Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha elhagyom a hús fogyasztását...

Ha elhagyom a hús fogyasztását az okoz lelki változást? Pozitív, vagy negatív hatással van az idegrendszerre, kiegyensúlyozottságra, teljesítőképességre?

Figyelt kérdés

#vegetarianizmus #Földlakók
2012. ápr. 13. 08:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
34%
Mivel az emberi szervezetnek szüksége van állati fehérjére, ezért elég sok hiánybetegséged lesz.
2012. ápr. 13. 08:32
 2/26 A kérdező kommentje:
Mennyi ideig éltél hús nélkül?
2012. ápr. 13. 08:40
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

tag: "Földlakók"?

Én rossz kedvű voltam, amikor huzamosabb ideig nem ehettem húsfélét, de embere válogatja. Gondolom, tejterméket meg tojást továbbra is fogsz enni.

2012. ápr. 13. 08:45
 4/26 anonim válasza:
53%
Én egy hónapja nem eszek húst, tojást, vagy bármilyen szénhidrátot. És ezek közül csak a hús hiányzik. Úgyhogy szerintem szükségünk van rá hosszútávon. :)
2012. ápr. 13. 08:46
 5/26 A kérdező kommentje:

Földlakók: http://www.youtube.com/watch?v=nDLPma4DFX8

A CC megnyomásával feliratos lesz a videó.

2012. ápr. 13. 08:52
 6/26 A kérdező kommentje:
Házi tejet, tojást nem hagynám el, de a húst igen.
2012. ápr. 13. 08:53
 7/26 anonim ***** válasza:

Igen. 2-4 héten belül ölni tudnál egy fél grillcsirkéért. :)

Nyilván egyénfüggő is a dolog, ha valaki korábban sok húst evett és szerette is, nyilván nehezebben hagyja el, mint aki heti 1-szer legyűri, mert muszáj, de nem szereti különösebben.

Én egészségügyi okokból próbáltam elhagyni - nem sikerült. Fáradtnak, kimerültnek, idegesnek éreztem magam, nem tudtam dolgozni (szellemi munka). A vége az lett, hogy úgy mentem haza, hogy most azonnal rendelek egy óriás bécsi szeletet, mert még annyit sem bírok ki, hogy elmenjek vásárolni és főzzek. Ez kb. 4-5 hét után jött el nálam, de a 3. héttől nagyon hiányzott.

Ráadásul folyton ÉHES voltam, a zöldséggel nem laktam jól, szóját nem eszem (egyes vélemények szerint egészségtelen, és a fiatal sportolóknál a szója okozza a hirtelen szívhalált - amikor fut a focista a meccsen, összeesik, és mire odaér a bíró, meghal). Ezért több szénhidrátot ettem, kenyérfélét, több sajtot (ami zsíros) - ezért híztam is.

Most kevesebb húst eszem, mint régebben, jobb minőségűt veszek, figyelek arra, hogy lehetőleg ne homonkezelt és antibiotikumozott legyen, és így nem vagyok rosszul tőle.

2012. ápr. 13. 09:44
 8/26 anonim ***** válasza:
Egyébként szénhidrátra is szükség van... (csak nem mindegy, milyenre és mennyire)
2012. ápr. 13. 09:45
 9/26 A kérdező kommentje:
Köszi.
2012. ápr. 13. 09:53
 10/26 anonim ***** válasza:
54%
Amikor húst ettem többször egy héten, sokkal kiegyensúlyozottabb voltam. Most alig eszek, olyan drága, és figyelmetlen vagyok, a kedvem is rossz, nagyon érzem a hiányát.
2012. ápr. 13. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!