Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit egyek, ha nagyon szükségem...

Mit egyek, ha nagyon szükségem lenne a fehérjére?

Figyelt kérdés
Nem eszem húst, halat elég ritkán, tojást nem bírom megenni, tejet sem igazán, legfeljebb tejeskávé,vagy kakaó formájában.Mit tegyek?Nem akarok hízni,mert van rajtam 1-2 plusz kiló..Miket egyek?
2009. júl. 1. 22:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Tofut!

Nagyon magas a fehérje tartalma, és sok féle képen elkészíthető.

Ki is ránthatod, natúran is jó, én fel szoktam kockázni és átforgatom egy nagy kanál olajban majd ráöntök bazsalikomos paradicsom szószt, és durumtésztával megeszem.

Fini! ;)

2009. júl. 1. 23:07
 2/10 anonim válasza:
89%
A húsokban rengeteg fehérje van, de ha te nem szereted őket, sem pedig a tojást, akkor a fehérjeturmixok is jól jöhetnek még ha nem is sportolsz. Ha meg sportolsz is, akkor még inkább.
2009. júl. 1. 23:22
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

A tej tele van zsírral, meg tejcukorral és annyira nem jó fehérjeforrás, mint a különböző húsok, bár a calciumra szükség van.

A tojás megintcsak nem a legjobb fehérjeforrás, mert rengeteg zsírt és koleszterint tartalmaz főleg a sárgája.

Miért van nagyon szükséged fehérjére?

Miért nem eszel húst és halat?

Különböző babokban, szójában, magvakban sok fehérjét találsz.

A nyers mogyoró tömegének a negyede például fehérje, ami igen szép arány, hiszen sok hús tömegének is csak a fele protein.

A szója 39%-a fehérje, de vannak szója proteinkészítmények, amik tömegének több, mint 80%-a fehérje.

A fehérjékre nagyon nagy szüksége van a szervezetednek, ha nem juttatsz be eleget nem csak a szervezeted izmai nem regenerálódnak, hanem az agyad, az intelligenciád is erősen sérül.

2009. júl. 2. 01:54
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Én mostanában amarantot (amarántot) szoktam enni, van benne fehérje is és még sok hasznos dolog! (olvass utána a neten)

CBA-ban szoktam venni puffasztott amarant magot :) joghurtba, müzlibe keverve eheted.

Jah, meg a hüvelyesek is jók fehérjeforrásként.

Remélem tudtam segíteni!

Üdv

2009. júl. 2. 06:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Állati fehérje legtöbb a tejben van,utána a tojásban,és csak utána jön a hús,és ezt nem vegetáriánus táplálék kutatók állítják.Ha állati fehérjét akarsz,akkor a házi tejben,a sajt félékben,ha növényi fehérjét,akkor lencsében,a sárgaborsóban,szójában van a legtöbb.A növényi,és az állati fehérjék akkor a leghasznosabbak,ha együtt viszi be az ember a szervezetébe,mert a növényi fehérje segíti,hogy az állati fehérjéből minél több hasznosuljon a szervezetben,és így van ez fordítva is.A legjobb tehát,ha a a kettőt kombinálod.
2009. aug. 2. 09:22
 6/10 anonim ***** válasza:
19%
Kérlek ne írj már baromságokat, ha nem értesz hozzá. Köszönöm.
2009. aug. 2. 14:28
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
Kérlek, te meg fogd vissza magad,és járj utána,de ha úgy neked jobb érzés,akkor hitesd el magaddal,hogy hús nélkül nem lehet élni.
2009. aug. 2. 16:53
 8/10 A kérdező kommentje:
én kb 5 éve élek hús nélkül, :D
2009. okt. 4. 15:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Hüvelyesek,diófélék,avokádó,zöldségek(különösen a sötétzöld színűek),gabonák,lencse,csíráztatott magvak.Jó kis fehérjeforrások!
2010. ápr. 23. 12:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Szóját többféle formában tudsz vásárolni. Van granulált, fasírozotthoz;, kocka, pörkölthöz; por, amihez akarod. Fehérjetartalma nagyobb, mint a húsé, ezt be kell kalkulálni főzéskor.
2010. jún. 18. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!