Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Gondold meg! Miért akarsz...

Gondold meg! Miért akarsz vegetáriánus lenni?

Figyelt kérdés
Nem értem azoknak a kérdéseit akik azt írják, hogy hogyan állhatnék le a hússal? Én kipróbáltam, hogy nem ettem húst egy hónapig és a szervezetem olyan szinten megsínylette, hogy csak na... Az első három hétig minden oké volt, ettem zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat, tejtermékeket. Már nem is kívántam a húst. Aztán kezdtem legyengülni, fáradni, fájt a fejem meg szédültem, ráadásul megfáztam, mert az immunrendszerem nem tudott védekezni. Most már tudom, hogy a vas és a B12 vitamin hiányzott a szervezetemből. Ez alatt az idő alatt egy kilót fogytam. Most vagyok 45kg. Jelenleg mindent eszek és kezdek visszaerősödni. Nem mindenkinek jó a vegetáriánus életmód!

2012. júl. 22. 15:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Én nem fogyás miatt, se az egészséges életmód nem érdekel, egyszerűen csak rosszul érzem magam amiatt hogy egy valaha elő lénynek a húsát eszem. Nem tudom miért zavar ez, állítólag ez a normális, de akkor is rossz érzés. Néha ez kaja után jut eszembe és hányingerem lesz a gondolattól hogy húst ettem.
2012. júl. 22. 15:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem azokat, akik azt kérdezgetik, hogy hogyan álljanak ellen a húsnak meg legyenek vegetáriánusok.

Én nem akarok vegetáriánus lenni, én már az vagyok. Öt éve, és remekül vagyok, a húst sosem szerettem igazán. :) Volt hogy hónapokig nem is ettem úgy hogy nem is volt tudatos.

De aki szereti a húst, vagy rosszul van nélküle az ne akarjon salátán élni. Úgyhogy egyet értünk. :)

2012. júl. 22. 16:00
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

En csak siman rosszul erzem magam a hustol. Faj a fejem, hanyingerem van, ha meg kell ennem, ugyhogy inkabb nem teszem. Az mar mas kerdes, hogy amit a boltban lehet kapni, mar nagyon messze jar a hus fogalmatol, es ahogy az allatokkal bannak, az nem mindig melto hozzajuk.

Nyilvan nem mindenki reagal igy, nem mindenkinek valo ez, nem kenyszeritem senkire, mindenki cselekedjen sajat belatasa szerint, de tartsak tiszteletben a velemenyemet.

2012. júl. 23. 11:10
 4/12 anonim válasza:
10%
én akár az ember húsát is megenném meg 1 tyúk fejét leharapnám h élne
2012. júl. 23. 11:32
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem csak úgy minden félét kell enni, hanem nem árt pontosan tudni, milyen vitaminokat, tápanyagokat, mivel vihetünk be a szervezetünkbe. (Ha a kalóriatáblázatot meg lehet jegyezni, akkor ezt is). A gabonafélék és hüvelyesek is nagyon fontosak, nem csak a zöldségek, gyümölcsök, magvak. Ezenkívül a "fehérje komplettálás", tehát nem mindegy mit mivel kombinálva fogyasztunk. [link]

Kutatások szerint egyébként mindenki képes vegetáriánus vagy akár vegán életmód mellett egészségesen élni, a gyengeség, hiánybetegségek csak a helytelenül összeállított étrend következményei. De ez a mindenevőkre is érvényes.

2012. júl. 27. 19:33
 6/12 Forrest014 válasza:

A vegetarianizmus a modern kor divatja, aminek annyi értelme van, mint a vízálló teafilternek. Az embernek ölnie kell, hogy életben maradhasson. Szomorú, de igaz. A hús az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, ami biztosítja a szervezet fehérje-, zsír- és nyomelemellátását. Egyébként is ha megveszel a boltban egy bontott csirkét, az nem gyilkosság, mert te csak megveszed. Ha nem veszed meg, akkor majd megveszi más a helyedben.

És mi a helyzet a salátával és a többi zöldséggel? Az nem számít élőlénynek? Azok is meghaltak azért, hogy TE vegetáriánus lehess. Legyen szíved! Egyél követ!

2012. aug. 5. 13:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"A vegetarianizmus a modern kor divatja.."

-Tévedés. A vegetarianizmust már jóval időszámításunk előtt is hirdették, ha utánaolvastál volna, tudnád. Egyáltalán nem csak mai divat, és az alapvető célja, hogy a táplálkozásunk miatt ne okozzuk más állatok halálát. Persze ma már vannak olyanok is akik divatból, egészségi, vallási, spirituális stb. okokból választják. De ez miért lenne baj? Nem ártanak vele senkinek. Hiánybetegséget pedig csak akkor okoz, ha nem figyelnek oda a változatos táplálkozásra, de ez a mindenevőkre is érvényes.

