Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha elhagyom a hús fogyasztását...

Ha elhagyom a hús fogyasztását az okoz lelki változást? Pozitív, vagy negatív hatással van az idegrendszerre, kiegyensúlyozottságra, teljesítőképességre?

Figyelt kérdés

#vegetarianizmus #Földlakók
2012. ápr. 13. 08:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%

szerintem már 65-ére írom le, hogy az embernek fehérje kell, nem pedig állati fehérje. minden ember maga állítja elő a saját fehérjeláncait. ehhez aminosavra van szüksége. az emberi szervezet egyes aminosavakat nem tud maga előállítani, ezért külső forrásból kell őket bevinni. ezeket az aminosavakat esszenciális aminosavaknak hívjuk. bárki kérésére szívesen írok egy listát az esz. aminosavakat nagy számban tartalmazó növényekről, mert rengeteg növényben van kegyetlen sok belőlük. ha helyesen van van összeválogatva az étel semmi baja nem lesz annak, aki vegetáriánus.

Csövi.

2012. ápr. 13. 16:10
 12/26 doboszoli ***** válasza:
Hát, bennem óriási feszültséget okozna "lelkileg", úgyhogy maradok predator.
2012. ápr. 13. 19:10
 13/26 anonim ***** válasza:
56%
Hmmm, nem tudom attól még hogy nem eszünk húst, és az hiányzik, korántsem jelenti azt hogy szükség van rá. Gondoljunk bele, ha valaki leszokik a cigarettáról, akkor is egész életében hiányozna neki, ha egyszer már függő volt, vagy a droggal is így van, és ne felejtsük el, hogy ugye a húsevés a másodlagos táplálékforrás volt anno, mert előtte csak a bogyók voltak stb... Gondolom nem két nap telt el aközött hogy elkezdett az ember húst enni és hogy előtte csak "legelt". Azt mondjuk első kézből megmondhatom, ha húsra vágyom, az pont olyan érzés mintha egy szál cigire vágynék... De így van ez pl az édességekkel is. Arra hogy mit okoz a húsevés elhagyása, nem tudom, mert még nem tapasztaltam, illetve nem emlékszem arra az időre mikor még nem ettem húst...
2012. ápr. 13. 19:11
 14/26 anonim ***** válasza:
Fél évig egyáltalán nem ettem húst,először fáradékonyabb voltam 1-2 hétig aztán átállt a szervezetem és mondhatni minden rendben volt,jól éreztem magam de folyton éhes voltam,ezért egy csomó édességet ettem-ami nem túl előnyös nekem ,mert van egy kis túlsúlyom-aztán elkezdett hiányozni a hús és lassan fokozatosan visszaszoktam a húsra.De inkább csak csirke,pulyka azok könnyebben emészthetőek.
2012. ápr. 14. 05:55
 15/26 anonim ***** válasza:

én 18 évig éltem hús nélkül,

és utána elnehezültem, meghíztam

haleállnék, biztos nehéz, ls negatív lenne az átmenet, legalábbis az elején

2012. ápr. 14. 16:03
 16/26 anonim válasza:
75%
Én nemrég kezdtem és könnyebnek érzem magam és jobb a közérzetem jobban alszom nappal viszont sokkal energikusabb vagyok :D Én nem bántam meg.
2012. ápr. 14. 23:39
 17/26 anonim ***** válasza:
69%

Kicsit elkeserítő, hogy az ember saját történetét 49%-ra értékelitek, pedig nem volt kioktató, nem tartalmazott semmi olyat, ami nem igaz (pl. egészségre vonatkozó megállapításokat, sem pro, sem kontra). Azt írtam le, ami velem történt, segítő szándékkal, a kérdésre vonatkozóan.

Sajnálom, ha a "helyes" válasz a "nem eszem húst és minden oké" lett volna, mert ez az egyetlen, ami 100%-on pillanatnyilag. Csak egy bibi van: rám ez nem volt igaz. Nem mintha számítanának a százalékok, csak az ember ilyenkor elgondolkodik, érdemes-e azzal töltenie az idejét, hogy válaszol másoknak.

Kérdezném tisztelettel, hogy ha a kérdésben az szerepel, hogy pozitív vagy negatív hatást tapasztaltam, akkor miért kell lepontozni, ha NEKEM személy szerint nem jött be? A kérdésre válaszoltam és igazat írtam.

Ezek után szerintem egy vega se csodálkozzon, hogy kioktatják vagy elítélik őket, mert hatalmas butaság ész nélkül lepontozni valakit csak azért, mert eszik húst.

Tudjátok, akárhány %-ot kapok, van egy nagy igazság: mindenkinek 1 egészsége van, és azért saját maga felel. Ha elcseszi, magával szúr ki. Ez vonatkozik a vegákra is, a nem vegákra is, és természetesen rám is, a kérdezőre is. Mindenki egye azt, ami jó neki, és majd hosszú távon kiderül, tényleg jól csinálta-e...

2012. ápr. 15. 12:36
 18/26 A kérdező kommentje:

Igen, azt kell enni ami jól esik. Az a baj, hogy ami nagyban megy a vágóhídon, az cseppet sem jó és ennek tudatában már nem tud olyan jól esni a rántott hús mint azelőtt. Ha az embernek saját magának kellene levágnia az állatot a népesség 90%-a vega lenne. Biztosan kellenek azok a húsban levő nélkülözhetetlen aminosavak, de szerintem másban is meglelhetőek ezek. A felkutatás, a körülményes főzés miatt nehézkes az átállás.

Itt a film ha érdekel: http://www.youtube.com/watch?v=nDLPma4DFX8. Elég tanulságos. A CC gomb megnyomásával feliratos lesz.

2012. ápr. 15. 13:16
 19/26 anonim ***** válasza:

Kösz, kihagyom. Nem azzal van a bajom, hogy van, aki nem akar húst enni.

A bajom azzal van, hogy valaki kér mástól valamilyen tapasztalatot (ami ugyebár saját!!! tehát nincs jó vagy rossz válasz), mások meg ész nélkül lepontozzák.

Nem az volt a kérdés, hogy egyetértek-e azzal, ami meg a vágóhídon. Az volt a kérdés, van-e a hús elhagyásának hatása. Leírtam, hogy nálam igen, volt hatása, és ez fenntartom, mert átéltem. Vágóhíd ide, aminosavak oda.

2012. ápr. 15. 22:25
 20/26 anonim ***** válasza:
30%

"Ha az embernek saját magának kellene levágnia az állatot a népesség 90%-a vega lenne."

Régen magunknak vágtuk még az élő állatot le, és mégsem volt a világ 90% vega.

Emlékszem még gyerekként részt vettem disznóvágásnál, csirkevágásnál, felbontásánál, pucolásánál, és a legkevésbé se voltak morális gondjaim, se a szüleimnek.

Mostanában inkább az zavar, hogy már alig emlékszem hogyan kell csinálni, mert én is boltban veszem a kész húst.

2012. ápr. 17. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!