Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok esznek kenyeret és...

A vegánok esznek kenyeret és cukrot?

Figyelt kérdés

Érdekel a vegán étrend, és láttam régebben a youtube-on egy videót, ahol egy vegán lány elmondja nagyjából, hogy miket eszik egy nap, és olyanokat mondott, hogy reggelire általában gyümölcsturmixot iszik, ebédre salátát vagy zöldséglevest eszik, és vacsorára általában párolt zöldséget rizzsel stb.

A lényeg, hogy engem egészségügyi szempontból és nem pedig állatvédelem miatt érdekel a vegán étrend, és azon gondolkoztam, hogy tulajdonképpen a vegánok ehetnek kenyeret vagy épp csokit, sütit, amik ugyebár nem épp a legegészségesebb ételek, sok bennük a szénhidrát és hizlalnak, de elviekben ehetők egy vegán számára is, mert nincs bennük állati eredetű étel, nem?

Vagy a vegán étrend lényege az az, hogy feldolgozatlan és növényi eredetű ételeket esznek, tehát mondjuk lisztet és cukrot nem esznek?

(Egyébként nagyon az elején vagyok a dolognak. Mármint tudom, hogy elég könnyen kialakulhat hiánybetegség, ha az ember nem tudja, hogy mire van szüksége a szervezetének és miből szerezheti ezt be, ezért olvasok most egy vegán könyvet, amiben leírják a fontos tudnivalókat)

2012. júl. 20. 15:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Sok sütiben van tej, tehát akkor már rögtön kizárva.
2012. júl. 20. 16:29
 2/14 A kérdező kommentje:
Oké, persze ez világos, hogy tej, tojás, hús és minden egyéb állati eredetű cucc kizárva, de a kérdésem az, hogy csak "klasszikus" zöldséget, gyümölcsöt és egyéb növényi eredetű ételt esznek vagy olyan átalakított élelmiszereket is, mint a liszt vagy a cukor?
2012. júl. 20. 17:34
 3/14 anonim ***** válasza:
Mivel a liszt meg a cukor nem állati eredetű, így esznek.
2012. júl. 20. 19:19
 4/14 anonim ***** válasza:
47%

Különböző okai lehetnek, hogy miért vegán valaki. Állatkínzás, állatok kihasználása miatt? - eszik kenyeret, cukrot.

Egészséges életmód miatt? - nyilván kevesebb kenyeret, cukrot eszik.

2012. júl. 21. 13:54
 5/14 Névnélküli válasza:
85%
vegán vagyok 15 évesen és prímán megvagyok minden állati termék nélkül cukrot és kenyeret persze eszek
2012. júl. 23. 13:32
 6/14 anonim ***** válasza:
14%
15 évesen akkor is prímán lennél, ha minden nap se*g részegre innád magad, és cigiznél... Majd mire rájössz, hogy nem megfelelő az életmódod, már sokkal nehezbb lesz váltani!
2012. júl. 25. 07:54
 7/14 Névnélküli válasza:
81%
Nemhiszem:)
2012. júl. 25. 10:08
 8/14 anonim ***** válasza:
35%
Senkit nem érdekel, hiszed-e, mert fogalmad sincs róla. Majd írj választ 30 évesen, és 50 évesen.
2012. júl. 25. 10:08
 9/14 anonim ***** válasza:
59%
Bocs, nem bunkó akartam lenni. Fogalmad sincs = tapasztalatod nincs még róla.
2012. júl. 25. 10:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Lisztből elég sokféle van. A búzán kívül még van vagy 6 gabona amiből lisztet lehet csinálni. Egy savanyú rozskenyér szerintem nagyon egészéges, különösen olajos magvakat is tartalmaz.

Mondjuk amilyen kenyereket nyugateurópában sütnek, azt én se enném meg a csaj helyében.

2012. aug. 1. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!