A vegánok esznek kenyeret és cukrot?
Érdekel a vegán étrend, és láttam régebben a youtube-on egy videót, ahol egy vegán lány elmondja nagyjából, hogy miket eszik egy nap, és olyanokat mondott, hogy reggelire általában gyümölcsturmixot iszik, ebédre salátát vagy zöldséglevest eszik, és vacsorára általában párolt zöldséget rizzsel stb.
A lényeg, hogy engem egészségügyi szempontból és nem pedig állatvédelem miatt érdekel a vegán étrend, és azon gondolkoztam, hogy tulajdonképpen a vegánok ehetnek kenyeret vagy épp csokit, sütit, amik ugyebár nem épp a legegészségesebb ételek, sok bennük a szénhidrát és hizlalnak, de elviekben ehetők egy vegán számára is, mert nincs bennük állati eredetű étel, nem?
Vagy a vegán étrend lényege az az, hogy feldolgozatlan és növényi eredetű ételeket esznek, tehát mondjuk lisztet és cukrot nem esznek?
(Egyébként nagyon az elején vagyok a dolognak. Mármint tudom, hogy elég könnyen kialakulhat hiánybetegség, ha az ember nem tudja, hogy mire van szüksége a szervezetének és miből szerezheti ezt be, ezért olvasok most egy vegán könyvet, amiben leírják a fontos tudnivalókat)
Különböző okai lehetnek, hogy miért vegán valaki. Állatkínzás, állatok kihasználása miatt? - eszik kenyeret, cukrot.
Egészséges életmód miatt? - nyilván kevesebb kenyeret, cukrot eszik.
Lisztből elég sokféle van. A búzán kívül még van vagy 6 gabona amiből lisztet lehet csinálni. Egy savanyú rozskenyér szerintem nagyon egészéges, különösen olajos magvakat is tartalmaz.
Mondjuk amilyen kenyereket nyugateurópában sütnek, azt én se enném meg a csaj helyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!