17 évesen korai a vegetáriánus étkezést elkezdeni?
A B12 vitamint nem csak taplalekkal vesszuk magunkhoz. A belflora (ha egeszseges, es nincs roncsolva antibiotikumokkal) kepes az emberi szervezetnek elegendo vitamint eloallitani. Ha teljes erteku vegetarianus etrendet eszel, egeszsegesen elsz, lehetetlen hogy barmi problemad legyen belole. B12 vitamint tartalmaz minden olyan etel amiben hasznos bakteriumok vannak pl: Miso, eleszto, joghurt, kefir, hazi lekvar, savanyitott zoldsegek.
Mellesleg a hus mergezo, a rothadast okozo karos bakteriumok miatt. Sajnos az embernek nincs olyan emesztorendszere ami normalisan le tudna bontani a hust.
"A B12 vitamint nem csak taplalekkal vesszuk magunkhoz. A belflora (ha egeszseges, es nincs roncsolva antibiotikumokkal) kepes az emberi szervezetnek elegendo vitamint eloallitani."
Ez jól hangzik, csak nem így van. A VITAMIN kifejezés azt jelenti, hogy a szervezet nem képes kellő mértékben előállítani az adott anyagot és ezért a táplálékból kell beszerezni. amit a sejtjeid vagy a szimbiontáid kellő mennyiségben előállítanak, az NEM vitamin. Ha egy ember nem visz be kellő B12 mennyiséget, akkor vitaminhiányos tünetei lesznek. Ez TÉNY. A bélbacik nem fogják mágikusan elővarázsolni a szükséges vitaminmennyiséget (csak egy töredékét), hacsak az ember nem eszi meg újra a saját székletét, amit egyébként sok állat csinál B12 szerzés céljából, de én inkább kihagynám. Mellesleg, a spirulina által termelt B12 nem jól hozzáférhető az emberi szervezet számára. Csak mondom.
"Ha teljes erteku vegetarianus etrendet eszel, egeszsegesen elsz, lehetetlen hogy barmi problemad legyen belole. B12 vitamint tartalmaz minden olyan etel amiben hasznos bakteriumok vannak pl: Miso, eleszto, joghurt, kefir, hazi lekvar, savanyitott zoldsegek."
Hát akinek van annyi esze, hogy lakto-ovo vega, annak jó. Akinek nincs, az asajnos ezekhez nem jut hozzá.
"Mellesleg a hus mergezo, a rothadast okozo karos bakteriumok miatt. Sajnos az embernek nincs olyan emesztorendszere ami normalisan le tudna bontani a hust."
Ez micsoda brainfart? Nem tudom eldönteni, hogy ez jóhiszemű butaság-e vagy szándékos megtévesztés, komolyan. A hús méreg? Ezt hol álmodtad? Rothadást okozó káros baktériumok. Aha. Akkor mutatnám:
Bacik:
Pseudomonas - opportunista kórokozók fordulnak elő köztük.
Serratia - leggyakoribb fajuk potenciális kórokozó
Gombák:
Cryptococcus - legyengül immunrendszer esetén agyhártyagyulladást is okozhatnak egyes fajai
Trichosporon - több faja gombás fejbőr fertőzésekért felelős.
Na kitalálod, minek a flórájából szemezgettem? Bizony, egy megmosott salátalevéléről. Mérgező a salátalevél? Nem. Azért nem, mert van egy remek találmányod, amit úgy hívnak, hogy immunrendszer, ami arra van kitalálva, hogy ne ne halj meg mindenféle kósza mikroorganizmustól. MINDENEN vannak kórokozók. A kajádon, a bőrödön, a használati tárgyakon. Nem lehet őket kikerülni és egy bizonyos mértéken felül nem is kell, az a dolga a szervezetnek, hogy hatástalanítsa őket. Te most előrángattad a húst, hogy jaj élnek rajta kórokozók. Ez nem újdonság, mindenen élnek. Az ember bőr a népesség kb. 50%-ban hordozza a Staphyllococchus aureus baktériumot, amit a rémhírekben húsevő rothasztó baktériumként szoktak emlegetni. 50% eséllyel te is megeszed minden alkalommal pár ezer példányát, amikor ételt készítesz kézzel (akár mosott kézzel). Meghalsz? Nem halsz meg.
Nem kell ez a new age baromság hogy rettegjünk mindentől, ami a környezetben van. De ha nekem nem hiszel, higgy a szakértőknek (persze az oxfordi egyetem nyilván hazudik és le van pénzelve a hús-zabálók által):
Ha ráfordítasz kb 5 percet a napodból, hogy elolvasd, akkor láthatod feketén fehéren, röviden összefoglalnám:
Mortalitás(tehát a halálozási gyakoriság a kontrollcsoporthoz, azaz az átlag népességhez képest):
halevők:
"A B12 vitamint nem csak taplalekkal vesszuk magunkhoz. A belflora (ha egeszseges, es nincs roncsolva antibiotikumokkal) kepes az emberi szervezetnek elegendo vitamint eloallitani."
Ez jól hangzik, csak nem így van. A VITAMIN kifejezés azt jelenti, hogy a szervezet nem képes kellő mértékben előállítani az adott anyagot és ezért a táplálékból kell beszerezni. amit a sejtjeid vagy a szimbiontáid kellő mennyiségben előállítanak, az NEM vitamin. Ha egy ember nem visz be kellő B12 mennyiséget, akkor vitaminhiányos tünetei lesznek. Ez TÉNY. A bélbacik nem fogják mágikusan elővarázsolni a szükséges vitaminmennyiséget (csak egy töredékét), hacsak az ember nem eszi meg újra a saját székletét, amit egyébként sok állat csinál B12 szerzés céljából, de én inkább kihagynám. Mellesleg, a spirulina által termelt B12 nem jól hozzáférhető az emberi szervezet számára. Csak mondom.
