Tényleg rákkeltő a pesnót?
Szeretném megtudni, hogy Popeye élő személy volt, vagy csak egy kitalált szereplő? ;)
21F
Ugyanmár... egyrészt nem hinném, hogy a kérdező napi szinten spenótot eszik, másrészt meg a nagymama kertjében termett spenót szerintem azonosítható az ipari mennyiségben termelt, majd mirelit formában az üzletekbe került vackokkal - amelyekben több tucat színezék, tartósítószer, ízfokozó, és egyéb E betűvel kezdődő nyalánkságok vannak...
amúgy meg
[link] :D
De amúgy a gasztronómiának mi a f@sz köze van ahoz hogy a spenót vagy ahogy te írtad "Spaenót" vagy tudja tököm rákot okoz-e?
Szerinted Popeye rákos volt? Pedig rohadt sok spenótot tolt.
Én 'spenót evő' vagyok, és a hülyeség okoz rákot.
Hajós András szavaival élve :D
Több mint 12 olyan flavonoidot ismerünk a spenótban,melyek antioxidánsként együtt hatnak a rák legyőzésében.A spenótnak olyan fantasztikus és sokrétű a hatása szervezetünkre,hogy egy könyv is kevés lenne rá.A spenótokból készített kivonatokkal végzett kísérletek alatt megállapították,hogy a spenót lelassítja a gyomorban lévő rákos sejtek osztódását.Egereken és patkányokon végzett egyéb kutatások,bizonyították azt is,hogy a spenót csökkenti a bőrrák kialakulásának esélyeit.
Remélem így már érthetően válaszoltam a kérdésedre.
Másik kérdésre:
Popeye egy rajzfilmfigura teljesen kitalált mesebeli alak.Semmilyen történelmi előzménye nincs a karakternek.Szülőatyja Elzie Crisler Segar amerikai grafikus volt, ő írta és rajzolta Popeye történeteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!