Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 17 évesen korai a vegetáriánus...

17 évesen korai a vegetáriánus étkezést elkezdeni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már nem esik jól a húsevés.Korai áttérnem a húsmentes életre?

2012. szept. 29. 15:46
1 2 3 4 5 6
 31/55 Antispecista ***** válasza:

Sot, ha mar igy erdekel a tema engedd meg, hogy ajanljak ket nagyon jo honlapot: [link] [link]

Es ha meg nem ismered es van egy szabad ested mindenkepp nezd meg a Foldlakok-at! Kultusz film Joaquin Phoenix narraciojaval es Moby zenejevel (mindketten veganok): http://www.youtube.com/watch?v=whxjxOe448s (magyar felirattal is)

2012. okt. 31. 03:47
 32/55 Trollotron ***** válasza:

Kedves Antispecista,

Tudom, a szólásszabadság egyenértékű azzal, hogy valaki alapos utánajárása egyenértékű akárki odaköpött brainfartjával :D , de azért mégis felhívnám rá a figyelmed, hogy én egy konkrét tudományos publikációt linkeltem be az érveim alátámasztására, te meg egy zanzásított szentenciát egy szervezet weboldaláról, amelyik mellesleg nem független. (ha már belefutottunk, [link] ) Szóval engedelmeddel nem sikoltoznék, amint összeroskadó logikám maga alá temet.

Na hát látom amúgy keményen nyomod a vegán témát, pont ez az érdekes a számomra bennetek. A veganizmust úgy próbáljátok beállítani, hogy az minden jóság tudományosan igazolható forrása, közben meg etikai és "állatjogi" motivációitok vannak (pl. a facebook csoport oldalán is látható). Tehát a szemetekben barbár, undorító szokás az, ha valaki húst eszik, ami attól, hogy szerintem hülyeség, vallásnak még elmegy (ez is megérne egy külön témát). A probléma az, hogy mivel etikai meggyőződésetek a veganizmus, nem pedig tudományos, ezért felhatalmazva érzitek magatokat mások a tudományos tények szelektív gyűjtögetésére, a megtévesztő propagandára és más emberek lenézésére a táplálkozásuk alapján.

2012. okt. 31. 08:18
 33/55 Trollotron ***** válasza:
Egyébként, ha már a fajizmusról beszélünk. Úgy látom, beleestél az emberi elme ősi csapdájába: csak azzal érzek szimpátiát, ami hasonlít rám. Persze szeressük a disznót, marhát, mert lába van meg szőre, olyan mint én. Az emberi agy így működik, minél nagyobb a hasonlóság, annál könnyebben érez empátiát. Szeressük még a rovarokat is, mert végül is azoknak is van feje meg lába meg látszik ha rosszul érzik magukat. Na de azon gondolkodtál-e már, hogy a növények is élőlények. Jah persze, ilyenkor jön, hogy a a növények nem éreznek fájdalmat, nem érzékelik a környezetüket, blabla. Vajon nem ugyanezt mondták-e az ostobák évtizedekkel / évszázadokkal ezelőtt az állatokról? Ebben nem gondoltok bele? Amikor egy akácia fában kárt okozol, akkor a körülötte lévő akáciákban emelkedni kezd a mérgező anyagok szintje, ami a lelegeléstől védi őket. Amikor egyes esőerdei fák magvait rendes földbe vetették, nem keltek ki rendesen. Amikor egy olyan, évtizedek óta marhalegelőként használt földbe vetették őket, amely előtte őserdő volt, a magok hívták a talajban lakó gombákat, amelyek még mindig reagáltak egy őshonos növény jelzéseire, és az összenőtt gyökér/gomba hálózat egészséges növényeket eredményezett. Kérdem én, a növények nem érdemlik meg az életet? Vagy neked ezek jelenségek nem elég összetettek? Kéne, hogy a fák is bégessenek ahhoz, hogy ne akard kivágni őket?
2012. okt. 31. 08:30
 34/55 anonim ***** válasza:

"mivel etikai meggyőződésetek a veganizmus, nem pedig tudományos"

Nem csak etikai, tudományos IS. Pl. China-Study, csak hogy a legújabb tanulmányokat említsem.

A növények szenvedését pedig nem hasonlíthatod össze az állatokéval, vagyis az ember-állatéval és a többi állatéval. Vagy szerinted ugyanolyan leszakítani egy almát, mint kivéreztetni egy disznót? HA igen, akkor nagy bajok vannak az agyaddal. Különben meg nem értem, miért zavar bárkit is, ha valaki vegán? A mi civilizációnk megteheti, hogy eldöntse eszik-e húst vagy nem. Szerencsések vagyunk ilyen téren, így ki-ki eldöntheti, hogy együttérzésből, vallási vagy egészségi okokból nem eszik húst, vagy semmilyen állati táplálékot.

De hogy ez a döntés miért vált ki sokszor agressziót a mindenevőkből, és miért ugatnak bele olyanok a témába mindentudót játszva, akiknek fogalmuk sincs az egészről, mert maguk sosem próbálták, azt nem értem.