"Ha teljes erteku vegetarianus etrendet eszel, egeszsegesen elsz, lehetetlen hogy barmi problemad legyen belole. B12 vitamint tartalmaz minden olyan etel amiben hasznos bakteriumok vannak pl: Miso, eleszto, joghurt, kefir, hazi lekvar, savanyitott zoldsegek."
Hát akinek van annyi esze, hogy lakto-ovo vega, annak jó. Akinek nincs, az asajnos ezekhez nem jut hozzá.
"Mellesleg a hus mergezo, a rothadast okozo karos bakteriumok miatt. Sajnos az embernek nincs olyan emesztorendszere ami normalisan le tudna bontani a hust."
Ez micsoda brainfart? Nem tudom eldönteni, hogy ez jóhiszemű butaság-e vagy szándékos megtévesztés, komolyan. A hús méreg? Ezt hol álmodtad? Rothadást okozó káros baktériumok. Aha. Akkor mutatnám:
Bacik:
Pseudomonas - opportunista kórokozók fordulnak elő köztük.
Serratia - leggyakoribb fajuk potenciális kórokozó
Gombák:
Cryptococcus - legyengül immunrendszer esetén agyhártyagyulladást is okozhatnak egyes fajai
Trichosporon - több faja gombás fejbőr fertőzésekért felelős.
Na kitalálod, minek a flórájából szemezgettem? Bizony, egy megmosott salátalevéléről. Mérgező a salátalevél? Nem. Azért nem, mert van egy remek találmányod, amit úgy hívnak, hogy immunrendszer, ami arra van kitalálva, hogy ne ne halj meg mindenféle kósza mikroorganizmustól. MINDENEN vannak kórokozók. A kajádon, a bőrödön, a használati tárgyakon. Nem lehet őket kikerülni és egy bizonyos mértéken felül nem is kell, az a dolga a szervezetnek, hogy hatástalanítsa őket. Te most előrángattad a húst, hogy jaj élnek rajta kórokozók. Ez nem újdonság, mindenen élnek. Az ember bőr a népesség kb. 50%-ban hordozza a Staphyllococchus aureus baktériumot, amit a rémhírekben húsevő rothasztó baktériumként szoktak emlegetni. 50% eséllyel te is megeszed minden alkalommal pár ezer példányát, amikor ételt készítesz kézzel (akár mosott kézzel). Meghalsz? Nem halsz meg.
Nem kell ez a new age baromság hogy rettegjünk mindentől, ami a környezetben van. De ha nekem nem hiszel, higgy a szakértőknek (persze az oxfordi egyetem nyilván hazudik és le van pénzelve a hús-zabálók által):
Ha ráfordítasz kb 5 percet a napodból, hogy elolvasd, akkor láthatod feketén fehéren, röviden összefoglalnám:
Mortalitás(tehát a halálozási gyakoriság a kontrollcsoporthoz, azaz az átlag népességhez képest):
halevők: 0.82 (ők a nyerők, tehát ha sok halat fogyasztasz, amiben nyilván szintén ott lapulnak a rothasztó bacik , és sok növényt eszel mellé, meg tejterméket akkor császár vagy.)
alkalomszerű húsfogyasztők: 0.84
húst nem, de tejtermékeket és tojást fogyasztó vegetáriánusok: 0.84 tehát SEMMI különbség akár ehetnének is néha húst.
vegák (tehát semmiféle állati eredetű kaját nem fogyasztók: 1.00 (szóval semmivel sincs kevesebb egészségügyi kockázatuk mint az átlagos, húst rendszeresen evő embereknek)
Ennyit mondanék, le lehet vonni a következtetéseket, hogy megéri-e teljesen száműzni állati eredetű táplálékokat az étrendből.
#20 Nagyon "intelligens" lehetsz.
Kérdező: Ha nem esik jól a hús, akkor ne egyél de állati eredetű fehérjéket(tojás,tej) fogyassz szerintem, mert az ember nem növényevő hanem mindenevő.
""Mellesleg a hus mergezo, a rothadast okozo karos bakteriumok miatt. Sajnos az embernek nincs olyan emesztorendszere ami normalisan le tudna bontani a hust."
Ez micsoda brainfart? Nem tudom eldönteni, hogy ez jóhiszemű butaság-e vagy szándékos megtévesztés, komolyan."
Ez nem jóhiszemű butaság hanem szándékos megtévesztés gonoszságból.
A vegán propaganda mindent megtesz, hogy a húsfóbiás ideológiáját védje: tudományos tényeket hamisítanak,hamis idézeteket adnak híres emberek szájába,lelkiismeretfurdalást akarnak kelteni a húst is evő emberekben,állatokat kínoznak meg és aztán videóra veszik és úgy állítják be mintha ez a húst is evő életmód miatt lenne.
Szia!
Na meg mielott Trollotron megmondana itt a tutit kedves mindnyajunknak szerintem halgassuk meg mit mond a vilag vezeto dietetikusokat tomorito szervezete. Ime:
„Az Amerikai Dietetikai Szövetség álláspontja, hogy a helyesen megtervezett vegetáriánus diéta, beleértve a teljes vegetarianizmust, azaz a vegán táplálkozási módot is, egészséges, tápértékét tekintve alkalmas és előnyös bizonyos betegségek megelőzésében és kezelésében. A jól megtervezett vegetáriánus diéta az élet bármely szakaszában hasznos lehet, beleértve a terhesség, a szoptatás, a csecsemőkor, a gyermekkor, a serdülőkor időszakát – és még a sportolók számára is megfelelő.” ( [link]
Sorry Trollotron :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!