Vegák! Hogy bírjátok hús nélkül?
Ki értékelte 0-ra az előzőt? Szerintem meg lehet válaszolni a kérdést.
Azért, mert sokan sajnálják az állatokat, bármilyen módon is vágják le őket. Én nem tartozom azok közé a vegetáriánusok közé, akik számára ez a legfőbb érv. Szerintem egy állatot le lehet vágni "humánusan" is.
Mások szerint az állatok viszonylag fejlett tudattal rendelkező lények, akik iránt empátiát éreznek. Valamilyen szinten igazuk van. A kutyádat nem vágnád le, hiszen empátiát érzel iránta. Nos, egy sertés sem fejletlenebb tudatilag mint egy kutya, sőt olvastam olyat, hogy a sertés intelligensebb a kutyánál.
Kérdező: a vércsoportodnak az égvilágon SEMMI köze az étkezési szokásaidhoz, ilyen dilettáns barmoknak, akik a vércosport-diétát reklámozzák, ne dőlj be.
Nem baj az, ha nem tudsz hús nélkül élni, mindenkinek a magánügye, mit eszik (mondom ezt, mint vega). Azonban nem kell ilyen hülyeségekre fogni. Te szereted, nem bírod nélküle, ennyi. Ha mégis törődsz az állatok sorsával, annyit megtehetsz, hogy olyan termelőtől, piacról vásárolsz húst, ahol tudod, hogy jól vannak tartva az állatok. Így szerintem a te lelkiismereted is tiszta maradhat.
Én nem ettem másfél évig semmilyen húst, de tejterméket fogyasztottam.
Eleinte nekem nem hiányzott, úgy az első 3-4 hónapban. A családomban kevesen esznek húst, mindig is keveset ettem emiatt, de azért rendszeresen ettem. Úgy hagytam abba hogy "bírom amíg bírom". Kb. fél év után kezdtem érezni, hogy kezd hiányozgatni, de azért kitartottam. Közel egy év elteltével, amikor pont tél volt, erős vitaminhiányom lett, nagyon sápadt voltam, le is fogytam. A tavaszt még megvártam, de elég gyenge voltam. Úgyhogy másfél év után úgy döntöttem hogy muszáj visszatérnem a húshoz, ez lesz a legjobb megoldás.
Nem bántam meg.
Egyrészt egyáltalán nem olvastam utána, nem foglalkoztam vele hogy mivel is kéne pótolni a húst...ez nagy hiba volt. Az egész vitaminhiány emiatt alakult ki. Bírni bírtam volna amúgy ha nagyon akarom, mert maga a hús nem hiányzott őrjítően. A vitaminhiány viszont annál jobban zavart.
Másrészt én is 0-as vércsoport vagyok,tehát jobb a húsevés nekem.
Szerintem mindent mértékkel kell enni. Kipróbálhatod, hogy nem eszel, de vigyázz az étrendedre. De jobb, ha heti 1-2x eszel valami finom, jó minőségű, kevéske húst. :)
Ahogy már mondtuk: a vércsoport diéta egy baromság! Semmi bizonyíték nincs rá tudományos téren, hogy a vércsoportodnak köze lenne a bevitt tápanyagokhoz. MInden orvos óva int az ilyen hülyeségektől.
"Közel egy év elteltével, amikor pont tél volt, erős vitaminhiányom lett, nagyon sápadt voltam, le is fogytam"
Azt ugye tudod, hogy ez a saját nemtörődésed hibája, nem a húsevés hiányáé? Egyébként nagyon érdekelne mégis milyen zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket fogyasztottál, hogy ezt sikerült elérned - ugyanis gyakorlatilag az összes gyümölcs/zöldség több vitamint tartalmaz a húsnál (amelyből szinte csak fehérjéket vesz fel a szervezet), tehát vitaminhiányban szenvedni vegetáriánus diétával művészet. Persze néhány dilettáns baromnak, aki csak a száját járatja és fogalma sincs az egészről, vagy méginkább, csak hazudozik a meg sem történtekről, mindig sikerül...
utolsónak
Ki vagy te, hogy rögtön hazudozással vádolsz meg? :-O
Csakis az igazat írtam le. Igaz, 18-19 éves voltam, mikor vegetáriánus voltam, és igen, a saját nemtörődömség az oka, hogy rosszul néztem ki, és vitaminhiányom lett. Egyrészt kezdem ott, hogy eleve sápadt az arcom. Most is. Ez adottság, a többi meg még hozzá jött pluszban.
Másrészt, 16 évesen messze laktam az otthonomtól, teljesen máshogy táplálkoztam, mivel külföldön, koleszban voltam félpanzióval, jól és sokat ettem, s mikor hazaköltöztem, kevesebbet ettem és sokkal rendszertelenebbül (meleg étel hétköznap alig). A fogyás oka talán elsősorban ez volt, a hús elhagyása csak másodlagos volt, bár nem vagyok szakértő.
Hogy miket ettem? Mindent, ami nem hús. Levesek, rizs, krumpli, tészta, párolt zöldségek, rántott cukkini, tavasszal saláták minden mennyiségben, iskolában általában sajtos zsemle, és - egy átlag családhoz viszonyítva - sok édesség: kakaóscsiga, csoki, süti stb. De ezeket mindig rendszertelenül, és sokszor sajnos az édesség tette ki a napi étkezés felét, főleg hétköznap iskolában...
Nem azért járok a gyakorikérdésekre, hogy kamu válaszokat adjak, hanem hogy a tapasztalataimat leírjam olyan kérdésekhez, amik komolynak tűnnek és amiben VALÓBAN segíteni tudok.
Az én példám talán intő, lehet ezt sokkal okosabban is csinálni, ezért is írtam le a tapasztalatomat. Talán nem szabad ilyen fiatalon, meggondolatlanul elkezdeni az egészet, hanem utánaolvasva, felkészülve, érettebben kell hozzáállni az egészhez.
26/L
6 éve vagyok az. Egyik napról a másikra lettem az.
És köszönöm jól bírom, nagyon is. :)
Pompasan! :) (kb 10 eve vegan, elotte nehany evig vega)
Latom tobb erdeklodo ember van itt. Engedjetek meg, hogy ajanljak ket nagyon jo honlapot: [link] [link]
Es ha meg nem ismeritek es van egy szabad estetek mindenkepp nezzetek meg a Foldlakok-at! Kultusz film Joaquin Phoenix narraciojaval es Moby zenejevel (mindketten veganok): http://www.youtube.com/watch?v=whxjxOe448s (magyar felirattal is)
:DDD Egy ismeretterjesztő filmben sem láttam még olyat, hogy egymás mellett eszik kettő oroszlán, az egyik az elejtett állatot, a másik pedig csak gyümölcsöt, mert az egyik vércsoportja szerint húsevő, a másiknak pedig növényekre, gyümölcsökre van szüksége a vércsoportja alapján.
Aki hisz ebben a vércsoport szerinti étkezésben, nem kellene átgondolnia, hogy valóban komoly dolog-e tutira?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!