Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok esznek kenyeret és...

A vegánok esznek kenyeret és cukrot?

Figyelt kérdés

Érdekel a vegán étrend, és láttam régebben a youtube-on egy videót, ahol egy vegán lány elmondja nagyjából, hogy miket eszik egy nap, és olyanokat mondott, hogy reggelire általában gyümölcsturmixot iszik, ebédre salátát vagy zöldséglevest eszik, és vacsorára általában párolt zöldséget rizzsel stb.

A lényeg, hogy engem egészségügyi szempontból és nem pedig állatvédelem miatt érdekel a vegán étrend, és azon gondolkoztam, hogy tulajdonképpen a vegánok ehetnek kenyeret vagy épp csokit, sütit, amik ugyebár nem épp a legegészségesebb ételek, sok bennük a szénhidrát és hizlalnak, de elviekben ehetők egy vegán számára is, mert nincs bennük állati eredetű étel, nem?

Vagy a vegán étrend lényege az az, hogy feldolgozatlan és növényi eredetű ételeket esznek, tehát mondjuk lisztet és cukrot nem esznek?

(Egyébként nagyon az elején vagyok a dolognak. Mármint tudom, hogy elég könnyen kialakulhat hiánybetegség, ha az ember nem tudja, hogy mire van szüksége a szervezetének és miből szerezheti ezt be, ezért olvasok most egy vegán könyvet, amiben leírják a fontos tudnivalókat)

2012. júl. 20. 15:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én meg vegetáriánus vagyok (leszek vegán is) 13 évesen és sokat sportolok én is kibírom. Hülyeség ez a "nem tudok élni hús nélkül" hisz nekem majdnem minden nap edzésem van, növök, erősödöm rendesen. :)
2012. aug. 2. 16:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha esznek esznek, ha nem nem.

De arra figyelniük kell, hogy a fehér cukor készítésekor felhasználhatnak állati csontokat.

2012. aug. 10. 12:43
 13/14 anonim ***** válasza:
Alapvetően igen. De azért ez összetettebb, mert nem egyféle vegán van. Van aki csak szimplán nem eszik állati eredetű élelmiszereket, és nem feltétlenül az egészsées életmód az elsődleges célja, így olyan kenyeret amiben nincs tejszármazék, esetle tojás, azt eszik, és édességeket is pl. étcsokit, vizes alapú fayit De vannak olyanok akik az egészséges táplálkozásra hajtanak, és megfontoltan, egészségesen űzik ezt az életmódot, nagyon odafigyelve, na azok nyilván kevésbé. Én a magam nevében tudok nyilatkozni, évekig vegetáriánus voltam, most (még nem tökéletesen megy) próbálok áttérni a vegán életmódra, és én(amíg nem okoz problémát és az ésszerű kereteken belül persze) fogyasztok mindent egyelőre ami nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, így zsömlét, kenyérféléket, tésztákat, sajnos néha bizonyos chipset és csokikat is, ami tudom, hogy nem helyes, mert attól még, hogy valami csak növényi össszetevőkből áll, még nem lesz egészséges sajnos.
2018. jún. 1. 12:35
 14/14 anonim ***** válasza:
Eltelt 10 év, hogy vagy a vegánsággal #5-ös? :)
2022. okt. 7. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!