Ki tud valami jo receptet?
fogsz egy tálat, majd megfogsz egy paradicsomot, elvágod pár darabra, majd összekockázod, bele a tálba, majd fogsz paprikát, szintén összedarabolod, ezután fogsz egy lilahagymát, ezt is szintén összekockázod, akkor egy kis fokhagymát, valamilyen sajtot (legjobb a fetasajt), egy kis káposztát, egy kis salátát, esetleg még egyéb zöldségeket, mondjuk répát, karalábét, lilakáposztát stb...és persze fűszereket, mondjuk bazsalikom, babérlevél, kömény
és kész is a remekmű:)
Zelleres almasaláta
1 fej zeller meghámozzuk és megmossuk, lereszeljük
1 kg almát,
3- 4 szál sárgarépát
lereszeljük összekeverjük
1 db citromlevet rá
már fogyaszthatjuk is
Csípős lencsesaláta
1 bögre lencse
ételízesítős vízben az egész borssal 20-30 perc alatt puhára főzzük.
2 db paradicsom,1 kis szál répa, 1 kis cikk zeller,1 nagy lilahagym,a1 gerezd fokhagyma
Lereszeljük a répát és a zellert, kockára vágjuk a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát.
1 evőkanál napraforgóolaj, fél citrom leve,só, őrölt bors, erőspaprika krém
Az olajat a citrommal, sóval, őrölt borssal és ízlés szerint erőspaprikával elkeverjük.
Amikor kihűlt a lencse, az előkészített alapanyagokat összekeverjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Paradicsomos cukkinisaláta
2 kisebb, zsenge cukkini, 3 közepes paradicsom,1 nagy fej lilahagyma
A cukkinit vékonyra gyaluljuk, a paradicsomot és a hagymát felkockázzuk,
1 evőkanál olaj,1 evőkanál citromlé,1 evőkanál balzsamecet, bors, bazsalikom
Az olajat, a citromot, az ecetet, a borsot és a bazsalikomot elkeverjük.
2 szelet kenyér
2 szelet kenyeret fokhagymával átdörzsölünk, a héját levágjuk, felkockázzuk, száraz tepsiben 6-8 perc alatt megpirítjuk
Mikor kihűltek a kenyérkockák, a zöldségekhez keverjük, most sózzuk, kb. 20 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.
lári-fári...
veszel egy mirelit franciasaláta alapot(kilós, 350 Ft körül)...akármilyen serpenyőbe olivaolaj, majd 20 dekányit bele...mesózod, vagy vegetázod....kis lángon párolod max 10 percig...közben egy nagy almát felkockázol, és ugyanakkora mennyiségű ecetes ubit...ha leveszed a tűzről, még forrón hozzákevered az aprítottakat...tálalod...nem kell majonéz, sem tartár, csak úgy...
forró citromosteával kitűnő...
tehát: 20 dkg mirelit alap...
1 -2 alma
3-4 sav. ubi
forró tea citrommal..
hú de éhes lettem, megyek, készítek is egy adagot...
Üvegtészta saláta (vegán)
Az üvegtészta cérnametéltetberakod 3 percre a mikróba két pohár vízben.
Az alatt lereszelsz 1 sárgarépát és egy negyed uborkát, valamint apróra vágsz egy negyed kaliforniai paprikát. Ezeket belekevered a tésztába, teszel rá pár csepp szójaszószt és 1 friss citrom levét és picit meghűtöd.
lári-fári... nekem tetszik, de megfejelném kis tartármártással
nyammmm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!