Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Akik elvi megfontolásból...

Andizsuzsi kérdése:

Akik elvi megfontolásból vegetáriánusok, azok hogy állnak a tojás és tejtermék fogyasztásához?

Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 08:34
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, hogy elolvastad az ajánlott oldalt és megnézted a nyers étel piramisokat.

Nem áll módomban egy egész könyvet ide beilleszteni ;-), emiatt annyit szeretnék kérni, hogy a javasolt Bircher könyvet is olvasd el, mert tényleg nagyon érdekes! Meg fogsz lepődni a könyvben leírtakon (ha elolvasod). Főleg a fehérjeminimum kísérletek leírása miatt javaslom neked (is) azt a kiadványt.

2012. dec. 23. 15:13
 32/36 anonim ***** válasza:
Köszönöm!
2012. dec. 23. 15:24
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen!
2012. dec. 25. 13:08
 34/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat, öröm olvasni őket. Kedves 88%-os. Megnéztem a videót, köszönöm. Nekem kicsit más a felfogásom a hússal és az állatokkal kapcsolatban (és a bibliai parancsokkal is), mint a tied. Én egy kicsit olyan vagyok, mint az ősi indiánok. Hálás vagyok az állatoknak, hogy vannak, de eszem őket. (disznót nem, mert azt rosszul viseli a szervezetem). További jó eszmecserét kívánok nektek.
2012. dec. 30. 09:51
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Helló Kérdező!

Az említett videót én is csak pár héttel ezelőtt láttam először. Csak azért ajánlottam a megnézését, mert szerintem illett a kérdésedhez. A filmet szerintem bárki megnézheti, nem csak a növényevők! :-) Érdekes összefoglalása a készítő gondolatainak.

Jómagam nem értek egyet néhány dologgal, amit a videóban szereplő férfi ajánl: például senkinek nem ajánlanék "mű kaját".

Nekem nem gond, ha valaki mindenevő vagy húsevő. Nekem is volt ilyen korszakom és nem ítélem el azokat az embereket, akik máshogy szemlélik az életet, mint én.

Az ősi "indiánok" táplálkozásának témája már egészen más, mint a XXI. század fogyasztói társadalmáé: (tudtommal) az amerikai őslakosok vadásztak - nem nassoltak, nem felhalmozták a készleteket. Tisztelték az állatokat, kedvtelésből nem gyilkoltak. Persze, ezt csak általánosságban írhatom, mivel nem vagyok antropológus. ;-):-)

2012. dec. 30. 19:39
 36/36 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Bocs, hogy csak most reagálok. Az indiánokat nem a táplálkozási szokásaik miatt hoztam példának, hanem mert én is úgy viszonyulok az állatokhoz, mint ők. Megeszem őket, de a lehető legkevesebb kínlódást kívánva nekik, és hiszek abban, hogy addig is normális körülményeket kell nekik biztosítani, amíg élnek. Tisztelem őket, de fogyasztom.
2013. jan. 23. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!