele?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok, és amikor húst eszem, mindig van egy kicsi lelkiismeretfurdalásom, mert nagyon szeretem az állatoka, (erre bizonyíték, hogy van 7 cica, 1 csíkosmókus, 2leopárdgekkó a háznál), és rossz belegondolni, hogy ezért meghalt egy állat.

Szóval hány éves koromtól kezhetek neki/érdemes nekikezdeni?

2012. dec. 11. 16:25
1 2
 11/19 anonim válasza:

szia, ha még aktuális: én 10 éves koromban kijelentettem, hogy attól kezdve nem eszem marhát, csak csirkét és egyéb szárnyasokat ettem. ha elém tették valahol a marhás kaját, rosszul lettem. vegetáriánus egy évvel ezelőtt lettem. azóta sokkal jobban érzem magam, nincs bűntudat, és az emésztésem is sokkal jobb (a hús sokáig emésztődik). El sem tudnám képzelni, hogy másképpen éljek.

Viszont igaza van sokaknak, akik már erre figyelmeztettek: nagyon figyelj oda, hogy az étrended kiegyensúlyozott legyen, ne üres szénhidrátokat egyél!sok sikert :)

2013. febr. 3. 21:00
 12/19 anonim ***** válasza:
5%

A tévhittel és a hirtelen/alaptalanul levont, teljesen véletlenszerű szubjektív tapasztalatokkal szemben: a húsok könnyen emészthetők, főleg hőkezelést követően.

A húsevő állatoknak rövid bélcsatornájuk van, nekünk is kizárólag a növényi táplálékok miatt van hosszú bélcsatornánk. A növényi táplálékok emésztése lassú, nehézkesebb, de ettől még természetes és jó táplálékaink a zöldségek, gyümölcsök is!

2013. febr. 3. 21:12
 13/19 anonim válasza:
Én 12 éves voltam, amikor vegetáriánus lettem, az okát nem tudnám megmondani. Egyszerűen nem szeretem a hús ízét. Egész kis korom óta alig ettem, mindig otthagytam, MERT NEM SZERETEM. És igazából én nem is szoktam senkinek sem mondani, hogy vegetáriánus vagyok, mert nem érdekel más véleménye. Most 19 éves vagyok, meg sem fordult a fejemben, hogy újra egyek húst, nem menne. A szülők meg mit tudnak csinálni? Kényszerítenek rá, hogy edd meg? Ha lenne miatta valami egészségügyi problémám, biztos mondták volna. De sosem vagyok beteg, tényleg soha, nagyon erős az immunrendszerem, és a laboreredményem is azt mutatja, hogy teljesen egészséges vagyok. De ha emiatt nem fogsz enni, akkor lehetséges, hogy visszaszoksz rá. Még túl gyerek vagy.
2013. febr. 5. 00:03
 14/19 anonim ***** válasza:
A minap találkoztam egy /nő/ismerősömmel, aki a beszélgetés közben elmondta, hogy 5 /öt!/ éves kora óta nem eszik húst, vagyis vegetárinus. Most 36 éves, remekül néz ki, még egy kis husi felesleg is van rajta, szóval nem egy kóró. Tök egészséges. A férje, a lánya nem vegetáriánus.
2013. febr. 5. 12:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
én is háromévesen mondtam azt, hogy nem akarok húst enni, mindig is undorodtam tőle (hogy ez élt előtte.) egy ideig még nyaggattak vele, de soha nem ettem sok húst, amit ettem egész életemben: rántott hús (ha egy egész lement, az nagy szó volt), parizer, sonka, csípős kolbász, hal. de ezeket is csak azért, mert kényszerítettek, hogy egyek. 15 éves korom óta semmi húst nem ettem, most 37 vagyok. tesóm kb. 13 éves kora óta nem eszik, most 35, piros öves taekwondós, ennyit a betegségekről, meg gyengeségekről..
2013. febr. 10. 23:07
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Hmm.. az az érv, hogy valaki egy feltételezhetően gagyi harcművészetet űz, és 35 év körül még nincs látványos betegség az állati táplálékok hiánya miatt?

Szeretnék egy olyan világot, ahol valamilyen fokozat a Taekwondo-ban bármit is jelent, de ez így elég nagy kamu, az égvilágon nem jelent semmi, főleg nem Magyarországon. Egyébként a történelem során a legnagyobb éhezők voltak a legkegyetlenebb harcosok, tehát a harcművészet nem feltétlen az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásról szól. Inkább arról hogyan gyilkoljuk le azokat, akik miatt rossz körülmények között élünk. Persze vannak harcművészetek amelyeket egészségtudatos emberek gyakoroltak, fejlesztettek, Koreában a Taekwondo nemigen tartozott ezek közé. Ma az elit katonák közelharci képzése erre a harcművészetre alapszik ugyanitt, ott egy piros öv már jelentene valamit, ámbár valószínűleg ott nincsenek ilyen színes övecskék :D

2013. febr. 10. 23:22
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi:) A tesód gyenge szart se ér.
2013. febr. 25. 11:31
 18/19 anonim ***** válasza:
28%
anyám. ennyi hülyeséget összehordani egy harcművészetről, amiről fingod nincs, azért nem semmi. egyáltalán, mi a fenének hordasz róla össze dolgokat, ha gőzöd nincs róla?
2013. febr. 26. 21:20
 19/19 anonim ***** válasza:

Mi mi mi? Ki, miről?

Régen volt már, mi a téma? :)

2013. febr. 26. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!