Mi a "vega" fehérje bomba?
Érdekelne, hogy mik az igazi fehérje források.
Nem az átlag( "megtalálható bennekre..") gondolok hanem amiben ténylegesen "bomba mennyiség" van.
Vannak ötleteim de az itteni véleményekre vagyok kiváncsi.
Jah és kérném, hogy az olyan válaszok kíméljenek, hogy "minek akarsz hús vagy tojás helyett mást."
Nem ez a kérdés.
Tisztába vagyok vele, hogy a tojás fehérje az egyik legjobb fehérje forrás.
De mint mindenek szokott lenni növényi változat és azt kérdezném, hogy mi az?
hasznos ez a kérdés,
nincsen bennem kétely,
olyan ez a vega dolog,
mint anno a métely.
de ha bomba adag kell,
a szervezetnek apafej.
kérdezd meg a barátod,
s csurran cseppen apatej.
A tökmagban és a csicseriborsóban is sok a fehérje.
Hallgasd meg a Tóth Gáborral készített interjút itt:
(élelmiszeripari mérnök és táplálkozástudományi tanácsadó)
Mandula, dió, mogyoró, tökmag, napraforgómag, fenyőmag, mák, szezámmag stb. A mandulának is majdnem 30%-a fehérje.
A többi említett mag fehérjetartalma is 20-25% körül van, legtöbb a tökmagban van.
Vannak vegan testépítők is, nekik is sikerült elég nagyra nőniük :) Szóval nemcsak tojásból és húsból áll az élet:)
Egyépként a hüvelyesekben van a legtöbb fehérje. Különösen a mungóbabban, a csicseriborsóban és a szójában. Az utóbbival viszont óvatosan. Szójakészítmények közül csak a bio tofuval és a bioszójatejjel vagyok megelégedve, a többitől nekem hasmenésem van...de persze lehet hogy Nálad nem lesz gond velük. Sok szerencsét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!