Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért nem esznek húst a...

Miért nem esznek húst a vegetáriánusok? Mert sajnálják az állatokat? TÖBBI LENT!

Figyelt kérdés
láttam egy műsort,amiben kísérleteztek növényeken,és kimutatták,h a növény nem csak érzi a fájdalmat,de még előtte képes rá reagálni.nah és most mi van?akk nem esznek semmit?jó,azt megértem,h vki azért nem eszik,mert vmi diéta miatt nélkülöznie kell a húsokat.
2012. júl. 8. 17:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
75%
Ja, még egy. "Gyatra öltözködési stílus"? Mert te az öltözködési stíluson is látod, hogy az illető mit eszik?
2012. júl. 9. 16:55
 22/88 anonim ***** válasza:
63%

Mindenkinek saját joga hogy ki mit eszik de a hús valóban fontos a szervezetnek mert olyan anyagok vannak benne ami kell a szervezetnek ezek a fehérje , taurin és még sok más ami csak a húsban van csak meg . Igaz fehérje van a tejtermékekben de negyedannyi se mint a csirkemellben .

A növények is ugyanúgy éreznek mint az állatok vagy az emberek . Az pedig hogy nem annyira az pedig nagy b@romság mivel a növények is reagálnak a hatásokra akár hangra is amit már sok tudós bizonyított . Az amelyik példákat hozatok fel a hús ellen azok nagy része lejárató videó amit az állatvédők , zöldek meg ezek találnak ki hogy ne együnk húst és sajnos jó pár embert tudtak tönkretenni ezzel .

Lehet minket barbároknak meg mindennek elmondani de semmi tudományos alátámasztás nincs az mellett hogy csak növényeket jó enni . Valamint az ilyen mutogatásokkal csak magatokat égetitek hogy mi ilyen meg olyan primitívek vagyunk . Egyébként az emberek nagy része miért van a hús mellett ,ha ennyire jó a növényeken élni ?

Utoljára egy történetet szeretnék leírni ami nálunk történt .

Nos tavaly előtt eljött hozzánk az egyik vegetáriánus rokonom aki a rántott húsra azt hitte hogy valamilyen rántott zöldség mert kis szelet volt . Megette és azt kérdezne hogy ez mi mert nagyon ízlett neki és mikor mondtuk neki hogy hús nem akarta elhinni és azóta rászokott a húsevésre és azt mondta hogy mindenki azt mondta neki hogy ilyen meg olyan rossz a hús és hogy valóban sok jóból kimaradt a vegetarianizmus miatt . Egyébként most 29 éves .

2012. júl. 9. 17:52
 23/88 anonim ***** válasza:
34%
Vicces, hogy olyanok beszélnek a növények érzékenységéről, akik még a jóval drámaibban szenvedő állatok haláltusája láttán sem képesek kipréselni magukból egy minimális együttérzést!
2012. júl. 9. 23:41
 24/88 anonim válasza:
Én nem sajnálom az állatokat, csak egyik napról a másikra megundorodtam a hústól, és azóta rá sem bírok nézni. Nem érdekel, ha a többiek megeszik, az sem, ha nem. Nem szoktam reklámozni sem, nem akarok megtéríteni senkit. Nem is szeretek erről beszélni, mindenkinek a magánügye, hogy mit eszik.
2012. júl. 10. 02:18
 25/88 anonim ***** válasza:
82%

Hagyjuk már ezt a szegény állat, ti meg gyilkosok vagytok szöveget! Emberek vagyunk, az emberiség nem jutott volna erre az értelmi fejlettségi szintre hús nélkül. Kipusztultunk volna az első jégkorszakban. De emberek vagyunk, és magunk választjuk, mit eszünk. Nektek nem kell húst ennetek, az a ti döntésetek, de marhára elegem van már abból, hogy állandóan gonosz, érzéketlen valakiknek hoztok fel mindet, csak, mert húst eszünk.

A csimpánz is eszik húst, pedig egy intelligens állat. A disznó is eszik húst, ha hozzájut. Szóval hagyjuk már ezt!

Véleményem szerint pedig az összes vegák vs. nem vegák kérdést törölni kéne ezen az oldalon, és kéne valami blokkolás is, hogy ne lehessen ilyet feltenni, mert úgyis csak az jön le belőle, hogy mindenki hülye. Ebbe a kategóriába tegyetek fel recepteket, vega kajákat, az mind nagyon érdekes, én szeretem is, DE NE GYŰLÖLKÖDJETEK MÁR!

2012. júl. 10. 07:22
 26/88 anonim ***** válasza:
25%

Na, mivan idetévedt egy királykisaszony (17) az oldalra?

Elegem van, az ijen városi fehér népből, akik jönek a selyem segg*kkel ,hogy nyaljuk őket. Lehet, hogy nekem nincsen érettségim,meg diplomám,de eszem atól nekem is van és elmondom, most hogy én szerintem, hogy működik itt ez a dolog!

Muszály húst enni mert aki nem eszik az mind meghal! Aki sok húst eszik, sokkal egésségesebb, teltebb, erősebb anál ,aki növényevő. És azt, hál'istenek, nem kell annyira magyaráznom, mert kedves húsevő bajtársaim is tudják:

AZ ÁLLATOKNAK NINCSENEK ÉRZÉSEIK!

Ők csak ilyen különböző vegyi folyamatok végtermékei és arra vanak,hogy megegyük őket. De sajnos ojkor lehet olvasni olyan véleményt is ,ilyen értelmiségi blogokon, hogy az állatoknak is vannak érzései... Ez mi a csoda? Hát mi érezne bennök? Minden ezen a földön csak kémia szerkezet ,ami véletlenül alakult ki így...

