Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha elhagyom a hús fogyasztását...

Ha elhagyom a hús fogyasztását az okoz lelki változást? Pozitív, vagy negatív hatással van az idegrendszerre, kiegyensúlyozottságra, teljesítőképességre?

Figyelt kérdés

#vegetarianizmus #Földlakók
2012. ápr. 13. 08:28
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nèzd vègig mi megy a nagyüzemekben.
2012. ápr. 17. 15:14
 22/26 anonim ***** válasza:
21%

Ezek tipikusan tömény propaganda filmek, időt se fogok rá pocsékolni. Persze én is szeretném látni, hogy mi folyik egy vágóhídon, de a saját két szememmel, úgy, hogy ott vagyok személyesen, nem ilyenekből.

Mellesleg minden állattal ugyanúgy bánnak nagyüzemben, nem csak amiket levágnak. Szóval ilyen erővel ne egyél se tejet, se tojást, max piszok-drága biotermékeket.

2012. ápr. 17. 18:57
 23/26 A kérdező kommentje:
Abban igazad van, hogy a propaganda filmek felett àt kell siklani. Viszont ez a film nem csupàn az èlelmiszer iparròl szòl. Hàzi àllatok-èlelmiszer ipar-ruha ipar-szòrakoztatàs ès vègül a kìsèrleti àllatok. Ezt a filmet nem a bio üzletàg felfejlesztèse èrdekèbe csinàltàk ès nagyon jò lenne ha amiatt tettèk volna össze. Azèrt kèszìtettèk, hogy szembesítsèk az embereket, mikènt hasznàljàk ki az àllatikat. Milyen alantas ès barbàr az ember. Volt benne egy szèp idèzet Tolsztojtòl: Amíg vannak vagòhidak, lesznek csataterek is. Lehet, hogy nem ùgy bànnak az àllatokkal minden üzemben, de honnan tudhatom ezt?
2012. ápr. 17. 22:03
 24/26 anonim válasza:
88%
Hát 12év vegetarianizmus után a következő a tapasztalatom. Az első 6 hónap az nehéz, de 3 év után már annyira vonzó egy húsétel mint egy tál frissen főzött csótány. Ha odafigyelsz a táplálékod összeállítására, akkor semmi nem fog hiányozni a szervezetednek, viszont rengeteg energiád lesz pl. futáshoz, vagy biciklizéshez, emelésekhez viszont nem. A vérnyomásod alacsony lesz, nem nagyon érzed, hogy a 32fok az meleg, hanem olyan kellemes. Az emésztésednek átállni olyan 4-6 hónap, mire a Pepsin szinted lecsökken a végleges értékre. Amit láttok, és én is elkövettem, hogy a legtöbben úgy akarnak vegák lenni, hogy elhagyják a húst és dűtik magukba a tejet, és a szénhidrátot. Na ez irtózatosan hizlal, és a sok szénhidrát gyakorlatilag éhesé tesz, mert feldobja a vércukrod az egekbe, és onnan gyorsan lehullik. Ha normálisabban indiai konyhát követve, összerakod a kajáid, akkor sosem leszek éhes, és minden tápanyaghoz hozzájutsz. :)
2012. ápr. 27. 16:40
 25/26 anonim ***** válasza:

Lelkileg nem hiszem hogy hatása lenne. Max a morális könnyebbség.

Vegán életmód mellett is leet egészségtelenül enni, a popcornon, cukrokon és sültkrumplin élsz, az idegrendszered és a kiegyensúlyozottságod szerinted milyen lesz?

Amit még el tudok képzelni, hogy az állatokba tömött hormonok hiányával csökken az agresszió. Ez mondjuk logikus.

2012. ápr. 28. 18:54
 26/26 anonim ***** válasza:
igen, mert az állati zsírok, fehérjék idegnyugtató hatásúak.. én amíg nem ette mindig ingerült voltam sokkal lobbanékonyabb és azthittem mindenkit agyon tudnék csapni egy péklapáttal.. mostmár nem értem hogy viselt el a csalásom abban az 1 évben, de minden tiszteletem az övék :))
2012. máj. 13. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!