Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért lettél vega/vegán?

Miért lettél vega/vegán?

Figyelt kérdés
nyilván olyanok válaszát várom akik vegetáriánusok vagy vegánok :))

2012. nov. 7. 02:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

tesóm meg pick gyárba volt diák munkásként.

Volt ott malac, amelyiknek nyílt törése volt, és húzták a földön. A malac meg kérlelően nézett a testvéremre, de ő nem tudott mit tenni.


Malacot én se eszek amúgy (testvérem se), mert nagyon intelligens, olyan, mintha kutyát ennék.

2013. jan. 30. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/27 anonim válasza:
92%
Én 13 vagyok tavaly kezdtem (vegán). Nagyon durva amit az álatokkal csináltak. Meg amúgy is a hústol régen fáradt voltam.
2013. ápr. 27. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/27 A kérdező kommentje:

szegény állatok :( én eszem disznóhúst is, de azért amíg az állat él igen is jól kell tartani!

utolsó válaszadó nem hiszem, hogy a hústól voltál fáradt

2013. ápr. 29. 00:53
 24/27 anonim ***** válasza:
56%

Azért nem eszem húst, mert egyrészt szeretem az állatokat (élve....), másrészt az ember alapvetően növényevő. Nincsenek hosszú, megnyúlt fogaink, mint a húsevő állatoknak, hogy megragadjuk a zsákmányt, a tápcsatornánk sem rövid, mint az övék. Nekik pont azért rövidebb az emésztőrendszerük, hogy a húsban lévő, rothadást okozó anyagok hamarabb kiürüljenek.


Amióta nem eszem húst,


- kevesebb a pattanásom

- szebbek a körmeim, fényesebb a hajam

- nincs székrekedésem, jobb az emésztésem és leadtam azt a felesleget, amitől már évek óta nem tudtam semmilyen diétával, sporttal megszabadulni

- energikusabb vagyok.


Egy ismerősöm pár éve rákos lett. Egy természetgyógyász tanácsára elhagyta a húst az étrendjéből. Addig kapott 4 kemót és meg is műtötték, de a daganat makacsul ellenállt. Amikor leállt a húsevéssel, elkezdett gyógyulni. És akkor már nem kapott kemót, az orvosok maximum pár évet jósoltak neki. Azóta meggyógyult, egészséges, nem tért vissza a betegsége sem. És azóta sem eszik húst...érdemes ezen elgondolkodni.


30N

2015. szept. 7. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, még annyit írnék, hogy az emberiség legnagyobb koponyái mind vegetáriánusok/vegánok voltak...pl. Isaac Newton, Leonardo Da Vinci, Nikola Tesla, Thomas Edison, Albert Einstein és még jó pár tudós, művész van, akik nem ettek húst és maradandót alkottak.
2015. szept. 7. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/27 anonim ***** válasza:
38%

Ja és még: mire a hús áthalad az ember belein, csinos kis önmérgezést okoztunk magunknak. Amikor az állatot a vágóhídon megölik, az akkor felszabadult stresszhormonok nem tűnnek el a húsából alapos átsütéssel vagy főzéssel.... bent marad a húsban, ami aztán bekerül az ember szervezetébe is. A húsnak ráadásul nagyon alacsony a rosttartalma, ami ugye elengedhetetlen a megfelelő bélműködéshez, vagyis szorulásra, puffadásra és egyéb emésztési panaszokra hajlamosít.


Ezt pedig egy cikkben olvastam:


"A húsban lévő zsír és fehérje együttesének legnagyobb veszélye, hogy elhízást és/vagy érelmeszesedést okoz. Tizenkét betegség kialakulásában döntő szerepet játszik a húsban lévő zsír pl. zsírmáj, szívelégtelenség, agyvérzés.


Az elfogyasztott húsban lévő fehérje teljes megemésztése több ok miatt is gátolt az emberi szervezetben. Az egyik ok az, hogy az elfogyasztott hús túl sok fehérjét tartalmaz, így a fehérjék egy része megrothad. Ráadásul az ember még azzal az előnnyel sem rendelkezik az ilyen helyzetek kivédésére, mint a ragadozók, akiknek rövidebb bélcsatornája lehetővé teszi, hogy a rothadás során keletkező méreganyagok gyorsan távozzanak a szervezetükből. Az emberben, hosszabb bélcsatornája miatt, hosszabb ideig rothad a többletfehérje, több méreganyag szabadul fel és sajnos több is szívódik fel, mint a ragadozó állatokban.


A vérkeringésbe több aminosav jut be a szükségesnél az elfogyasztott húsban lévő fehérjék megemésztése során. Ez túlterheli a májat és a vesét, a fő kiválasztó-rendszereinket. A szervezet ekkor a "helyettesítő kiválasztó szerveket" állítja munkába: a tüdőt és a bőrt. Különböző bőrkiütések, bőrfoltosodások illetve asztmatikus tünetek jelentkezhetnek ennek eredményeként.


A hús egyik bomlásterméke a húgysav. Ez olyan mennyiségben van a húsevő emberek szervezetében, hogy nem tud mind kiválasztódni, ezért egy idő után lerakódik pl. vesekő formájában vagy apró kristályokként az ízületek közé (ld. köszvény). A hús savas irányba tolja el a szervezet savbázis egyensúlyát. Ez a közeg megfelelő, "kényelmes és meleg fészket" jelent a baktériumok számára."


Tehát a bőrbetegségek, a köszvény és a légutak egyes nyavalyái is a húsevés számlájára írhatók...


A hús savas. Az elsavasodott szervezet pedig könnyebben megbetegszik. Egyenes út a candidának, az ember fogékonyabb lesz a fertőzésekre, mivel immunrendszere is gyengül. Amióta nem eszem húst, nem voltam beteg egyszer sem.

2015. szept. 8. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/27 anonim válasza:
Azért mert nem tartom helyesnek hogy egy állat azért haljon meg hogy én jó kis rántott husikát tudjak enni
2021. ápr. 29. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!