Mivel etetik a vegetáriánusok (akik azért azok, mert állatbarátnak vallják magukat) a kutyáikat? Zöldségekkel?
" A természet rendjébe már miért szólnék bele?"
Hát ha már a természet rendjénél tartunk, akkor amellett, hogy mindenki vegetarianizmusát tiszteletben tartom, az ember MINDENEVŐ fogazattal lett megáldva, evolúciósan így alakult, és ennek oka van...
(A kutyáé húsevő)
Tudod, ellentétben Veled, és tisztelem az EMBERT, függetlenül attól, hogy vegetáriánus-e vagy sem.
Amit írtam, azt meg nagyon félre értetted.
Természetes, hogy van választási lehetőségünk, amúgy még az állatnak is van, ha a kutya elé teszel sertést meg csirkét, eldöntheti, melyiket eszi meg...
Én épp arra próbáltam célozni, hogy a kutya azért eszik húst, mert a fogazata a gyomra, és az egész felépítése erre lett kitalálva. A kutya tehát húsevő.
Az emlősök között három féle táplálékfelvevő létezik: növényevő, húsevő és mindenevő.
Az összes emlős fogazata, tápcsatornája és gyomra ennek megfelelően fejlődött evolúciósan.
Az ember MINDENEVŐ.
De mivel kivált az állatvilágból a gondolkodása révén, így felülbírálhatja ezt is.
A civilizáció sokat változtatott az ember életén, nyilván ha én kikerülnék az őserdőbe, elpusztulnék, ahogy velem együtt sokan mások is.
De a gyökerek ott vannak: szőrzet a testünkön, körmök, mindenevő fogazat, és még sorolni lehetne.
Amúgy a családomban is vannak vegák, és mindig nagy öröm számomra, ha főzhetek nekik.
Nekem nincs ezzel problémám.
Szerintem senki nem a kérdésre válaszolt.
Én "állatsajnáló" vega (is) vagyok, és nem is vásárolok húsfélét. Így a kutyámnak sem tudnék adni.
Namármost pont ezért sincs kutyám.
A "ráerőszakolás" dologhoz meg annyit, hogy aki húst ad a gyereknek, családnak, az miért nem "ráerőszakolás"?
Miért épp az a ráerőszakolás, ha vmit nem adsz?
12-es, a mindenevő nem jelenti azt, hogy mindent meg is KELL enni. te eszel mondjuk tücsköt, bogarat? kígyót, krokodilt, majmot? kutyahúst, ha már itt tartunk? miért nem, mindenevő vagy, megeheted.
a kutya, meg főleg a macska viszont ragadozó, ő konkrétan nem TUD meglenni hús nélkül, elpusztulna. az ember viszont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!