Milyen anyagú (régi) konyhai eszközök, felszerelések veszélyesek, ártalmasak az egészségre? Pl. Rákkeltő anyagok?
Figyelt kérdés
Pl. milyen anyagból készült edényeket, étkészletet, evőeszközöket kell kiselejtezni a háztartásból? Pl. alumínium evőeszközöket? Azok rákkeltőek? Alpakka? Réz kanál?2011. nov. 14. 00:22
1/5 anonim válasza:
Ezek közül egyik se. Csak arra ügyelj, hogy mi mivel ne reagáljon.
Például az alumíniumot ne érje tartósan ecet, vagy egyéb sav.
2/5 anonim válasza:
Amúgy meg ha az egészségre káros dolgokat akarod kidobni, akkor kezdd a mikrosütővel.
3/5 anonim válasza:
A mikró nem káros az egészségre. Amit írtál,azok közül a rézedények a nem jók. Nehéz tisztán tartani őket.
Rézből nem készítettek evőeszközöket,csak mozsarat vagy habüstöt.
Egyik sem rákkeltő. A régiek mindegyiket használták,és nem lettek tőle betegek.
5/5 anonim válasza:
Jogos, ha a teflon megsérült, már ne használd. Az valóban veszélyes, mert a sérülés mellől idővel feljön, és belekerül az ételbe. Az ilyet jobb kidobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!