Mi érezne bennünk? A kálium molekola? Vagy az oxigén érez vagy a hidrogén,a vas, vagy mi?

Az állatoknak meg pluzba még fejletlenebb a testük ,szóval ők NEM éreznek XD

Na, ezt neked te kis selyemfenekű!!!

Minden húsevő nevében szóltam azt hiszem,legyünk büszkék,hogy okosak vagyuk!

És az utolósónak... igazad van, ne gyűlölködjünk! de ezek a vegák...

2012. júl. 10. 15:25
 27/88 Antimod ***** válasza:
95%

"AZ ÁLLATOKNAK NINCSENEK ÉRZÉSEIK!

Ők csak ilyen különböző vegyi folyamatok végtermékei és arra vanak,hogy megegyük őket. De sajnos ojkor lehet olvasni olyan véleményt is ,ilyen értelmiségi blogokon, hogy az állatoknak is vannak érzései... Ez mi a csoda? Hát mi érezne bennök? Minden ezen a földön csak kémia szerkezet ,ami véletlenül alakult ki így...

Mi érezne bennünk? A kálium molekola? Vagy az oxigén érez vagy a hidrogén,a vas, vagy mi?

Az állatoknak meg pluzba még fejletlenebb a testük ,szóval ők NEM éreznek XD"

És Te miért érzel, ha szerinted minden csak kémia? Nincs itt valami ellentmondás?

Ha már itt tartunk, az állatoknak is van lelke, bár az agyuk jóval fejletlenebb, mint az emberé. Ettől függetlenül vannak érzéseik, ezt minden iskolás is tudja. Nem hallottál még az etológiáról? -> [link]

2012. júl. 10. 17:13
 28/88 A kérdező kommentje:

jaah17es tökre eltaláltad.általában bunkós bottal járom az erdőket,bőrfoszlányokban,és közben azt mondogatom h "ungabunga".nem rég a kutyánk is beszállt,bár néha idegesítő,amikor kihúzza a fogaim közül a frissen elejtett zsákmányt:@

"A válaszadó húsevők némelyikét, mi mészárosoknak nevezzük csupán, akik képesek fekáliás kézzel enni, nyers vért inni és bűntudat nélkül gyilkolni. "

baaszki tökre eltaláltad:Oazt kifelejtetted viszont,h mi,húsevők a hús miatt megnagyobbodott szemöldök csonttal és kisebb agytérfogattal rendelkezünk.

am te segg hülye vagy,nemnem az iqról van,hanem az életmódodról,semmi rosszat nem mondtam a vegákra,csak megkérdeztem,h pontosan miért nem esztek húst,és elmondtam h akinek muszáj,vagy vallási ok miatt nem ehet,azt teljesen megértem,szal sztem a magam ősember módjára sikerült egész intelligensen gondolkodnom,legalább pár napig.

még ha ÉRTELMESEN is gondolkozol,rájöhetnél h a fajtád úgy pusztítja haldokló világunkat mint a fene,mivel a tehenek metánt "állítanak elő",ami ugye elég szar,de a Ti növényeitek fotoszintézis során sokat szépíthetnének a helyzeten,hacsak nem pusztulnak el..ami ugyebár bekövetkezik..

azért megnéznélek kint a pusztán,olyan 2-3ezer évvel ezelőtt.akkor már rég nem voltunk ősemberek,és külsőre is nagyjából így festettünk.nem hiszem h sokáig életben maradnál,mert kétlem,h sok supermarket volt akkoriban.

én rohadtul nem gyűlölködni akartam,csak érdekelt a téma,h ha ráfogjátok szegény állatokra a fájdalmat,a növényekre mért nem,és kedves 17es,a leheető legnagyobb hazugságban élsz,és ezt le is írtad,mert habár az állatokat félted,a növényeket nem,pedig leírtad,h elismered a fájdalom érzetüket.nah?és most ki a gyilkos?a növényeknek van tudatuk,rakj ki virágot az ablakba,de fordítsd háttal a napnak,várj egy kicsit,és a virág a nap felé fog fordulni.ez mi,ha nem öntudat?élni akar,nem akar megdögleni,nem?ez hidegen hagy?

2012. júl. 10. 17:21
 29/88 anonim ***** válasza:

Te is gyűlölködsz, nem veszed észre?

25-ös voltam. Az állatoknak vannak érzéseik, szóval neked meg sem kellett volna szólalnod. Te és a 17-es vagytok a két véglet, miattatok van lehülyézve mindenki, aki a kettő között van.

2012. júl. 10. 17:24
 30/88 anonim ***** válasza:
74%

a 17-es meg a 26-os biztos rokon. Két ennyire ellentétes, bár ugyanolyan ostoba véleményt rég hallottam/olvastam.

Sajnos nem sikerült megértenem, hogy akik nem esznek húst mert sajnálják a jószágokat, és a növények is éreznek a felfogásuk szerint, miért adják fel az elveiket és eszik meg a növényeket. Ebben nincs semmi logika. Sőt diszkrimináljátok a jószágokat!

Na mindegy további jó marakodást! Mentem borozni. Egyébként ajánlom a félőrültek figyelmébe. A jégbor már természetes úton meghalt szőlőből készült, hibernálva is van, nem érez semmit. Mostantól ne egyetek növényt se, csak igyátok a jégbort!

vegalány

2012. júl. 10. 17:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!