Szeretnék vegetáriánus lenni, de úgy érzem, hogy még fiatal vagyok hozzá, és még fejlődik a szervezetem, még növök. Mikor kezdhetek bele?
12 éves vagyok, és amikor húst eszem, mindig van egy kicsi lelkiismeretfurdalásom, mert nagyon szeretem az állatoka, (erre bizonyíték, hogy van 7 cica, 1 csíkosmókus, 2leopárdgekkó a háznál), és rossz belegondolni, hogy ezért meghalt egy állat.
Szóval hány éves koromtól kezhetek neki/érdemes nekikezdeni?
szia, ha még aktuális: én 10 éves koromban kijelentettem, hogy attól kezdve nem eszem marhát, csak csirkét és egyéb szárnyasokat ettem. ha elém tették valahol a marhás kaját, rosszul lettem. vegetáriánus egy évvel ezelőtt lettem. azóta sokkal jobban érzem magam, nincs bűntudat, és az emésztésem is sokkal jobb (a hús sokáig emésztődik). El sem tudnám képzelni, hogy másképpen éljek.
Viszont igaza van sokaknak, akik már erre figyelmeztettek: nagyon figyelj oda, hogy az étrended kiegyensúlyozott legyen, ne üres szénhidrátokat egyél!sok sikert :)
A tévhittel és a hirtelen/alaptalanul levont, teljesen véletlenszerű szubjektív tapasztalatokkal szemben: a húsok könnyen emészthetők, főleg hőkezelést követően.
A húsevő állatoknak rövid bélcsatornájuk van, nekünk is kizárólag a növényi táplálékok miatt van hosszú bélcsatornánk. A növényi táplálékok emésztése lassú, nehézkesebb, de ettől még természetes és jó táplálékaink a zöldségek, gyümölcsök is!
Hmm.. az az érv, hogy valaki egy feltételezhetően gagyi harcművészetet űz, és 35 év körül még nincs látványos betegség az állati táplálékok hiánya miatt?
Szeretnék egy olyan világot, ahol valamilyen fokozat a Taekwondo-ban bármit is jelent, de ez így elég nagy kamu, az égvilágon nem jelent semmi, főleg nem Magyarországon. Egyébként a történelem során a legnagyobb éhezők voltak a legkegyetlenebb harcosok, tehát a harcművészet nem feltétlen az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásról szól. Inkább arról hogyan gyilkoljuk le azokat, akik miatt rossz körülmények között élünk. Persze vannak harcművészetek amelyeket egészségtudatos emberek gyakoroltak, fejlesztettek, Koreában a Taekwondo nemigen tartozott ezek közé. Ma az elit katonák közelharci képzése erre a harcművészetre alapszik ugyanitt, ott egy piros öv már jelentene valamit, ámbár valószínűleg ott nincsenek ilyen színes övecskék :D
Mi mi mi? Ki, miről?
Régen volt már, mi a téma? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!