Mit egyek, ha nagyon szükségem lenne a fehérjére?
Tofut!
Nagyon magas a fehérje tartalma, és sok féle képen elkészíthető.
Ki is ránthatod, natúran is jó, én fel szoktam kockázni és átforgatom egy nagy kanál olajban majd ráöntök bazsalikomos paradicsom szószt, és durumtésztával megeszem.
Fini! ;)
A tej tele van zsírral, meg tejcukorral és annyira nem jó fehérjeforrás, mint a különböző húsok, bár a calciumra szükség van.
A tojás megintcsak nem a legjobb fehérjeforrás, mert rengeteg zsírt és koleszterint tartalmaz főleg a sárgája.
Miért van nagyon szükséged fehérjére?
Miért nem eszel húst és halat?
Különböző babokban, szójában, magvakban sok fehérjét találsz.
A nyers mogyoró tömegének a negyede például fehérje, ami igen szép arány, hiszen sok hús tömegének is csak a fele protein.
A szója 39%-a fehérje, de vannak szója proteinkészítmények, amik tömegének több, mint 80%-a fehérje.
A fehérjékre nagyon nagy szüksége van a szervezetednek, ha nem juttatsz be eleget nem csak a szervezeted izmai nem regenerálódnak, hanem az agyad, az intelligenciád is erősen sérül.
Szia!
Én mostanában amarantot (amarántot) szoktam enni, van benne fehérje is és még sok hasznos dolog! (olvass utána a neten)
CBA-ban szoktam venni puffasztott amarant magot :) joghurtba, müzlibe keverve eheted.
Jah, meg a hüvelyesek is jók fehérjeforrásként.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!