Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák! Hogy bírjátok hús nélkül?

Vegák! Hogy bírjátok hús nélkül?

Figyelt kérdés
Olyan vegáktól kérdezem akik korábban húsevők voltak

2012. szept. 14. 21:50
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Engem is vonz a vega életmód.Fél évig egyáltalán nem fogyasztottam húst,tojást és tejet igen tehát lakto-ovo vegetariánus voltam.Aztán visszatértem a húsevéshez mert hiányzni kezdett.Teljesen nem tudok lemondani róla de kevesebb húst eszek mint azelőtt.Sajnálom is az állatokat,azon kívül környezetszennyező pazarló és nem is etikus(legalább belátom)mégis kell a hús egyesek szerint a vércsoportom miatt 0 rh+ ami ugye húsevő.Szerintetek?
2012. szept. 14. 22:00
 2/20 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok teljesen vega, csak többnyire nem eszek húst, nem azt választom, ha van több féle.

Azt hiszem, már a kérdésed is rosszul van feltéve. Nem kell bírni semmit. megszokás kérdése, hogy ki milyen kaját tart jónak. A táplálkozási szokásinknak megfelelő emésztőenzim-készletet termel a szervezetünk, ezért ha hirtelen nagyon más kajára állunk át, mint amit megszoktunk, az okozhat emésztési zavarokat, és felléphetnek a megszokásból eredő elvonási tünetek. De ez pár nap alatt megváltozik, és megszűnik a probléma. Aztán ha az ember az új kaját megszokja, már azt érzi jónak. Ráadásul a húsmegvonásnak van egy olyan jótékony hatása is, hogy az ember könnyedebbnek, frissebbnek érzi magát, és már csak azért se vágyik vissza a régi kajára.

2012. szept. 14. 22:00
 3/20 anonim ***** válasza:
18%
Nem eszek, hanem: eszem!
2012. szept. 14. 22:13
 4/20 anonim ***** válasza:
24%
#3: Na ne mondd! Az ikes igék egyes szám első személyű alanyi ragozásának különbsége (eszek - eszem) eltűnőben van. Lehet, hogy neked ez az ízlésed, de ezt másoktól nem lehet megkövetelni, mert a nyelvi fejlődés túllép rajta.
2012. szept. 14. 22:49
 5/20 anonim ***** válasza:

Én sosem voltam nagy húsevő, 13 éves koromban lettem teljesen vega. Előtte fokozatosan egyre kevesebb húst ettem.

Sosem hiányzott még a hús, bár emlékszem egy-két dologra, amit gyerekként szerettem...elkészítem a húsételeket a páromnak, de abszolút nem vágyom rá, hogy megkóstoljam. Az egyetlen dolog, ami eszembejut a hús szóról az a rágós, undorító állag a felvágottaknál, szalonnánál, virslinél, stb.-nél, a sült húsokról pedig egyfajta száraz, hamuszerű érzés ugrik be az agyamba. A gyomrom is felfordul tőle ma már.

2012. szept. 15. 11:30
 6/20 anonim ***** válasza:
szerinted a vércsoportbeli különbség miért befolyásolná a táplálkozást? a vércsoportbeli eltérés azt jelenti, hogy a vörösvértestek sejthártyáján különböző eltérése vannak különböző embereknél. én úgy bírom hús nélkül, hogy undorodom tőle.
2012. szept. 15. 15:18
 7/20 anonim ***** válasza:
Én köszönöm nagyon jól megvagyok nélküle. Kiskoromban is csak a halrudacskát és a virslit ettem meg :D
2012. szept. 16. 16:34
 8/20 anonim ***** válasza:

Nekem a katonaság adott nagy lökést, mert olyan csirkerizottónak csúfolt dolgot adtak, amiben a csirkefeje csőröstül, tarajostul benne volt, meg olyan felvágottat, amitől a kutya is elfordult. Bár előtte sem ettem sokat, de utána már azt a havi pár alkalmat is kihagytam, és voilá!

Néha, ha nagyon szimpin néz ki vmi, akkor évente 1-2X belekóstolok a húsba, de 15 év után már inkább csalódok benne, minthogy élvezni tudjam az ízét, úgyhogy "bírni hús nélkül" az nekem nem túl nehéz. Előtte 20 évig meg ettem.

2012. szept. 16. 18:47
 9/20 anonim ***** válasza:

En 2 eve vagyok vegetarianus, es nem azert mondtam le a hustol, mert nem szeretem, hanem mert ellenzem azt, ahogyan gyartjak.

Eleg prompt volt az atallas nalam, az elsö nehany honapban elöfordult, hogy egyszerüen megfeledkeztem rola, hogy vega vagyok, es kirendeltem egy hamburgert. Azt nyilvan megettem.

Ma mar nyilvan nem fordul ilyen elö, de olyan van, hogy megkivanom a hust, vagy hogy nincs mas az etlapon. Az elöbbi esetben küzdeni kell a kisertes ellen, ha nem sikerül, akkor ökologiai hustermeket vasarlok. Ilyen csak evente 2-3 alkalommal fordul elö. Ami gyakoribb, föleg Magyarorszagon, az az, hogy az etlapon nincs husmentes etel. Ilyenkor felhaborodok, megkerdezem, hogy jol latom-e az etlapon, hogy nincs husmentes etel, s ha rantott sajtot ajanlanak, felallok es elköszönök.

Bennem is felmerült mar, hogy ha megengedem magamnak, hogy evente nehanyszor hust vasaroljak, akkor miert nem vagyok elnezö az ettermekben nagy ritkan. Nos azert, mert szeretem, ha magam hozhatok döntest arrol, hogy mikor szegem meg a sajat szabalyaimat. Masreszt pedig a legtöbb etterem silany minösegü, gyari husbol kesziti az eteleit. A tömeg-husipart semmilyen formaban nem szeretnem tamogatni.

Az egyetlen kivetel ez alol, ha egy baratom vagy rokonom var hussal vendegsegbe, es valamilyen oknal fogva megfeledkezett arrol, hogy vegetarianus vagyok. Valojaban többre ertekelem egy ember vendegszeretö eröfesziteseit, mint amekkora kart okoz egy darab hus elfogyasztasa a vilagban. Ilyenkor nyilvan nem dörgölök semmit a vendeglato orra ala, söt azt hazudom, hogy örülök, hogy vegre jo kifogassal ehetek hust.

Mindösszessegeben azt vettem eszre, hogy eleinte gyakrabban volt, hogy megszegtem a szabalyaimat. Gyakrabban iteltem ugy, hogy most tenyleg nincs mas lehetöseg, mint hust enni. De 2 ev alatt egeszen hozzaszoktam, es ma mar szinte sosem eszem hust, es sokkal kevesbe hianyzik, mint korabban.

2012. szept. 21. 17:05
 10/20 anonim ***** válasza:
18%
Aki az állatvédelem miatt vegetáriánus az miért nem eszik olyan húst aminek a származása nyomon követhető? Például bio húst, közvetlen az előállítótól vásárolva. Tehát amikor elmegy a húsért, akkor tudja hogy milyen szabályozás alá esik és akkor látja hogy hogyan tartják az állatokat, megfelel-e ez az ő elképzeléseinek stb... Ezzel senkibe se akarok belekötni, csak teoretikusan érdekel a kérdés.
2012. szept. 25. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!