"A hús az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, ami biztosítja a szervezet fehérje-, zsír- és nyomelemellátását..."

Ma már tudományosan bizonyított, hogy a szervezet számára szükséges fehérje (pontosabban az aminosavak) tisztán növényi étrenddel is teljes mértékben fedezhető. A hús nem életfontosságú táplálék. Ha így lenne, a Föld nem küzdene túlnépesedéssel, mert a mélyszegénységben élő emberek, vagy akár az összes vegetáriánus és vegán is pár hónapon belül mind meghalna. Ehelyett kiváló sportolók, testépítők, erőemelők is vannak köztük. Ha nem lehet hús nélkül élni, akkor hogy a f.szba építenek ezek az emberek izomtömeget, és hogy maradnak egészségesek? A hinduk jó része egész életében vegetáriánusként él. Kína mezőgazdasági területein élő emberek tizedannyi állati fehérjét és zsírokat fogyasztanak, mint pl. mi itt Európában, növényeket, gabonát viszont sokkal többet fogyasztanak. Ezáltal a fehérje és rostbevitelük is biztosított, ráadásul a mi civilizációs betegségeinkkel sem kell megküzdeniük, amik kialakulásában nagy szerepe van az óriási mennyiségben fogyasztott állati eredetű fehérjéknek.

"Egyébként is ha megveszel a boltban egy bontott csirkét, az nem gyilkosság, mert te csak megveszed. Ha nem veszed meg, akkor majd megveszi más a helyedben.."

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? A boltban annyi húst rendelnek, amennyit megvesznek. A kereslet szabályozza a kínálatot, és nem fordítva. Ha a Földön élő milliónyi vegetáriánus és milliónyi vegán holnaptól újra húst enne, több százezer új állattartó üzemet kellene építeni, hogy az igényeiket kielégíthessék. Talán ha egy ember nem eszik húst, az neked nem tűnik soknak, de valójában rengetegen vannak így, és az ő választásuk igenis nagyban befolyásolja a piacot. Egy ember is változtat egyébként. Évente 60-12 állat halála szárad egy húsevő lelkén.

"És mi a helyzet a salátával és a többi zöldséggel? Az nem számít élőlénynek?"

Ezek szerint te nem látsz különbéget egy állat torkának átvágása, kivéreztetése, kibelezése...és egy saláta feldarabolása között? Nem látod a különbséget egy biológiailag hozzánk hasonló élőlény (mi is állatok vagyunk), és egy idegrendszer nélküli növény szenvedése között? Egyébként sajnálom a növényeket is, de valamit ennem kell, és mivel mindenevők vagyunk van választásom. És inkább eszem növényt, mint egy hozzám közelálló hús-vér teremtményt.

2012. aug. 5. 20:43
 8/12 anonim ***** válasza:
60-120
2012. aug. 5. 20:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező. Azt írod: "Most már tudom, hogy a vas és a B12 vitamin hiányzott a szervezetemből. Ez alatt az idő alatt egy kilót fogytam".

Nem értem, ha tudod hogy nem megfelelően táplálkoztál, akkor miért kell leszólni a vegetáriánus életmódot. Nem vittél be mindent amit kellett, ez nem azért volt, mert nem ettél húst. AZt írod, 1 kilót fogytál. Nem többet, egyet. Úgy írod, mintha emiatt lettél volna kórosan sovány, de ezek szerint az 1 hónapos vega életed előtt is csak 46 voltál. 1 hónap alatt egyébként még nem jön elő hiánybetegség, úgyhogy valószínűleg már azelőtt sem ettél elég változatosan. Úgy értem, már azelőtt kezdődött a hiánybetegség.

2012. aug. 6. 14:29
 10/12 Antispecista ***** válasza:

Szia!

Sajat magad valaszoltad meg: nem vittel eleg vasat es B12-t a szervezetedbe. Vagyis nem ettel eleg C vitaminban gazdag etelt, mint sotetzold levelu zoldsegeket es citrus feleket a vas hatekonyabb felszivodasda miatt es nem ettel eleg olyan novenyi eredetu taplalekot amiben sok a vas: szojabab, lencse, kidney bab, csicseriborso, mangold.

B12-t meg kb mar mindenben talalni (az energia italoktol kezdve a reggelio zabpelyhekig), de van etrendkiegeszito formajaban is.

Nem a vegetarianus dietaval van a baj, hanem azzal, ha nem kiegyensulyozott (csak ugy, mint minden mas dieta eseteben...)

2012. aug. 19. 05:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!