2012. okt. 31. 08:42
 35/55 anonim ***** válasza:
Húst csak az elmaradott primitív barbár bunkók esznek.
2012. okt. 31. 10:14
 36/55 Trollotron ***** válasza:

"Nem csak etikai, tudományos IS. Pl. China-Study"

Az a China Study, ami annyira új, hogy 8 éves, és Loren Cordain, a Department of Health and Exercise Science at Colorado State University professzora ezt írta róla: "the fundamental logic underlying Colin's hypothesis (that low protein diets improve human health) is untenable and inconsistent with the evolution of our own species" (összefoglalva: az elgondolás, hogy az állati proteint kihagyó szegény étrend javítja az egészséget, védhetetlen és nem összeegyeztethető fajunk evolúciójával)?

"A növények szenvedését pedig nem hasonlíthatod össze az állatokéval, vagyis az ember-állatéval és a többi állatéval."

nem? milyen állatéval? egy lóéval, egy légyével vagy egy amőbáéval? Persze én megértem, hogy neked csak a szőrös-tollas dolgok az állatok, de azért nem egy tűéles megfogalmazás. Vagy csak a gerincesekre gondolsz? Jó lenne ha tisztáznád.

"Vagy szerinted ugyanolyan leszakítani egy almát, mint kivéreztetni egy disznót?"

Nem, de a disznót megölni sem ugyanolyan mint az embert. Az ember képes elgondolkodni a jövőről, azokról a dolgokról, amiket a halála miatt már nem láthat, nem érhet el, a vágyairól, ilyesmi, ráadásul olyanokat hagy hátra, akik nagyon összetett módon képesek gyászolni. Egy disznó nem képes ilyesmire, de attól még képes félelemre, kétségbeesésre, ezért is nagyon fontos, hogy az állatok leölését humánusan és gyorsan végezzék és hogy a nevelésük körülményei a fajnak megfelelőek legyenek. Ezt senki nem vonja kétségbe.

Egy rovar a pusztulásakor valószínűleg nem fél ugyan a szónak abban az értelmében, amiben mi, de feltehetőleg érez fájdalmat és a helyzetből való menekülési vágyat. Ez majd akkor is jusson eszedbe amikor lecsapsz egy szúnyogot (dehogy is, Gaia szeretete árad belőled és hagyod, hogy a véreden lakmározzanak, tudom én :P ).

"Különben meg nem értem, miért zavar bárkit is, ha valaki vegán?"

Én még eddig nem gyilkosoztam és barbároztam le vegánt, frodítva már megtörtént a dolog, még ezen a fórumon is. Inkább a húsevőknek lenne joga feltenni ezt a kérdést. egyébként meg nem zavar, egészen addig, amíg másokat nem próbálsz meg meggyőzni róla, hogy egészséges. Engem nem fogsz tudni, de azt kötelességemnek érzem, hogy felhívjam mások figyelmét is rá, ne dőljenek be a meggyőző hatású csillivilli áltanulmányoknak, titokzatos nevű kutatóknak meg a propagandának.

"Miért ugatnak bele olyanok a témába mindentudót játszva, akiknek fogalmuk sincs az egészről,"

Én eddig nem vontam kétségbe a képzettségedet, csak az általad produkált forrásokkal és tényekkel vitatkoztam visszakereshető adatok alapján. Én tudom, hogy a vitatkozás egyszerű módja a másik személyét, tudását, képzettségét támadni, de mivel nem ismersz, arra kérlek, hogy ezt kerüld el. Ha neked személyesen van tudományos végzettséged, akkor meg jobban kéne tudnod, hogy egy állítás igazsága nem függ attól, kinek a szájából jött ki.

"mert maguk sosem próbálták,"

Tudod, nem minden kritikus írós vagy színész és nem minden mérnök gyári munkása is egyben. Amit itt leírtás az hamis logika.

2012. okt. 31. 16:35
 37/55 anonim ***** válasza:
Vegánként azt gondolom a saját tapasztalataim mérvadóbbak, mint valakinek csupán a meggyőződéséből fakadó véleménye.
2012. okt. 31. 16:50
 38/55 anonim ***** válasza:
A húst nagyon nehezen lehet megemészteni,mert méreg.
2012. okt. 31. 16:56
 39/55 Trollotron ***** válasza:

"Vegánként azt gondolom a saját tapasztalataim mérvadóbbak, mint valakinek csupán a meggyőződéséből fakadó véleménye."

Ezt gondolni szabad, és egészen addig még igaz is lehet, amíg a meggyőződéseddel szemben nem tudományos tények állnak.

2012. okt. 31. 17:31
 40/55 anonim ***** válasza:

A tudományos tények is a veganizmus mellett állnak, kivéve amikor a hús-, tej-, és tojásipar fizetett "tudósai" írnak róla cikkeket. Ugyanis ők a legkisebb reklámban is arról próbálják meggyőzni az embereket, hogy egyenek minél több állati eredetű élelmiszert - mert így éri meg nekik. Akkor is, ha az egészségtelen, mert így a gyógyszeripar is jól jár, hiszen ők nem a megelőzésből élnek, hanem a gyógyszerek eladásából. Szépen kézenfogva vezetik meg az embereket.

De ettől függetlenül szerintem a fontos az, hogy ha az ember áttér a vegetáriánus vagy vegán életmódra és beválik neki, akkor csinálja nyugodtan, akárhány éves. Ahogy azt jelenleg több mint 600millió vegetáriánus teszi a Földön.

2012. okt. 31. 18:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!