Hogyan készítitek a török kávét extra felszerelések nélkül?
neeeeeeeeeee
kis nyeles edénybe személyenként 1 púpos kiskanál kávét teszel, kis teáscsészével kiméred bele személyenként az 1 csésze vizet (ez kicsi csésze, kb fele akkora, mint a normál kávéspohár) és személyenként 1 púpos kiskanál cukrot
felteszed kis lángon főzni és folyamatosan lassan kevergetve forrásig hevíted - ekkor szép fehér sűrű hab kezd jönni - ezt leszeded kanállal óvatosan és elosztod a csészékben, amiben majd tálalod a kávét
ezután további 1-2 percig forralod a kávét, majd óvatosan beletöltöd a csészékbe
bonyolultnak hangzik, de nem az
mi spéci török kávénak való kávéból csináljuk, nem tudom, hogy simából is finom lesz-e
ha van otthon kardamommag, azt is dobhatsz bele 1 szemet (az igazi őrölt török kávé ezzel van ízesítve)
ez amit írtam közepesen édes, ha édesen szeretik, akkor két kisanál cukrot tegyél fejenként
kipróbáltam a kedvedért sima kávéból (Omnia) - abból nem finom :(
vagy beszerzel arab/török kávét (arab boltok, pl a Karinthyn van egy, vagy a Corvin mozi mellett is)
vagy inkább csinálsz sima kávét vagy teát - nem hiszem, hogy problémáznak rajta vagy sértődötten elfutnak :D:D vendégségbe mennek, nem fogják elvárni azt, hogy török kávét produkálj nekik, hidd el :)
Férjem üzlettársa jön Németországból és odavan a török kávé zamatáért.
Én még nemhogy nem készítettem, de nem is ittam, ezért kérdeztelek Benneteket.
Hol tudok Budapesten, a belvárosban spéci török kávét venni?
Van tippetek?
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!